RYBY A DARY MOŘE
Zobrazit více...
Plokkfiskur
Potřebné ingredience
1 větší cibule, pořádná lžíce másla, 1 smetana (šlehačka), cca 400 g tresky, 2 velké brambory, strouhaný sýr, rybí koření, bílý pepř, sůl.
Postup přípravy
Brambory na malé kostičky si uvaříme (pozor,neměly by být příliš měkke). Tresku dáme vařit do mírně osolené vody (má to tu výhodu, že když se rozhodnu k obědu pro rybu, vytáhnu z…
RYBY A DARY MOŘE
Zobrazit více...
Aljašská treska v županu
Potřebné ingredience
600 g filet, worcester, citr šťáva, sůl, pepř, hl mouka, 2 vejce, 2 lžíce kečupu, lžička sladké papriky, strouhanka, 100 g str sýra, olej
Postup přípravy
Filety nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem, citr šťávou a necháme asi 20 min marinovat. Potom obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s kečupem,…