Zobrazit přihlášovací formulář
RYBY A DARY MOŘE
Plokkfiskur

Plokkfiskur

Potřebné ingredience

1 větší cibule, pořádná lžíce másla, 1 smetana (šlehačka), cca 400 g tresky, 2 velké brambory, strouhaný sýr, rybí koření, bílý pepř, sůl.

Postup přípravy

Brambory na malé kostičky si uvaříme (pozor,neměly by být příliš měkke). Tresku dáme vařit do mírně osolené vody (má to tu výhodu, že když se rozhodnu k obědu pro rybu, vytáhnu z…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Palačinky bez tuku (maminky, varíme zdráve)

Palačinky bez tuku (maminky, varíme zdráve)

Potřebné ingredience

2-3 vejce 130g hl.mouky spádlova, pohánkova... 3 dcl mléka špetku soli 8-10 ml. slun.oleje na pánev na 1palačinku

Postup přípravy

Vše rozmixovat a nechat 30 minut odstát a až pak doladit=doředit mlékem na správnou konzistenci. Na teflonové pánvy smažíme. Opravdu - tuk není k ničemu, pokud ho nechceme na chuť…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Aljašská treska v županu

Aljašská treska v županu

Potřebné ingredience

600 g filet, worcester, citr šťáva, sůl, pepř, hl mouka, 2 vejce, 2 lžíce kečupu, lžička sladké papriky, strouhanka, 100 g str sýra, olej

Postup přípravy

Filety nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem, citr šťávou a necháme asi 20 min marinovat. Potom obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s kečupem,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablková buchta-jeden z "rychlych" receptu

Jablková buchta-jeden z "rychlych" receptu

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 vejce, 6 pl cukru, 5 pl vody, 6 pl (žitna celozrna) mouky, 1 prašek do pečiva, 3 menší jablíčka, 1 čl mleté skořice, 1 pl cukru + tuk a mouka nebo strouhanka na vymazání a vysypání plechu

Postup přípravy

Vejce a cukr šleháme el. šlehačem do husté pěny (min. 10 min.). Pak přidáme vodu a postupně přidáváme mouku smíchanou s prdopeč. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Vydatná mrkvová polévka s vločkami - i pro nejmenší

Vydatná mrkvová polévka s vločkami - i pro nejmenší

Potřebné ingredience

Suroviny: Mrkev 2ks, brokolice dle chuti, cuketa mala máslo, kmín drcený 1/4lžičky anýz-na špičku nože, krupička dětská 2lžíce, ovesné vločky 2 lžíce(Lidl) vývar/voda, zeleninový bujón Natura(nemusí být), sůl, zelená petrželka.

Postup přípravy

Postup:

Mrkve si oloupeme a nakrájíme na kousky,brokolici si rozdělíme na malé růžičky, cuketu nakrajemy na male kosticčky. V hrnci si rozehřejeme plátek másla…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Bramborová kaše se smetanou a sýrem

Bramborová kaše se smetanou a sýrem

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 brambory, sůl, kousek másla, 100 - 150 ml smetany (dle moučnatosti brambor), strouhaný sýr (gouda, leerdamer, eidam ...), sladký kečup

Postup přípravy

Postup:

Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Přidáme kousek másla a ohřátou smetanu (já ji dávám na 1 min. do MW). Vše spolu rozšťoucháme a vymícháme na kaši.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pohankovo-bramboráková směs "pro nejmenší"

Pohankovo-bramboráková směs "pro nejmenší"

Potřebné ingredience

Suroviny: Hrnek pohanky, 6 menších brambor, kuřecí maso, mražená zelenina (mrkev, hrášek) žloutek, cibule, 1 měkký sýr, tvrdý sýr, bylinky (bazalka, majoránka, petrželka, pažitka), 1 lžičku kukuřičné moučky, bujón Natur.

Postup přípravy

Postup:

Pohanku si uvaříme zvlášť podle návodu na obale. Do vody přidáme půl bujónu(Natur- kuřecí s jarní cibulkou). Brambory si nastrouháme jako na bramborové placky.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Bramborová polévka s koprem a mrkví"pro nejmenší"

Bramborová polévka s koprem a mrkví"pro nejmenší&…

Potřebné ingredience

Suroviny: Brambory, mrkev, trochu kopru, bujón Natur s jarní cibulkou(obsahuje min. soli a je bez glutamanu), uvařené vajíčko, bylinky(pažitka, petrželka, libeček apod.), mléko klasické nebo kojenecké a kukuřičný škrob.

Postup přípravy

Postup:

Brambory nakrájíme na drobné kostičky. Dáme je do kastrůlku a zalijeme vodou. Přidáme mrkev nastrouhanou na jemném struhadle, bylinky, půl lžičky kopru, bujón a vše…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Dušené hlávkové zelí s mrkvi

Dušené hlávkové zelí s mrkvi

Potřebné ingredience

1 hlávka zelí (bílé nebo červené), 100 g tuku (nejlépe sádla), 2 cibule, kmín, cukr, sůl, ocet, 1 syrová brambora , 300-400g mrkvi, špetka cukru

Postup přípravy

Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jáhlové "rizoto" / pro nejmensi

Jáhlové "rizoto" / pro nejmensi

Potřebné ingredience

Suroviny: Jáhly, avokádo, lučina, kukuřice, hrášek, mrkev, sůl

Postup přípravy

spařené jáhly uvaříme ve dvojnásobném množství osolené vody (vaříme cca 15min). Uvaříme zeleninu (je to na vás co máte rádi), já dávám kukuřici a mrkev.Rozmačkáme avokádo(prelit…

Zobrazit více...

Kategorie