Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Dušené hlávkové zelí s mrkvi

0.0
Dušené hlávkové zelí s mrkvi

Potřebné ingredience

1 hlávka zelí (bílé nebo červené), 100 g tuku (nejlépe sádla), 2 cibule, kmín, cukr, sůl, ocet, 1 syrová brambora , 300-400g mrkvi, špetka cukru

Postup přípravy

Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř měkkého zelí. Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme a na závěr přidáme ocet podle chuti.
Mrkev podusime zvlašt v hlubšem hrnce, na trochu oleje s cukrem a 1 cibuli.
Zeli a mrkev podavame spolu. Ne michat:)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie