Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

DÝŇOVÉ ZELÍ

0.0
DÝŇOVÉ ZELÍ

Potřebné ingredience

dýně (jakákoliv-my máme vypěstovanou na zahrádce),kmín,cibule,olej,ocet,cukr,masox,sůl. Na zahuštění hladká mouka s vodou.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku,přidáme nastrouhanou dýni,podlijeme trošku vodou,přidáme masox,osolíme,dáme trošku kmínu a podusíme pod pokličkou. Po chvilce dušení přilijeme trošku octu a přisypeme cukr - vše podle chuti (sladkokyselá chuť) a dodusíme do měkka. Nakonec si připravíme z hl. mouky a studené vody jíšku,kterou zelí zahustíme a provaříme cca 3 minutky.
Podáváme jako klasické zelí s knedlíkem a pečeným masem.

Zelí můžeme i sterilovat,ale pozor!!! BEZ ZAHUŠTĚNÍ!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuzan 18. 11. 2016, 22:10
Zkusila jsem váš receptík a musím říct, že je luxusní (flower) (flower) (flower). Dala jsem ochutnat i kolegyni a obě jsme se olizovaly až za ušima :-) :-) :-). Použila jsem jablečný ocet - je jemnější a nedávala jsem jíšku, jen jsem dýni zaprášila celozrnnou moukou a chvilku povařila (L) (L) (L). Dýni jsem nastrouhala nahrubo a podusila tak "na skus". Opravdu doporučuji vyzkoušet a díky za skvělý receptík |:o) |:o) |:o).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie