(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Špagetová dýně - zelí
Potřebné ingredience
1 Špagetová dýně, kmín (celý nebo drcený), sůl, cukr, ocet, mouka na zahuštění, cibule, olej na osmažení cibule
Postup přípravy
Dýni oloupat, vydlabat a nakrájet na hranolky.
Pokrájenou dýni vložit do hrnce, přidat kmín, podlít vodou a dusit tak dlouho, až se začne při míchání rozpadat.
Poté podle chuti přidat ocet + sůl + cukr a dusit, dokud se kostky dýně nerozpadnou úplně (je to zhruba 10 minut).
V případě potřeby zelí zahustit moukou, případně jíškou (já udržuji v hrnci jen málo vody a nezahušťuji vůbec).
Na talíři zelí posypat osmaženou cibulkou (je možné jí vmíchat do zelí, nebo jí naopak nedávat vůbec).
Pokrájenou dýni vložit do hrnce, přidat kmín, podlít vodou a dusit tak dlouho, až se začne při míchání rozpadat.
Poté podle chuti přidat ocet + sůl + cukr a dusit, dokud se kostky dýně nerozpadnou úplně (je to zhruba 10 minut).
V případě potřeby zelí zahustit moukou, případně jíškou (já udržuji v hrnci jen málo vody a nezahušťuji vůbec).
Na talíři zelí posypat osmaženou cibulkou (je možné jí vmíchat do zelí, nebo jí naopak nedávat vůbec).
Dýni nejprve oloupat.
Potom vydlabat a nakrájet na hranolky.
Pokrájenou dýni vložit do hrnce, přidat kmín, podlít vodou a dusit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé