Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Cuketové zelí

0.0
Cuketové zelí

Potřebné ingredience

Recept je opět od paní Jany Štěpánkové z knihy, Tak tady jsou ty recepty z cukety, paní Ehmová.
Je mnou vyzkoušený a skutečně vynikající.

Cuketa (na tohle se hodí i ty přerostlé) cibule, olej, kmín, pepř (nedávám), ocet, cukr, sůl

Postup přípravy

Velkou cuketu oloupeme, mladší nastouháme nahrubou celou (neloupanou), posolíme a chvíli dusíme na trošce oleje, aby pustila vodu. Přendáme na cedník a vodu slijeme. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme okapanou cuketu, ochutíme a dusíme.
Pozor, ocet je třeba dát ihned po přendání na cibulku, jinak se cuketa rozvaří!!

Můžete a nemusíme zahustit, já zahuštuji strouhaným jablíčkem, bohatě to stačí.

Zelí je opravdu vynikající, k nerozeznání od pravého, a nenadýmá:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krejculinek 31. 7. 2012, 7:59
vynikající (clamp) (clamp) (clamp)
helišta (upraveno) 14. 1. 2023, 12:03
.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie