Cuketové zelí
Potřebné ingredience
Recept je opět od paní Jany Štěpánkové z knihy, Tak tady jsou ty recepty z cukety, paní Ehmová. Je mnou vyzkoušený a skutečně vynikající. Cuketa (na tohle se hodí i ty přerostlé) cibule, olej, kmín, pepř (nedávám), ocet, cukr, sůl
Postup přípravy
Velkou cuketu oloupeme, mladší nastouháme nahrubou celou (neloupanou), posolíme a chvíli dusíme na trošce oleje, aby pustila vodu. Přendáme na cedník a vodu slijeme. Na oleji…
Cuketové knedlíky
Potřebné ingredience
Recept je mnou upravený. Originál je od paní Jany Štěpánkové z knihy, Tak tady jsou ty cuketové recepty, paní Ehmová. 1 cuketa (klasická vel, cca 25cm), balíček houskových knedlíků v prášku, 3 hrsti usušené nakrájené housky, mléko, sůl, droždí na půl kg, někdy přidám i vejce, záleží na hustotě, v případě potřeby polohrubou mouku. V originál receptu se droždí už nepřidává, ale já ho dávám,protože s přidanou cuketou a bez přidaného droždí těsto skoro nenakyne.
Postup přípravy
Cuketu nastouháme na hrubo, štávu slévat nemusíme, nejvýš jen částečně, o to méně dáme mléka ( já dávám cca 1deci) Vložíme do pekárny obvyklým způsobem,nejprve tekutiny, pak sypké…
Rychlopizza nebo koláč co dům dal
Potřebné ingredience
1balíček listového těsta, nějaké zbytky sýrů, pomazánek, másel, rajčata, jarní cibulka, strouhaný sýr.
Postup přípravy
zbytky pomazánkových másel...měla jsem tu půl lučiny bylinkové, creamfim bylinkový, tak 1velká lžíce, 1 celé pomazánkové máslo, 3 trojuhelníky sýra a trochu strouhaného...k tomu…