Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Dušená mrkev

0.0
Dušená mrkev

Potřebné ingredience

6 středně velkých mrkví, maso (já používám krůtí křídla), máslo a hl. mouku na jíšku

Postup přípravy

Nejprve si dáme uvařit maso. Mezi tím, co se vaří, si nastrouháme mrkev. Na kousku másla orestujeme mrkev a podlejeme trouchou vývaru z masa a dusíme do měkka. Potom podle potřeby zahustíme jiškou (je možno i záklechtkou, ale jiška je lepší) Dochutíme dle potřeby solí. Podáváme s vařeným masem a kobzolem (bramborem)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mourinka 3. 11. 2011, 13:32
Dělám podobně,jen tam nedávám tu jíšku - připadá mi, že to kazí chuť té mrkvičky *-)
hafikpetra 3. 11. 2011, 13:30
brambor, prominte ,-)
žingi 3. 11. 2011, 14:01
@hafikpetra (Y) (Y) (Y)dělám stejně i s jíškou,ale my si trochu i připepříme,ale my už máme odrostlé děti (zajic) (zajic) (zajic)zrovna včera chlap vzpomínal (flower)
Ivakov 3. 11. 2011, 12:54
Taky mě zajímá, co je kobzol, to jsem nikdy neslyšela. :-o
Zrušený účet 3. 11. 2011, 13:48
@Ivakov brambory ,-) u nás se to používá
koblizek63 9. 4. 2012, 20:18
@ u nás aj erteple ,-) :-$
monka229 3. 11. 2011, 12:50
vy mi děláte chutě! (Y) (Y) (Y) co je to,prosím, kobzol? *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie