(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Dušená mrkev
Potřebné ingredience
6 středně velkých mrkví, maso (já používám krůtí křídla), máslo a hl. mouku na jíšku
Postup přípravy
Nejprve si dáme uvařit maso. Mezi tím, co se vaří, si nastrouháme mrkev. Na kousku másla orestujeme mrkev a podlejeme trouchou vývaru z masa a dusíme do měkka. Potom podle potřeby zahustíme jiškou (je možno i záklechtkou, ale jiška je lepší) Dochutíme dle potřeby solí. Podáváme s vařeným masem a kobzolem (bramborem)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mourinka
(upraveno)
3. 11. 2011, 13:32
Dělám podobně,jen tam nedávám tu jíšku - připadá mi, že to kazí chuť té mrkvičky
hafikpetra
(upraveno)
3. 11. 2011, 13:30
brambor, prominte
žingi
(upraveno)
3. 11. 2011, 14:01
@hafikpetra
dělám stejně i s jíškou,ale my si trochu i připepříme,ale my už máme odrostlé děti zrovna včera chlap vzpomínal
Ivakov
(upraveno)
3. 11. 2011, 12:54
Taky mě zajímá, co je kobzol, to jsem nikdy neslyšela.
Zrušený účet
(upraveno)
3. 11. 2011, 13:48
@Ivakov
brambory u nás se to používá
koblizek63
(upraveno)
9. 4. 2012, 20:18
@
u nás aj erteple
monka229
(upraveno)
3. 11. 2011, 12:50
vy mi děláte chutě! co je to,prosím, kobzol?