(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Cuketové zelí za pár minut
Potřebné ingredience
1 větší cuketu, 1 cibuli, kousek špeku, sůl, pepř, olej, cukr, ocet, hladká mouka
Postup přípravy
Na oleji si oretujeme na drobno nakrájenou cibulku do sklovata, přidáme na kostičky trošku špeku. Cuketu si ostrouháme (pokud je mladá cuketa můžeme i se šupkou), pak nastrouháme na struhadle na největší slzičce. To stačí si připravit než se vám udělá cibulka.
Když je cibulka se špekem do sklovata, přidáme nastrouhanou cuketu (já strouhám i s jádry, někomu to vadí, tak jadřince nedávejte). Dusíme s troškou vody, ochutíme - sůl, pepř, cca 1 lžíce cukru krystal a 2-3 lžíce octa - vše záleží na Vaši chuti. Cuketa je rychle měkká, takže potom už jen zahustit troškou mouky (rozmíchat s vodou) a povařit, aby nebyla mouka cítit.
A je hotovo.
K zelí se hodí maso jak minutky, grilované, dušené i pečené, záleží na Vaši kombinaci.
My měli letní verzi - brambor, zelí, opečený párek :-)
Když je cibulka se špekem do sklovata, přidáme nastrouhanou cuketu (já strouhám i s jádry, někomu to vadí, tak jadřince nedávejte). Dusíme s troškou vody, ochutíme - sůl, pepř, cca 1 lžíce cukru krystal a 2-3 lžíce octa - vše záleží na Vaši chuti. Cuketa je rychle měkká, takže potom už jen zahustit troškou mouky (rozmíchat s vodou) a povařit, aby nebyla mouka cítit.
A je hotovo.
K zelí se hodí maso jak minutky, grilované, dušené i pečené, záleží na Vaši kombinaci.
My měli letní verzi - brambor, zelí, opečený párek :-)
Nastrouhané zelí na největší slzičce na struhadle
špek, cibulka do sklovata, přidáme cuketu, ochutíme, dusíme
udušeno, ochuceno, jen zahustit........
Máme hotovo, dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kvítečko
(upraveno)
28. 8. 2014, 11:49
skalapanagia
(upraveno)
16. 8. 2014, 20:41
Blanka, ďakujem za super recept, robila som z patizónov, pretože som ich potrebovala minúť, bez slaniny, lebo syn je vegetarián, a bez múky a cukru, a zelí bolo na nerozoznanie od kapustového, skúšala som aj z cukety, ale patizón je ešte lepší. Hlavne, že je to rýchlo hotové a nie je to také ťažké ako z kapusty.
Dermajetics
(upraveno)
27. 8. 2014, 16:44
@skalapanagia
Děkuji, i když teda s původním receptem jste se oddálila, těší mě, že jste neváhala i tak vyzkoušet. Hezký den,
P.A.V.L.A
(upraveno)
8. 8. 2014, 20:36
Alla
(upraveno)
8. 8. 2014, 15:55
Já místo mouky tam strouhám syrový zemáček a bez špeku tedy
Dermajetics
(upraveno)
27. 8. 2014, 16:45
@Alla
Zdravím, do kysel.zelí taky brambor dávám, ale do cukety byť mě to napadlo, alenebylo by tak rychle hotové. Hezké léto
yorksir
(upraveno)
8. 8. 2014, 16:07
@Alla
Dělám to úplně stejně
Raguella
(upraveno)
8. 8. 2014, 14:13
Blani,též jsem dnes rodince uvařila Vaše zelí a mohu říci,že i ,která mi cuketu nejí si panečku pochutnávala ,určitě se k němu budeme častěji vracet,chutnalo nám více než obyč.zelí,děkujeme za bezva receptík a hezké léto.
Dermajetics
(upraveno)
27. 8. 2014, 16:46
@Raguella
Míšo děkuji, že jste recept okusila, přeji Vám i Vaši rodince hezký zbytek léta
růžík
(upraveno)
31. 8. 2013, 15:10
Milá Blanko, děkuku za super recept
Dermajetics
(upraveno)
18. 10. 2013, 18:58
@růžík
Prosím
MatildaH
(upraveno)
30. 7. 2011, 14:48
Dnes jsem dělala k obědu s masovými výpečky a polentovým knedlíkem, moc jsme si pochutnali, díky za recept
Dermajetics
(upraveno)
1. 8. 2011, 17:58
@MatildaH
Děkuji, jsem ráda, že chutnalo. u nás v těchto dnech máme skoro denně cuketu, pokaždé na jiný způsob.S dětma máme boule za ušima ))
Lucinka1976
(upraveno)
28. 7. 2009, 16:58
Letos máme opravdu mamutí cukety......tak jsem právě dovařila cuketové zelíčko a je to moc moc dobré!!!! mňam Díky za receptík
Dermajetics
(upraveno)
28. 7. 2009, 17:08
@Lucinka1976
Luciii není zač a jsem ráda, že se podařilo a hlavně chutnalo