Ryba s bramborem a salátem (dietní)
Potřebné ingredience
150g tresky nebo jiné ryby koření na ryby (bylinkové) 10g oleje (2 lžičky) nebo másla citronová šťáva sůl,pepř 130g vařených brambor na salát: 100g rajčat 100g salátové okurky 1 lžička salátových bylinek
Postup přípravy
Rybu necháme rozmrazit (osušíme) pokapeme citronem a okořeníme,osmahneme na rozpuštěném másle.
Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Energetická hodnota celkem: 1397kJ
Pikantní filé
Potřebné ingredience
rybí filé (pangas,treska) česnek sojová omáčka 1 citron koření na ryby kopr (sušený,mražený nebo čerství) sůl,barevný pepř kousek másla,olej
Postup přípravy
Rozmrzlé ryby osušíme a pokapeme šťávou z půlky citronu,osolíme,opepříme,potřeme rozmačkaným česnekem (nebo posypeme sušeným česnekem) posypeme kořením
na ryby a koprem necháme…
Ryby po italsku
Potřebné ingredience
1 balení rybího masa (treska,pangas) 1 velká cibule půl kapie červené 1 balení plátkového sýra půl žluté 2 rajčata nebo hrst chery rajčátek provensálské koření česnekovou pastu nebo utřený česnek se solí kousek másla olivový olej (nemusí být) pepř
Postup přípravy
Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka,kapie na nudličky a vše rozprostřeme
na dno pekáčku.
Rybí porce masa vysušíme ubrouskem a pomažeme z obou stran
česnekovou pastou…
Zapečené ryby se smetanou
Potřebné ingredience
500g ryb(pangas,treska) 150g eidamu 1 malá plechovka žampionů koření na ryby kmín pepř,sůl kopr-nemusí být kousek másla trocha smetany ne šlehání
Postup přípravy
Ryby osušíme od přebytečné vody a okořeníme kořením na ryby nebo
co má každý rád,posypeme žampiony,koprem, kmínem,pepřem,solí.
Dáme do pekáčku nebo zapékací mísy a…