Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečené brambory

Zapečené brambory

Potřebné ingredience

4 - 5 středních brambor, sůl pepř, 1 stroužek česneku, olivový olej na dno pekáčku, 4 lžíce bílého balzamika, 5 lžic olivového oleje nebo másla, bylinky dle chuti

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na větší kusy a vaříme v osolené vodě 10min., slijeme a dáme do pekáčku - dno pokryté olivový olejem. Dáme péct na 200 - 220°C asi na 20 - 30 min.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Fazolová směs

Fazolová směs

Potřebné ingredience

250g velkých bílých fazolí, 300g žampionů, 300ml vývaru, 100g passaty, 2 lžíce zakysané smetany, kmín, majoránka, chilli paprička, 1 stroužek česneku, 1 lžíce papriky, trochu kukuřice, sůl, 1 lžíce sójové omáčky, ev. trochu jíšky

Postup přípravy

Fazole namočíme den předem, poté uvaříme a scedíme. Na oleji orestujeme žampiony na plátky, přidáme passatu, kukuřici, koření a fazole. Zalijeme vývarem a necháme chvíli vařit,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zeleninový tajine

Zeleninový tajine

Potřebné ingredience

3 velké mrkve, 1 menší lilek, 2 cukety, 1 lžička drceného římského kmínu, 1 lžička skořice, 1 lžička mletého zázvoru, sůl, pepř, třtinový cukr, 1 plechovka rajčat, 250g vývaru, dvě hrsti vařené cizrny, rýžový olej, stroužek česneku

Postup přípravy

Lilek oloupeme a nakrájíme na kostky, na větší kousky nakrájíme i cuketu a mrkev. Na oleji orestujeme drcený česnek, přidáme koření a necháme rozvonět. Poté přidáme mrkev a lilek,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cuketové vafle

Cuketové vafle

Potřebné ingredience

120g jemně strouhané cukety, 100g špaldové mouky, 1 lžička PP, 1 vejce, 30g oleje, 25g jogurtu nebo zakysané smetany

Postup přípravy

Smícháme cuketu, vejce, jogurt, olej, nakonec mouku s PP. Pečeme vafle. Lze podávat nasladko i naslano.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Vaječné "těstoviny"

Vaječné "těstoviny"

Potřebné ingredience

1 mozzarella (125g), 5 vajec, 15g psyllia, sůl, bylinky

Postup přípravy

Vše rozmixujeme ve foodprocesoru nebo ponorným mixérem do hladké konzistence. Rozdělíme na dva plechy vyložené pečícím papírem a rozetřeme na co nejtenčí placky. Pečeme na 160 -…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Žampionový nákyp

Žampionový nákyp

Potřebné ingredience

180 - 200g žampionů, 100g šunky (nemusí být), 1 stroužek česneku, 1 lžíce másla, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce hladké mouky, 100ml smetany, 50ml bílého vína, sůl pepř, 3 vejce, ev. bylinky podle chuti

Postup přípravy

Kousky žampionů, šunky a lisovaného česneku osmažíme na másle, vmícháme kečup a chvíli dusíme. Zaprášíme moukou, osmahnemem a přilijeme smetanu s vínem. Osolíme, opepříme a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Těstoviny s květákem a gorgonzolou

Těstoviny s květákem a gorgonzolou

Potřebné ingredience

250g těstovin, 1/2 květáku, 150 - 200g gorgonzoly, 100ml plnotučného mléka, 2 vejce, sůl, pepř, olivový olej

Postup přípravy

Růžičky květáku vaříme asi 5 min. v páře, necháme vychladnout. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Zapékací misku vymažeme olejem, dáme 1/2 těstovin, na to květák a navrch…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pesto s ricottou

Pesto s ricottou

Potřebné ingredience

2 - 3 sardelky, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kaparů, 1 lžíce zelených oliv, 2 stroužky česneku, trocha chilli, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 - 5 naložených sušených rajčat, 2 lžíce parmazánu, 1 ricotta, čerstvá bazalka

Postup přípravy

Plátky česneku opékáme na oleji, přidáme sardelové řezy a chilli. Po chvíli přidáme olivy, kapary, rajčata a protlak, jen krátce zarestujeme. směs rozmixujeme, přidáme ricottu,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cizrna s ricottou

Cizrna s ricottou

Potřebné ingredience

Cizrna, česnek, petrželka, ricotta, přepuštěné máslo

Postup přípravy

Cizrnu den předem namočíme, poté v nové vodě uvaříme (cca 30 min.). Nasucho opražíme cizrnu, pak na kousek pánve dáme kousek másla a na něm opečeme plátky česneku. Přidáme ricottu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cuketovo-žampionová směs

Cuketovo-žampionová směs

Potřebné ingredience

1 střední cuketa, 250g žampionů, indické koření, trochu chilli vloček, sůl, 1 plechovka kokosového mléka, olej

Postup přípravy

Na oleji orestujeme poloviny (popřípadě čtvrtiny) žampionů, necháme zprudka vydusit vodu, kterou pustí. Přidáme koření, chilli a tuhou část z kokosového mléka. Z tekuté části…

Zobrazit více...

Kategorie