Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Květáková směs na kari

Květáková směs na kari

Potřebné ingredience

1 květák, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky kari, 1 lžička drceného kmínu, 2 hrsti mraženého hrášku, sůl, pepř, asi 100ml šlehačky

Postup přípravy

Na oleji orestujeme kari, přidáme růžičky květáku a mícháme, aby se směsí obalily. Přidáme sůl, pepř, kmín, chvíli restujeme. Podlijeme malým množstvím vody a dusíme pod pokličkou…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Plněná sýrová placka

Plněná sýrová placka

Potřebné ingredience

100g vody, 200g mléka, 5g sušeného droždí, cukr nebo sladěnka, 410g hladké mouky, 5g oleje, 15g másla, 8g soli. Náplň: 550g směsi sýrů (zde gouda, mozzarella tvrdá i měkká, parmazán, 50g měkkého másla, 1 vejce (použít cca polovinu na náplň, polovinu na potření). Na potření: zbytek vejce, asi 3 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto a necháme 30 - 60 min. kynout. Rozdělíme na 3 části, z každé vyválíme slabou placku, na kterou naneseme náplň (smíchání všech ingrediencí) a necháme volné…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečené zelené fazolky

Zapečené zelené fazolky

Potřebné ingredience

400 - 500g zelených fazolek (mražené povolené, čerstvé předvařené), 1 šlehačka, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, asi 2 hrsti strouhanky, 50g parmazánu, 1 - 2 mozzarelly

Postup přípravy

Fazolky nasypeme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, přidáme česnek a zamícháme. Navrch poklademe plátky mozzarelly a zasypeme částí parmazánu. Pečeme na 200°C asi 15min., poté…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Quiche podle ID  66156

Quiche podle ID 66156

Potřebné ingredience

TĚSTO: 250g hladké mouky, 125g másla, sůl, pepř, asi 5 lžic studené vody. NÁPLŇ: 4 vejce, 100ml mléka, 4 - 5 rajčat, 150ml smetany, 200g strouhané goudy, česnek podle chuti, čerstvá bazalka a kopr, sůl, pepř

Postup přípravy

Těsto zpracujeme na vále a necháme chvíli v lednici odpočinout. Náplň připravíme smícháním všech surovin (rajčata spařená, oloupaná a nakrájená na kousky). Těsto rozválíme do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Houskový knedlík

Houskový knedlík

Potřebné ingredience

hrubá mouka, vajíčko, sůl, kousek droždí, mléko + voda, houska

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme středně tuhé těsto (mírně lepivé) - viz foto, přidáme nakrájenou housku a necháme asi 1 hod. kynout přikryté utěrkou. Poté umotáme bochánky, ty…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečený květák se žampiony a cuketou

Zapečený květák se žampiony a cuketou

Potřebné ingredience

1 květák, kousek cukety (1 malá), 150 - 200g žampionů, 4 vejce, sůl, drcený kmín, 2 lžíce másla (+ na vymazání), sterilovaný hrášek, 2 hrsti strouhanky (+ na vysypání), petrželka

Postup přípravy

Květák uvaříme v páře do poloměkka, rozebereme na růžičky. Smícháme kousky cukety, květák, plátky žampionů, strouhanku, rozpuštěné máslo smícháme se žloutky, sůl, kmín a petrželku…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bílkové placičky

Bílkové placičky

Potřebné ingredience

asi 5 bílků, 200 - 250g strouhaného sýru, trochu strouhanky (asi malá hrst), sůl, pepř, sušený česnek, petrželka, velká hrst jemných vloček

Postup přípravy

Bílky vyšleháme do sněhu se solí, přimícháme ostatní suroviny, aby vzniklo husté těsto. Necháme chvíli odstát a smažíme na lívanečníku placičky.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

Potřebné ingredience

brokolice (asi z 1 malé), 2 nastrouhané mrkve, sůl, pepř, bylinky, česnek, strouhanka, špaldová celozrnná mouka, 2 vejce, 150-200g strouhané goudy, olej

Postup přípravy

Brokolici uvaříme v páře ne úplně doměkka, poté nasekáme - část nahrubo, část rozmixujeme s vejcem. Ze všech surovin uděláme hmotu, kterou zahustíme dle potřeby, aby šly dělat…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Houbová směs

Houbová směs

Potřebné ingredience

400g žampionů, 300g hlívy ústřičné, 1 črevená paprika, kousek feferonky, 1 stroužek česneku, 2 rajčata, olivový olej, sůl, kmín, kari, 120 - 150g jogurtu, petrželka

Postup přípravy

Na oleji orestujeme na větší kousky houby, přidáme koření a smažíme asi 5 min. Poté přidáme nakrájenou papriku, feferonku a kousky oloupaných rajčat. Když paprika změkne,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cizrnová směs na těstoviny

Cizrnová směs na těstoviny

Potřebné ingredience

200 - 250g cizrny (přes noc namočené, poté pulzním mixérem rozmixované nahrubo), 1 rajčatový protlak, 1-2 plechovky krájených rajčat (dle požadované hustoty), bazalka, oregano, rozmarýn, sůl, pepř, 500ml vývaru, 1 velká mrkev, 1 petržel, kousek celeru (nebo řapíkatý), přepuštěné máslo, bobkový list, celá skořice, 1 velký stroužek česneku, 1 lžička cukru

Postup přípravy

Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu, přidáme koření, prolisovaný česnek, cizrnu, cukr a zalijeme vývarem. Přidáme rajčata, protlak a necháme vařit asi 2 hodiny, dokud není…

Zobrazit více...

Kategorie