Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sladký dýňový chlebík

Sladký dýňový chlebík

Potřebné ingredience

Suché potraviny: 195 g hladké špaldové mouky, 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva, 80 g třtinového cukru, 1 zarovnaná lžička sody na pečení, směs koření (1 lžč mletého zázvoru, 1/4 lžičky mletého nového koření, 1 lžička mleté skořice, 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžč soli. Mokré potraviny: 75 g panenského olivového oleje (nebo másla), 2 menší vejce, 60 g agávového sirupu (nebo medu), 1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr), 300 g dýňového pyré (možno doplnit strouhaným jablkem, je-li pyré méně) Ořechy, dýňová semínka

Postup přípravy

Promícháme suché suroviny, vmícháme do nich všechny rozšlehané mokré suroviny, krátce prošleháme a na závěr vmícháme libovolné nasekané ořechy a semínka. Pečeme cca 1 hodinu v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduchý čokoládový koláč

Jednoduchý čokoládový koláč

Potřebné ingredience

2 šálky mouky, 1a 1/3 šálku cukru, 1 lžička prášku do pečiva, půl lžičky jedlé sody, půl lžičky soli, půl šálku rozpuštěného ztuženého tuku s máslem, jeden šálek mléka, 1 lžička vanilkového extraktu, 2 vejce, 60 gramů čokolády rozpuštěné.

Postup přípravy

Smíchejte v míse všechny suché přísady. Přidejte tuk, mléko a vanilku. Použijte nejlépe stolní robot nebo alespoň ruční šlehač. Asi minutu šlehejte na nízké otáčky. Pak přidejte…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Moje rychlá bábovka

Moje rychlá bábovka

Potřebné ingredience

2 hrnky mouky, 2 vejce, 1/2 až 3/4 hrnku cukru, nejlépe třtinového, kefír nebo cca 200g kysané smetany, jogurt , 1 lžíce tvarohu, citrón, olej, 1 lžička sody a sáček (bio) prášku do pečiva, kakao, rozinky, ořechy, kandované ovoce.

Postup přípravy

Zapněte troubu na 170-180 st. Vymažte pečlivě formu olejem a vysypte kokosem nebo strouhankou. V míse pak elektrickou metlou vyšlehám vejce s cukrem, ke konci šlehání přidám ještě…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvová přesnídávka

Broskvová přesnídávka

Potřebné ingredience

Broskve, třtinový cukr krupice, kukuřičný škrob, vanilkový (nikoliv vanilínový) cukr nebo vanilková esence, citronová šťáva. Vyvařené skleničky od přesnídávek.

Postup přípravy

Letošní nadúroda broskví mě donutila improvizovat - no přece to nevyhodím!

Broskve (asi košík) jsem oloupala a nakrájela na kousky do hrnce. Zasypala cca 200 - 250 g cukru …

Zobrazit více...

Kategorie