RECEPTY

Ivana V. (levandulka66) ID 53199
mimibazar.cz/levandulka
Oblast: Beroun
Webová stránka
Telefon: 731158608 (Vodafone)
+PŘIDAT K OBLÍBENÝM (přihlášení)
Registrace: 16.4.2007
Naposledy: 21.8.2018 22:01 DNES
Aktualizace: 21.8.2018 22:01 DNES
INZERTNÍ FOTOGRAFIE 28|5
prodám | koupím
vyměním | věnuji | půjčím
zdarma k objednávce
slevy | akce | vzkazy
odkazy na aukce
PROBÍHAJÍCÍ AUKCE
PODMÍNKY PRODEJE
HODNOCENÍ 666
VŠECHNY FOTOGRAFIE 33
Rodinné fotky
Scrapbook
Módní show
Spokojení zákazníčci
Moje hobby
Zahrada
Naše bydlení
Dekorace
Poradna
Domácí mazlíčci
Sběratelství
Naše úlovky
KOMENTÁŘE
VTÍPKY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 0
NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 22 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3 další >>

ZAVAŘENINY

Broskvová přesnídávka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Broskve, třtinový cukr krupice, kukuřičný škrob, vanilkový (nikoliv vanilínový) cukr nebo vanilková esence, citronová šťáva. Vyvařené skleničky od přesnídávek.

POSTUP PŘÍPRAVY

Letošní nadúroda broskví mě donutila improvizovat - no přece to nevyhodím!

Broskve (asi košík) jsem oloupala a nakrájela na kousky do hrnce. Zasypala cca 200 - 250 g cukru (spíše jsem to dělala podle chuti, když se mi to zdálo málo sladké, přisypávala jsem po troškách do spokojenosti).
Hrnec na plotnu a míchat do varu. Nepřidávejte vodu, pustí to! Odstraňovat pěnu, ale dlouho nevařit. Puštěnou šťávu jsem posbírala do půlky hrníčku a do vychladlé šťávy rozmíchala asi 2 lžíce škrobu (čím více, tím to bude hustější). Na konci vaření (moc dlouho to na plotně netýrejte) přidat vanilku, rozmixovat ponorným mixérem do hladké směsi, přidat trochu citronové šťávy (pro zvýraznění chuti, ale nemusí být, já tam jednou šoupla citronový cukr) a na závěr škrobovou směs přisypat do vařících broskví - míchat, míchat a míchat, nechat chvíli jen probublat. Pak horké vlít do připravených skleniček, zavíčkovat a dnem vzhůru nechat vychladnout.
Dobré pro miminka i maminky :)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Čoko-malinový dort



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na korpus: 250 g máslo, 200 g čokoláda ( 60%), 3 vejce, 150 g cukru (nejlépe třtinového), 110 ml plnotučného mléka, 1 lžička vanilkového extraktu (popřípadě nahradit část cukru vanilkovým cukrem), 200 g hladké mouky (používám hlavně špaldovou), 30 g kakaa, 8 g prášku do pečiva, hrst čokopeciček (nemusí být). Na krém: malinové nebo ostružinové pyré, 250 g mascarpone, 200- 220 ml 40% šlehačka, 2-3 lžíce cukru. Na čokoládovou ganache: 150 ml šlehačky, 150-160 g kvalitní čokolády (alespoň 52%)

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus (je takový hutnější, nehodí se k prokrojení): v misce zahřejeme čokoládu s máslem, prošleháme metlou a necháme vychladnout. V menší misce smícháme a prosijeme suché přísady - kakao, mouku a prášek do pečiva. V robotu ušleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme vanilkový extrakt, pomalu přilejeme rozpuštěnou čokoládu s máslem a lehce prošleháme. Nakonec přidáme suchou směs na 3x a mléko pokojové teploty na 2x.
Pečeme na 160 st v dortové formě o průměru 24 - 26 cm cca 50-55 minut. Ideální je zabalit korpus do folie a nechat do druhého dne v chladu uležet.

Čokoládová ganache: smetanu zahřejeme (ne až do varu) a přidáme do ní nalámanou čokoládu. Necháme chvíli odstát a pak vymícháme do hladké hmoty. Zchladlé nalijeme na upečený vychladlý korpus (polévejte na mřížce pod tácem nebo pečícím papírem, abyste mohli steklou čokoládu znovu využít). Dejte zchladit, aby čokoláda ztuhla.

Krém: vyšleháme pyré s mascarpone a s cukrem. Přilejeme smetanu a opatrně šleháme do zhoustnutí. Smetany může být i více, pak bude krém více šlehačkový.

Malinové (ostružinové) pyré vyrobíte takto:

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (8) poslední: 11.6.2018, 13:18 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Bábovka z ovesných vloček



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 hrnky jemných ovesných vloček, špetka soli, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička mleté skořice, 3 vejce, 3 polévkové lžíce medu, 3 polévkové lžíce olivového nebo slunečnicového oleje, 220 g bílého jogurtu, 3/4 hrnku jablečného pyré (stačí na jemno rozmixovat 2-3 oloupaná jablka) nebo dva rozmačkané banány nebo 3/4 hrnku dýňového pyré, na závěr možno přidat ořechy, mandle, rozinky, brusinky.... jak libo.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak zase něco zdravějšího. Objeveno na netu, lehce poupraveno a překvapení dne. A velmi snadné pro přípravu.

1. Menší bábovkovou formu vymažeme máslem, můžeme vysypat kokosem. Troubu zapnout na 150 st.
2. Rozmixujeme v mixéru ovesné vločky na mouku a přimícháme všechny suché přísady.
3. Celá vejce vyšleháme do tuha (používám ruční mixér), přidáme med - šleháme, olej - šleháme, opatrně
vmícháme jogurt a na závěr pyré nebo banány nebo dýni.
4. Do tekuté směsi lehce stěrkou vmícháme moučnou směs.
5. Dále lehce přimícháme, co chceme (ořechy, mandle, kousky kvalitní čokolády....)

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 38 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (5) poslední: 31.3.2018, 10:58 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Slaný (vanilkový) karamel



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

POTŘEBUJEME 100 g krystal cukru (může být i třtinový), 40 g másla (rozpuštěného a teplého), 60 ml smetany ke šlehání (alespoň 30 %, zahřáté), 1 lžička opravdu kvalitní soli (mořské, himalájské, košer apod.), lžička vanilkového extraktu

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak na tom záleží úplně nejvíc. Chvíli mi to trvalo, než jsem to dovedla do fáze, kdy se mi podařil opravdu karamel úžasné chuti. Takže:
Cukr dáme do rendlíku (už tady to začíná - nejlepší je rendlík o průměru cca 15-16 cm NA TOTO MNOŽSTVÍ!, silné dno a světlá barva rendlíku - nerez třeba- abyste mohli proces dobře pozorovat). Na středním plameni zahříváme bez míchání, jen občas rendlíkem zatřepu. Nesmí nám to hořet ani málo, ani moc. Chvíli to trvá, tak budte trpěliví, ale nikam neutíkejte. Až se karamel začne rozpouštět, třepu rendlíkem častěji, jen krátce. Až se rozpustí úplně, v tu chvíli rychle zamíchám malou DŘEVĚNOU vařečkou, rychle přileju rozpuštěné máslo, stáhnu plamen a důkladně zapracuju do karamelu (cca 2-3 minuty intenzivního míchání). Pozor na opaření, spálení apod.!
V tento moment přidám sůl a zamíchám. Pracuju ryche dál. Lehce ohřátou smetanu (stačí hrníček se smetanou ponořit včas do horké vody, jen aby nebyla smetana úplně ledová) přilijeme ke karamelu a necháme 1-2 minuty provařit za stálého míchání. Nelít ani rychle najednou, ani moc pomalu! Smetanu je třeba přilévat pomalým proudem za stálého míchání. Bude na vás zase prskat, ale nenechte se odradit.
Odstavíme z kamen. Nakonec do úplně horkého přidáme lžičku vanilkového extraktu a důkladně promícháme. Nemáte-li, nevadí, nebude to vanilkové.
Ještě za tepla přelijeme do čistých uzavíratelných sklenic. Když do nich ještě vložíte kousek vanilkového lusku, tak to bude ehcht vanilkové. Darujte nebo skladujte v lednici :) I když, musíte rychle, protože hrozí dost velká závislost :)
Množství vystačilo např. jako náplň do 12 čokoládovo-karamelových košíčků.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (2) poslední: 26.11.2017, 20:09 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Koláč s čerstvým ovocem s drobenkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

125 g změklého másla, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 prášek do pečiva, vanilkový cukr, 2 vejce, 3/4 hrnku mléka nebo kefíru. Čerstvé ovoce.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nemám moc ráda hrnkové buchty, obvykle pro mě nemají žádnou chuť. Tento koláč jsem objevila na internetu a je to úplně jiná liga. Navíc je tak jednoduchý, že ho zvládne i malá holka :)
Ráda používám jiné mouky než obyčejné, takže ho peču z mouky hladké špaldové, dále z pravého vanilkového cukru, třtinového cukru atd.
Postup je skutečně snadný: Zapněte troubu na 190 stupňů a vymažte koláčovou kulatou formu o průměru cca 30 cm (nebo menší plech používám velikost 27 x 24 cm, keramiku netřeba vysypávat). Do větší mísy nasypte cukr, mouku a máslo. Elektrickým šlehačem vyšlehejte sypkou hmotu. Jeden hrnek této drobenky dejte stranou. Do zbylé drobenky vsypte prášek do pečiva a vanilkový cukr. Opět prošlehejte. Nakonec přidejte 2 celá vejce a mléko (kefír). Šlehejte dále šlehačem, dokud nebude těsto úplně hladké a dostatečně prošlehané. Těsto vylijte do vymazané formy, navrch nasypte čerstvé ovoce (ostružiny, maliny, rybíz a podobně) a pak to všechno zasypte drobenkou z hrnku. Dejte péct na cca 30 minut (prostě do zlatova).

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (2) poslední: 21.7.2018, 16:20 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Jednoduchý čokoládový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 šálky mouky, 1a 1/3 šálku cukru, 1 lžička prášku do pečiva, půl lžičky jedlé sody, půl lžičky soli, půl šálku rozpuštěného ztuženého tuku s máslem, jeden šálek mléka, 1 lžička vanilkového extraktu, 2 vejce, 60 gramů čokolády rozpuštěné.

POSTUP PŘÍPRAVY

Smíchejte v míse všechny suché přísady. Přidejte tuk, mléko a vanilku. Použijte nejlépe stolní robot nebo alespoň ruční šlehač. Asi minutu šlehejte na nízké otáčky. Pak přidejte vejce a čokoládu. Dál šlehejte asi půl minuty při nízké rychlosti. Nakonec zvyšte rychlost šlehání a šlehejte asi jednu minutu. Těsto vlijte do koláčové formy a pečte při 180 stupních asi půl hodiny. Zchladlý koláč můžete počmárat čokoládovou nebo jinou polevou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Domácí rohlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

260 ml vlažné vody, 20 g oleje (cca 2 PL), 10 g soli, 500 g polohrubé výběrové mouky (nebo 100 g žitné mouky a 400 g hladké), 17,5 g čerstvého droždí (můžete nahradit 1,5 lžičky instantního droždí), 5 g cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept na deset kusů:

Mouku dáme do mísy, přidáme sůl a promícháme, udělame důlek a do něj dáme droždí a cukr, nalijeme teplou vodu a necháme odstát několik minut.
Vymícháme těsto (nejlépe to jde v robotu). Dáme na teplé misto vykynout asi na 1 hod.

Po vykynutí dáme na vál a rozkrojíme na menší stejné kousky (10 kusů) a vyválíme slzu nebo trojuhelníček a srolujeme do tvaru rohlíku. Dáme na plech na pečící papír, necháme nakynout dalších 30 min, potřeme vejcem, sypeme mákem nebo sezamem.

Pečeme na 200 st asi 15 minut.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (2) poslední: 21.1.2017, 15:05 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Ovocný koláč s drobenkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 ml smetany ke šlehání, 1 hrnek cukru, 1 a půl hrnku polohrubé mouky, 3 vejce, 1/2 prášku do pečiva, může být 1 lžička vanilkového extraktu

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovin zpracuji těsto: šlehám šlehačku a postupně do toho přidávám cukr, pak po 1 vejci, vanilk. extrakt a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto naleji do vymazaného menšího plechu nebo větší kulaté formy (alespon 30 cm průměr), navrstvím hodně ovoce (maliny, jahody, ostružiny, borůvky apod). Vše posypu drobenkou (polohr.mouka stejné množství moučky cukru a máslo). Péct na cca 180 st zhruba půl hodiny do zlatova. Dobrou chuť: )

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Šlehačkové bezé - lehký moučník, který si zamilujete!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

188 g bílků, 120 g třtinového nebo bílého cukru, 45 g namletých ořechů (lískové, já raději vlašské), 60 g hladké mouky a půl lžičky jedlé sody. Na náplň 2 x 40% šlehačku De Luxe, vanilkový cukr a moučkový cukr na poprášení.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zbyly bílky, a to je přesně moment, kdy se pustit do téhle jednoduché dobroty: Rozpalte troubu na cca 185 st. V míse ušlehejte bílky, až začnou tuhnout, přidejte cukr a šlehejte do úplného tuha. Jakmile je ušleháno, stěrkou lehce vmíchejte mouku se sodou a oříšky. Opatrně, lehce. Hmotu naneste na pečicí papír na plechu, poctivě rozetřete na vrstvu cca 1 cm silnou. Dejte upěct do zlatova, což trvá asi 8-10 min. Hlídejte! Upečené sejměte z plechu, a jakmile trochu vychladne, poprašte moučkovým cukrem, překlopte na jiný pečicí papír a opatrně odtrhávejte z papíru, na kterém se to peklo. Stočenou roládu nechte vychladnout. Mezitím slijte šlehačku do šlehací nádoby, přidejte sáček vanilkového cukru plus ještě asi lžíci cukru podle chuti (dávám cca dvě lžíce třtinového cukru a lžičku vanilkového extraktu) a ušlehejte do tuha. Namažte na vychadlý korpus. Když jsou sladké jahody, proložím šlehačku i jahodama. Dejte na hodinu do lednice vychladit, znovu pocukrujte moučkovým cukrem a pak už jen dobrou chut. Krájejte ostrým, nejlépe vroubkovaným nožem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Moje rychlá bábovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnky mouky, 2 vejce, 1/2 až 3/4 hrnku cukru, nejlépe třtinového, kefír nebo cca 200g kysané smetany, jogurt , 1 lžíce tvarohu, citrón, olej, 1 lžička sody a sáček (bio) prášku do pečiva, kakao, rozinky, ořechy, kandované ovoce.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zapněte troubu na 170-180 st. Vymažte pečlivě formu olejem a vysypte kokosem nebo strouhankou. V míse pak elektrickou metlou vyšlehám vejce s cukrem, ke konci šlehání přidám ještě lžíci horké vody a ušlehám v tuhý sníh. Do něho postupně zašlehám asi 3/4 kelímku od jogurtu oleje, tvaroh a plný kelímek od jogurtu kefíru, rozmíchaného s trochou jogurtu (není nutné, stačí jen kefír). Nakonec ještě přišlehám vymačkanou šťávu asi z půl citronu. Můžete přidat i lžičku vanilkového extraktu. Do toho všeho nakonec po částech přisypu suchou směs: mouku (obvykle použiji polohrubou a malý díl celozrnné nebo špaldové) smíchanou se sodou a práškem do pečiva. Ale pozor, už moc nešlehejte, spíše jen krátce. A pak už jen rychle přimíchejte, co libo, ráda dělám klasiku - do cca 1/3 všlehám kakao. Do formy, do trouby na cca 40 min a pak už jen dobrou chutˇ :)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 22 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt