RECEPTY

Ivana V. (levandulka66) ID 53199
mimibazar.cz/levandulka
Oblast: Beroun
Webová stránka
Telefon: 731158608 (Vodafone)
+PŘIDAT K OBLÍBENÝM (přihlášení)
Registrace: 16.4.2007
Naposledy: 20.2.2018 12:59 DNES
Aktualizace: 5.2.2018 15:05
INZERTNÍ FOTOGRAFIE 29
prodám | koupím
vyměním | věnuji | půjčím
zdarma k objednávce
slevy | akce | vzkazy
odkazy na aukce
PROBÍHAJÍCÍ AUKCE
PODMÍNKY PRODEJE
HODNOCENÍ 665
VŠECHNY FOTOGRAFIE 33
Rodinné fotky
Scrapbook
Módní show
Spokojení zákazníčci
Moje hobby
Zahrada
Naše bydlení
Dekorace
Poradna
Domácí mazlíčci
Sběratelství
Naše úlovky
KOMENTÁŘE
VTÍPKY 0
RECEPTY 20
NÁVODY 0
NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 20 (zobrazuje se 1-10)1, 2 další >>

MOUČNÍKY, POHÁRY

Bábovka z ovesných vloček



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 hrnečky jemných ovesných vloček, 3 vejce, 3 polévkové lžíce medu, 3/4 hrnku jablečného pyré (stačí najemno rozmixovat 2-3 oloupaná jablka) 220 g bílého jogurtu, 3 polévkové lžíce olivového nebo slunečnicového oleje, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička mleté skořice, ořechy, rozinky, businky.... jak libo

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak zase něco zdravějšího. Objeveno na netu a překvapení dne :) A velmi snadné pro přípravu.

Rozmixujeme ovesné vločky na mouku. Smícháme všechny suché přísady a pak přidáme ty mokré. Bábovkovou formu vymažeme máslem, naijeme těsto a pečeme cca 50-55 min na 150 st. Před vyklopením z formy nechte 5 minut vychladnout.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (1) poslední: 11.2.2018, 17:18 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Slaný (vanilkový) karamel



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

POTŘEBUJEME 100 g krystal cukru (může být i třtinový), 40 g másla (rozpuštěného a teplého), 60 ml smetany ke šlehání (alespoň 30 %, zahřáté), 1 lžička opravdu kvalitní soli (mořské, himalájské, košer apod.), lžička vanilkového extraktu

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak na tom záleží úplně nejvíc. Chvíli mi to trvalo, než jsem to dovedla do fáze, kdy se mi podařil opravdu karamel úžasné chuti. Takže:
Cukr dáme do rendlíku (už tady to začíná - nejlepší je rendlík o průměru cca 15-16 cm NA TOTO MNOŽSTVÍ!, silné dno a světlá barva rendlíku - nerez třeba- abyste mohli proces dobře pozorovat). Na středním plameni zahříváme bez míchání, jen občas rendlíkem zatřepu. Nesmí nám to hořet ani málo, ani moc. Chvíli to trvá, tak budte trpěliví, ale nikam neutíkejte. Až se karamel začne rozpouštět, třepu rendlíkem častěji, jen krátce. Až se rozpustí úplně, v tu chvíli rychle zamíchám malou DŘEVĚNOU vařečkou, rychle přileju rozpuštěné máslo, stáhnu plamen a důkladně zapracuju do karamelu (cca 2-3 minuty intenzivního míchání). Pozor na opaření, spálení apod.!
V tento moment přidám sůl a zamíchám. Pracuju ryche dál. Lehce ohřátou smetanu (stačí hrníček se smetanou ponořit včas do horké vody, jen aby nebyla smetana úplně ledová) přilijeme ke karamelu a necháme 1-2 minuty provařit za stálého míchání. Nelít ani rychle najednou, ani moc pomalu! Smetanu je třeba přilévat pomalým proudem za stálého míchání. Bude na vás zase prskat, ale nenechte se odradit.
Odstavíme z kamen. Nakonec do úplně horkého přidáme lžičku vanilkového extraktu a důkladně promícháme. Nemáte-li, nevadí, nebude to vanilkové.
Ještě za tepla přelijeme do čistých uzavíratelných sklenic. Když do nich ještě vložíte kousek vanilkového lusku, tak to bude ehcht vanilkové. Darujte nebo skladujte v lednici :) I když, musíte rychle, protože hrozí dost velká závislost :)
Množství vystačilo např. jako náplň do 12 čokoládovo-karamelových košíčků.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (2) poslední: 26.11.2017, 20:09 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Koláč s čerstvým ovocem s drobenkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

125g másla, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice Prášek do pečiva, vanilkový cukr. 2 vejce, 3/4 hrnku mléka. Čerstvé ovoce - čím více tím lépe.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nemám moc ráda hrnkové buchty, obvykle pro mě nemají žádnou chuť. Tento koláč jsem objevila na internetu a je to úplně jiná liga. Navíc je tak jednoduchý, že ho zvládne i malá holka :)rnRáda používám jiné mouky než obyčejné, takže ho peču z mouky špaldové, dále z pravého vanilkového cukru, třtinového cukru atd.rnPostup je skutečně snadný:rnZapněte troubu na 200 stupňů a vymažte koláčovou kulatou formu.rnDo větší mísy nasypte cukr, mouku a máslo. Elektrickým šlehačem vyšlehejte sypkou hmotu. Jeden hrnek této drobenky dejte stranou. Do zbylé drobenky vsypte prášek do pečiva a vanilkový cukr. Opět prošlehejte. Nakonec přidejte 2 celá vejce a mléko. Šlehejte dále šlehačem, dokud nebude těsto úplně hladké.rnTěsto vylijte do vymazané formy, navrch nasypte čerstvé ovoce (ostružiny, maliny a podobně) a pak to všechno zasypte drobenkou z hrnku.rnDejte péct na 20 až 30 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Jednoduchý čokoládový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 šálky mouky, 1a 1/3 šálku cukru, 1 lžička prášku do pečiva, půl lžičky jedlé sody, půl lžičky soli, půl šálku rozpuštěného ztuženého tuku s máslem, jeden šálek mléka, 1 lžička vanilkového extraktu, 2 vejce, 60 gramů čokolády rozpuštěné.

POSTUP PŘÍPRAVY

Smíchejte v míse všechny suché přísady. Přidejte tuk, mléko a vanilku. Použijte nejlépe stolní robot nebo alespoň ruční šlehač. Asi minutu šlehejte na nízké otáčky. Pak přidejte vejce a čokoládu. Dál šlehejte asi půl minuty při nízké rychlosti. Nakonec zvyšte rychlost šlehání a šlehejte asi jednu minutu. Těsto vlijte do koláčové formy a pečte při 180 stupních asi půl hodiny. Zchladlý koláč můžete počmárat čokoládovou nebo jinou polevou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Domácí rohlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

260 ml vlažné vody, 20 g oleje (cca 2 PL), 10 g soli, 500 g polohrubé výběrové mouky (nebo 100 g žitné mouky a 400 g hladké), 17,5 g čerstvého droždí (můžete nahradit 1,5 lžičky instantního droždí), 5 g cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept na deset kusů:

Mouku dáme do mísy, přidáme sůl a promícháme, udělame důlek a do něj dáme droždí a cukr, nalijeme teplou vodu a necháme odstát několik minut.
Vymícháme těsto (nejlépe to jde v robotu). Dáme na teplé misto vykynout asi na 1 hod.

Po vykynutí dáme na vál a rozkrojíme na menší stejné kousky (10 kusů) a vyválíme slzu nebo trojuhelníček a srolujeme do tvaru rohlíku. Dáme na plech na pečící papír, necháme nakynout dalších 30 min, potřeme vejcem, sypeme mákem nebo sezamem.

Pečeme na 200 st asi 15 minut.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (2) poslední: 21.1.2017, 15:05 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Ovocný koláč s drobenkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 ml smetany ke šlehání, 1 hrnek cukru, 1 a půl hrnku polohrubé mouky, 3 vejce, 1/2 prášku do pečiva, může být 1 lžička vanilkového extraktu

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovin zpracuji těsto: šlehám šlehačku a postupně do toho přidávám cukr, pak po 1 vejci, vanilk. extrakt a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto naleji do vymazaného menšího plechu nebo větší kulaté formy (alespon 30 cm průměr), navrstvím hodně ovoce (maliny, jahody, ostružiny, borůvky apod). Vše posypu drobenkou (polohr.mouka stejné množství moučky cukru a máslo). Péct na cca 180 st zhruba půl hodiny do zlatova. Dobrou chuť: )

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Šlehačkové bezé - lehký moučník, který si zamilujete!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

188 g bílků, 120 g třtinového nebo bílého cukru, 45 g namletých ořechů (lískové, já raději vlašské), 60 g hladké mouky a půl lžičky jedlé sody. Na náplň 2 x 40% šlehačku De Luxe, vanilkový cukr a moučkový cukr na poprášení.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zbyly bílky, a to je přesně moment, kdy se pustit do téhle jednoduché dobroty: Rozpalte troubu na cca 185 st. V míse ušlehejte bílky, až začnou tuhnout, přidejte cukr a šlehejte do úplného tuha. Jakmile je ušleháno, stěrkou lehce vmíchejte mouku se sodou a oříšky. Opatrně, lehce. Hmotu naneste na pečicí papír na plechu, poctivě rozetřete na vrstvu cca 1 cm silnou. Dejte upěct do zlatova, což trvá asi 8-10 min. Hlídejte! Upečené sejměte z plechu, a jakmile trochu vychladne, poprašte moučkovým cukrem, překlopte na jiný pečicí papír a opatrně odtrhávejte z papíru, na kterém se to peklo. Stočenou roládu nechte vychladnout. Mezitím slijte šlehačku do šlehací nádoby, přidejte sáček vanilkového cukru plus ještě asi lžíci cukru podle chuti (dávám cca dvě lžíce třtinového cukru a lžičku vanilkového extraktu) a ušlehejte do tuha. Namažte na vychadlý korpus. Když jsou sladké jahody, proložím šlehačku i jahodama. Dejte na hodinu do lednice vychladit, znovu pocukrujte moučkovým cukrem a pak už jen dobrou chut. Krájejte ostrým, nejlépe vroubkovaným nožem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Moje rychlá bábovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnky mouky, 2 vejce, 1/2 až 3/4 hrnku cukru, nejlépe třtinového, kefír nebo cca 200g kysané smetany, jogurt , 1 lžíce tvarohu, citrón, olej, 1 lžička sody a sáček (bio) prášku do pečiva, kakao, rozinky, ořechy, kandované ovoce.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zapněte troubu na 170-180 st. Vymažte pečlivě formu olejem a vysypte kokosem nebo strouhankou. V míse pak elektrickou metlou vyšlehám vejce s cukrem, ke konci šlehání přidám ještě lžíci horké vody a ušlehám v tuhý sníh. Do něho postupně zašlehám asi 3/4 kelímku od jogurtu oleje, tvaroh a plný kelímek od jogurtu kefíru, rozmíchaného s trochou jogurtu (není nutné, stačí jen kefír). Nakonec ještě přišlehám vymačkanou šťávu asi z půl citronu. Můžete přidat i lžičku vanilkového extraktu. Do toho všeho nakonec po částech přisypu suchou směs: mouku (obvykle použiji polohrubou a malý díl celozrnné nebo špaldové) smíchanou se sodou a práškem do pečiva. Ale pozor, už moc nešlehejte, spíše jen krátce. A pak už jen rychle přimíchejte, co libo, ráda dělám klasiku - do cca 1/3 všlehám kakao. Do formy, do trouby na cca 40 min a pak už jen dobrou chutˇ :)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Estonian Kringel - skořicový



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g mouky (použila jsem půl na půl hladkou špaldovou a polohrubou), 1/2 lžč mořské soli, 120 ml vlažného mléka, 15 g čerstvého droždí (popř. jeden sáček sušeného droždí), 30g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 lžč cukru. Náplň: 50g změklého másla, 4-5 lžč cukru, 3 lžč mleté skořice

POSTUP PŘÍPRAVY

Smíchat mouku se solí. Do většího hrnku nalít teplé mléko, rozdrobit do něj cukr, droždí, rozpustit máslo a nakonec vmíchat žloutek. Směs rozšlehat a nechat deset minut pracovat. Pak vše vlít na mouku a vypracovat hladké těsto, které pak nechat na teplém místě asi hodinu kynout.
Během kynutí si připravit skořicovou náplň - máslo utřít s cukrem a se skořicí do pěny.
Vykynuté těsto rozválet na pomoučené ploše na obdélník cca 30 x 25 cm, namazat na něj náplň (trochu si nechat na pomazání povrchu). Vše srolovat jako štrůdl do rolky, kterou podélně uprostřed rozříznout , zaplést jako jednoduchý cop a celé to stočit do věnce, konce spojit. Pomazat povrch zbytkem náplně.
Rozpálit troubu na 200 st. Celková doba pečení je 25 min, posledních deset minut snížit teplotu na 170 st.
Dobrou chuť!

Dělám to ze dvou dávek, abychom měli dva věnce a používám cukr třtinový. Krásně to voní!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (4) poslední: 3.12.2016, 19:58 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

Hvězdný recept na čokoládový dort bez mouky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g másla, 200 g kvalitní čokolády 70 %, 100-200 g třtinového cukru (dle chuti), 6 našlehaných žloutků, sníh ze šesti bílků

POSTUP PŘÍPRAVY

Máslo rozpustíte v hrnci, při rozpouštění tam dejte nalámanou čokoládu, cukr. Máslo se nesmí přepálit, stáhněte z ohně a nechte trochu vychladit, pak vmíchejte žloutky (aby se nesrazili). Nakonec vmíchejte sníh. Vymažte dortovou formu máslem, vysypte cukrem a třičtvrtě směsi vlijte do formy, nechte péct na 190 stupňů asi 25-30 min. Formu dávám na plech, je to lepší. Vyndejte z trouby a hned dolijte zbytek směsi na upečený dort. Nechte trochu zchladnout a pak dejte do ledničky vychladit alespoň na 20 hod.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (7) poslední: 18.4.2016, 17:20 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 20 (zobrazuje se 1-10)1, 2 další >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook