(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Koláč s čerstvým ovocem s drobenkou
Potřebné ingredience
125 g změklého másla, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 prášek do pečiva, vanilkový cukr, 2 vejce, 3/4 hrnku mléka nebo kefíru. Čerstvé ovoce.
Postup přípravy
Nemám moc ráda hrnkové buchty, obvykle pro mě nemají žádnou chuť. Tento koláč jsem objevila na internetu a je to úplně jiná liga. Navíc je tak jednoduchý, že ho zvládne i malá holka :)
Ráda používám jiné mouky než obyčejné, takže ho peču z mouky hladké špaldové, dále z pravého vanilkového cukru, třtinového cukru atd.
Postup je skutečně snadný: Zapněte troubu na 190 stupňů a vymažte koláčovou kulatou formu o průměru cca 30 cm (nebo menší plech používám velikost 27 x 24 cm, keramiku netřeba vysypávat). Do větší mísy nasypte cukr, mouku a máslo. Elektrickým šlehačem vyšlehejte sypkou hmotu. Jeden hrnek této drobenky dejte stranou. Do zbylé drobenky vsypte prášek do pečiva a vanilkový cukr. Opět prošlehejte. Nakonec přidejte 2 celá vejce a mléko (kefír). Šlehejte dále šlehačem, dokud nebude těsto úplně hladké a dostatečně prošlehané. Těsto vylijte do vymazané formy, navrch nasypte čerstvé ovoce (ostružiny, maliny, rybíz a podobně) a pak to všechno zasypte drobenkou z hrnku. Dejte péct na cca 30 minut (prostě do zlatova).
Ráda používám jiné mouky než obyčejné, takže ho peču z mouky hladké špaldové, dále z pravého vanilkového cukru, třtinového cukru atd.
Postup je skutečně snadný: Zapněte troubu na 190 stupňů a vymažte koláčovou kulatou formu o průměru cca 30 cm (nebo menší plech používám velikost 27 x 24 cm, keramiku netřeba vysypávat). Do větší mísy nasypte cukr, mouku a máslo. Elektrickým šlehačem vyšlehejte sypkou hmotu. Jeden hrnek této drobenky dejte stranou. Do zbylé drobenky vsypte prášek do pečiva a vanilkový cukr. Opět prošlehejte. Nakonec přidejte 2 celá vejce a mléko (kefír). Šlehejte dále šlehačem, dokud nebude těsto úplně hladké a dostatečně prošlehané. Těsto vylijte do vymazané formy, navrch nasypte čerstvé ovoce (ostružiny, maliny, rybíz a podobně) a pak to všechno zasypte drobenkou z hrnku. Dejte péct na cca 30 minut (prostě do zlatova).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Atuna
(upraveno)
4. 9. 2019, 15:25
Aaalenkaaa
(upraveno)
13. 7. 2018, 12:35
Včera jsem pekla, hledala jsem něco hodně jednoduchého na přípravu a nenarocneho na suroviny. Čekala jsem takovou tu klasiku obyčejnou buchtu, ale výsledek mě překvapil, je lehká, vlákna, moc dobra. Všem chutnala
levandulka66
(upraveno)
21. 7. 2018, 16:20
@Aaalenkaaa
Děkuji, měla jsem stejný pocit. Dnes ji peču znovu s rybízem a ještě jsem pod to dala vaničku tvarohu ( plus cukr, kukuřičný škrob a 1 vejce) a zatím to vypadá dobře.