(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Podmáslový koláč s ovocem a drobenkou

Potřebné ingredience
Těsto: 1 vejce, 120 g cukru krupice, 250 ml podmáslí, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 80 ml oleje. Dále: ovoce např. mražený rybíz, drobenka.
Postup přípravy
V míse vyšleháme vejce s cukrem, snížíme otáčky šlehače na nejnižší stupeň a přidáváme podmáslí, mouku s práškem i olej. Těsto nalijeme na menší plech (24x30cm) s pečícím papírem, posypeme ovocem (já zmrzlým rybízem), posypeme drobenkou a v předehřáté troubě upečeme.
Rychlé, jednoduché, výborné.
Rychlé, jednoduché, výborné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lendim
(upraveno)
2. 6. 2018, 14:24
Na kolik stupňů pečeme? Děkuji ....

nahlásit

spero
(upraveno)
2. 6. 2018, 22:51
@Lendim
Magdičko, pro mě je těžké psát stupně a čas pečení, protože každá trouba peče jinak. A ten, kdo byl zvyklý, že mu u mých receptů čas a stupně sedí, tak ten by se teď divil, protože teď mám novou troubu a u té musím 10 - 20°přidávat a časy natahovat až o 10 minut delší. Takže v nové troubě jsem tento koláč pekla na 200°C 40 minut, jak má ve svých poznámkách u receptu uvedeno. Vy se ale řiďte zkušenostmi se svojí troubou.
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
19. 1. 2018, 10:35


nahlásit

spero
(upraveno)
24. 1. 2018, 21:48
@laskonka333
Díky.


nahlásit