Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Kefírový koláč s ovocem a žmolenkou

0.0
Kefírový koláč s ovocem a žmolenkou

Potřebné ingredience

1 kefír,stejné množství polohrubé mouky,poloviční množství moučkového cukru,1vejce,1prášek do pečiva,4 lžíce oleje,ovoce (rybíz,maliny,borůvky ,jahody,třešně a pod.). Na žmolenku : 1/2 másla,polohrubou mouku,podle chuti cukr (moučka)

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme a nalijeme do velkého pekáče (vymazaného tukem a vysypaného hrubou moukou),poklademe ovocem(ne všechny druhy) ,něco z toho co je doma (pro začínající kuchařky) :-)) ,posypeme žmolenkou a pečeme cca 30 minut. Vychladlé krájíme na kostky a syoeme cukrem.
Pro začínající : poznáme podle toho,když do těsta píchneme špejlí a nelepí se . Je to mooooooooc dobrý a rychlý .
tohle jsem stačila vyfotit před sežráním :-))) .

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuzan 9. 7. 2016, 10:05
Ivo, včera jsem vyzkoušela váš receptík :-). Jenom jsem dala cca 1/2 na 1/2 tmavou a světlou mouku a místo moučkového cukru třtinový, navrch třešně a žmolenku z másla, hrubé mouky a třtinového cukru (Y) (Y) (Y). Je výýýborná, vláčná, mňam (flower) (flower). Tyto jednoduché recepty mám nejraději - vše smíchat a upéct, žádné vrstvy, sníh, apod.. Dělala jsem z půl litru domácího kefítu z tibetské houby a na plech je to akorát |:o) |:o) |:o).
Diggy 1. 3. 2008, 20:18
Ivo, včera jsem pekla Váš koláč a musím říct, že je výborný a vláčný . Přiřadili jsme ho k našim oblíbeným. Moc děkuji za receptík. Dana
Kabu 22. 5. 2007, 20:56
Tento koláč vřele doporučuji (Y) Odpoledne jsem ho s úspěchem upekla a mohu jen chválit, chválit, chválit (clamp) Příprava raz dva, koláč je krásně lahodný (žádná "sušinka"), chutná všem :-) Dala jsem skoro 3/4 l kefíru, na velký plech, koláč krásně vyběhl, na celý litr by snad byl vysoký až moc *-) :-). A takřka polovinu mouky jsem nahradila celozrnnou, cukru jsem použila malinko méně, výsledek mňam, mňam :-P Díky moc za prima receptík (F)
Katy9 20. 4. 2007, 8:47
dobrý den, prosím to množství mouky myslíte tak, že máte půl litru kefíru, tak dáte půl litru mouky???...zdá se mi to málo..to asi dáváte 1litr kefíru, ne??? a ještě prosím pečete na klasickém velkém plechu nebo na nějakém menším pekáčku???děkuji za upřesnění...Katka (F)
klajm 20. 4. 2007, 8:41
Dobrý den! Chystám se péct buchtu, ale nevím jaké je to množství kefíru. Půl litr, nebo litr? Děkuji Eva
ApeTo 20. 4. 2007, 9:17
@klajm Dobrý den,záleží na tom,pro kolik osob by měla být. Z půl litru je na malý pekáček nebo koláčovou formu a z litru na velký plech se zvýšeným okrajem.Iva
račík 28. 5. 2006, 18:43
Přeji hezký den, asi hodně z nás tento koláč zná - dělám ho rovněž - ale je opravdu zvládnutelný, a to bezchybně, pro ty z nás, které s pečením začínají nebo to prostě není až tak jejich parketa, ale rády něco udělají rodině apod. Nám tedy chutná také moc, je to bezvadný recept. Irena

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie