Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

DROBENKOVÝ KOLÁČ S OVOCEM A POSYPKOU

0.0
DROBENKOVÝ KOLÁČ S OVOCEM A POSYPKOU

Potřebné ingredience

3 hrnky polohrubé mouky,1 hrnek cukru krupice,1 kostka másla (HERA,LUKANA ap.), 2 vejce,necelý hrnek mléka,1 prášek do pečiva,OVOCE ( jahody,meruňky,broskve,rybíz,banány,ananas apod.dle možnosti a chuti ) můžete udělat polovinu plechu např.jahodami druhou rybízem.

Postup přípravy

Mouku,cukr a máslo dáme do veliké mísy a rukama smícháme,tak dlouho až vznikne drobenka (posypka),těsto se drolí.Z toho odebereme necelé 2 hrnky a dáme bokem.Do zbytku drobenkového těsta v míse přidáme 2 vejce,necelý hrnek mléka a 1 prášek do pečiva.Smícháme vařečkou,podle potřeby přidat mléko,ať těsto není moc tuhé.Do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu těsto nalijeme,rovnoměrně jej rozetřeme.Na něj klademe ovoce čerstvé nebo z plechovky,výborné jsou jahody,také kombinace 2 druhů.Potom posypeme po celé ploše drobenkou,kterou jsme si dali bokem.Dáme péct do předem vyhřáté trouby na střední stupeň asi 30-45 minut,podle vaší trouby.Po vychladnutí nakrájíme na kostky a papáme.Je moc voňavá,křehoučká a moc dobrá.Mňam,mňam a přeji všem dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babanka 27. 6. 2008, 16:27
Nedávno jsem dělala tuhle buchtu. Z Kunratických jahod. A můžu Vám říct, že lepší jsem nejedla!!! (zajic) (zajic) byl okamžitě fuč a i návštěva si ho moc pochvalovala a chtěla recept. (Y) (Y) (Y) Teď jdu pro ovoce, už mám borůvky, jen jich je málo, a jdu ho vyrobit :-) :-) Je fakt vynikající |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
seniorka chachavika 13. 3. 2008, 14:14
Vyndala jsem heru a jdu na to,napíšu jestli se mi povedla. (L) (L) (L)
OLUŠ 8. 3. 2008, 19:14
(C) (Y)ježiši to bych si dala, taková klasika a jak to nááádherně vypadá (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie