Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Popeláři

Popeláři

Potřebné ingredience

Těsto mramorové: 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva (necelý), 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, kakao Vanilkový krém: 1/2l mléka, 120g cukru, 2 vanilkové pudinky, 400g másla, vanilka nebo van. cukr

Postup přípravy

Těsto: Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, vodu a mouku…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Minidortíčky do školky

Minidortíčky do školky

Potřebné ingredience

recept od paní Petry

DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí langoše, Lepší a zdravější než z bistra

Domácí langoše, Lepší a zdravější než z bistra

Potřebné ingredience

Těsto na 6 langošů: 150ml vody, 50ml bílého vína, 250g hladké mouky, 150g hrubé mouky nebo celozrnné, 1 žloutek, 40g rostlinného másla, ½ lžičky soli, 1 lžička cukru, 20g čerstvého droždí, hladká mouka na vál a olej na smažení

Postup přípravy

Postup: Vše dle postupu běžným dát do pekárny, zvolit program těsto
Po uplynutí, dát na pomoučený vál, rozdělit těsto na 6 dílů, z kterých se utvoří bochánky a nechat ještě…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Potřebné ingredience

2,5 kg oloupaných a rozkrájených jablek, 0,5 l vody, a na 1/4 l vody 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 30 dkg cukru

Postup přípravy

2,5 kg jablek a 0,5 l vody vařit 1/4 hodiny a pak vychladnout
přidat na 1/4 l vody 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 30 dkg cukru - uvařit kaši a pak nechat vychladnout

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jahodová přesnídávka

Jahodová přesnídávka

Potřebné ingredience

2,5 kg jahod, 0,5 l vody,
a na 1/4 l vody 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 30 dkg cukru

Postup přípravy

2,5 kg jahod a 0,5 l vody vařit 1/4 hodiny a pak vychladnout
přidat na 1/4 l vody 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 30 dkg cukru - uvařit kaši a pak nechat vychladnout

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Nanuk Míša

Nanuk Míša

Potřebné ingredience

Náplň: 1 měkký tvaroh, 10 dkg moučkového cukru, 1 kysaná smetanaPoleva: 10 dkg 100% tuku, 10 dkg čokolády na vaření

Postup přípravy

Náplň - v misce rozmícháme nebo ušleháme tvaroh c cukrem a přidáme kysanou smetanu
Poleva - ve v;o;dní lázní rozpustíme tuk s čokoládou

do nanukové formy nejdříve…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Potřebné ingredience

200 květů pampelišek, ½ litru vody, 1 citron, 750g cukru

Postup přípravy

200 květů pampelišek namočíme a dáme do hrnce s ½ litru vody vařit, přidáme 1 citron nakrájený na kolečka a vaříme 10 minut. Pak se nechá 24 hodin louhovat, potom přecedíme…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Šťáva z květů černého bezu

Šťáva z květů černého bezu

Potřebné ingredience

15 květů černého bezu, 3 citrony, 2 balení kyseliny citronové, 1 balení Petolu, 2,5kg cukru

Postup přípravy

Ve 2litrech vody rozpustíme kyselinu citronovou, vložíme bezové květy a rozkrojené citrony a vše máčíme přes noc. Ráno květy s citrony vyndáme a vodu přecedíme. Vmícháme a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodová marmeláda

Jahodová marmeláda

Potřebné ingredience

1kg jahod, 1 želírovací cukr v poměru 2:1, 1 lžička citronové šťávy
(nebo 1kg jahod, 0,5 kg cukru, 1 Gelfix extra 2:1, 1 lžička citronové šťávy)

Postup přípravy

všechny přísady vložíme do pekárny, jahody buˇnakrájíme na kousky a nebo rozmixujeme. Napřed jsem nakrájela jahody na kousky a pak jsem je nakonec v hotové marmeládě rozmixovala.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ČESKÝ CHLÉB z pekárny

ČESKÝ CHLÉB z pekárny

Potřebné ingredience

Suroviny: 300ml vody, 50ml syrovátky nebo podmáslí, 1 tableta Celaskonu 250mg,
350g hladké mouky, 250g žitné mouky chlebové, 2 lžičky soli, 2 lžičky cukru,
1 lžíce kmínu, 20g čerstvého droždí

Postup přípravy

Program: 1 – základní – BASIC,. Hmotnost 0,9, kůrka střední – medium

Obměny: - pro své zdraví nahradit část pšeničné i žitné mouky celozrnnými moukami, lze i

Zobrazit více...

Kategorie