Zobrazit přihlášovací formulář
NÁPOJE, DRINKY
džus z ananasu

džus z ananasu

Potřebné ingredience

1 ananas 3 pomeranče 3 velké mrkve 3lžičky kyseliny citrónové 0,5kg cukru

Postup přípravy

Ananas, pomeranče a mrkev dáme vařit do 1 litru vody do měkka.Poté dáme vychladnout a rozmixujem na jemno.Do velkého hrnce nalijeme 8 litrů studené vody, přidáme kys. citronovou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sachr z cuket, čili z dýní

Sachr z cuket, čili z dýní

Potřebné ingredience

400g cukety, číli dýně (oloupané a zbavené zrníčk) 400g polohrubé mouky 200g cukru 2 vejce 1 prášek do pečiva 4 lžíce kakaa 1 tabulka čokolády na vaření 2 vrchovaté lžíce pikantní zavařeniny (meruňkové, rybízové)

Postup přípravy

Cuketu nastrouhat na jemném struhadle. Přes zimu používám mraženou, že mám už připravené 400g pytlíky z cuketami čili z dýněmi.
Do pekárny dáme napřed cuketu a vejce a pak…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Linecké koláčky

Linecké koláčky

Potřebné ingredience

150g pšeničné mouky CZ, 150g hladké mouky, 120g másla, 40g přírodního cukru, vanilkový cukr, několik lžic vody

Postup přípravy

Vypracovat vláčné těsto, vykrajovat, upéct dozlatova při 160 st.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky s ovesnými vločkami

Vanilkové rohlíčky s ovesnými vločkami

Potřebné ingredience

150g ovesných vloček, 150g hladké mouky, 140g hery, 40g přírodního cukru, voda Na obalení 100g přírodního cukru, vanilkový cukr

Postup přípravy

Ovesné vločky opražit v troubě, chladné pomlet v mixéru. Vše smíchat, vypracovat vláčné těsto, vytvarovat rohlíčky, péct při 155st do růžova, horké obalit

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Celozrnné pracny

Celozrnné pracny

Potřebné ingredience

250g polohrubé mouky, 150g ovesných vloček, 120g přírodního cukru, 150g hery, 70g loupaných slunečnicových semen, 70g loupaných dýňových semen, 20g kakaa, voda

Postup přípravy

Ovesné vločky opražit, pomlet spolu se semeny v mixéru, vše smíchat, plnit do formiček a péct při 160st. do zlatova

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky vykrajované s celozrnné mouky

Perníčky vykrajované s celozrnné mouky

Potřebné ingredience

250g žitné mouky CZ, 250g hladké mouky, 75g medu, 150g přírodního cukru, 2 malá vejce, 20g perly na pečení, ¾ lžičky jedlé sody, 100ml vody, 1a1/2 lžíce prášku do perníku, ½ lžičky mletého anýzu, ½ lžičky, tuk a hrubá mouka na plech

Postup přípravy

Med, cukr a perlu rozpustit a dáme do větší mísy, přidáme vejce a koření a mícháme do vychladnutí a pak přidáme zbytek, těsto má být tuhé jako těsto na nudle, nechat přes noc…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Obyčejné domácí rohlíky - lepší než od pekaře

Obyčejné domácí rohlíky - lepší než od pekaře

Potřebné ingredience

Suroviny: Na těsto: 350ml mléka – 600g hladké mouky – 60g rostlinného másla – 1 lžička soli – 1lžička přírodního cukru – 30g čerstvého droždí – hladká mouka na vál – tuk na plech Na potření a posypání: 1 bílek – mák – kmín - sezam – mořská sůl

Postup přípravy

Postup:
1 nalít odměrkou mléko (může se dát i voda) a přidat změklé máslo
2 odváženou mouku, do jednoho rohu sůl a do druhého cukr a uprostřed nadrobit droždí.
3 Zvolit…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pšeničný chléb našich babiček - s bramborami, vydrží dlouho čerstvý

Pšeničný chléb našich babiček - s bramborami, vydrží…

Potřebné ingredience

250 - 280 ml vody, 400 g hladké mouky, lžička přírodního cukru, 1 1/2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, špetka drceného fenyklu, 150 g oloupaných ve slupce uvařených brambor, 30g čerstvého droždí

Postup přípravy

nepoužívat časovač!!

klasický postup dání surovin do pekárny bez brambor
asi za 30min, kdy pekárna zapípá se přidají brambory nastrouhané na jemným struhadle.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ŘEPY

POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ŘEPY

Potřebné ingredience

řepa, pomazánkové máslo, cibule, 3 okurky, měkký salám, lžíci majolky majolky, sůl, citron nebo ocet, pepř

Postup přípravy

na hrubém struhadle nastrouhat uvařenou řepu, na jemném struhadle nastrouhat jemný salám a okurky, přidáme pomazánkové máslo, cibuli, majolku, sůl a promícháme a nakonec lze…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí langoše - Lepší a zdravější než z bistra

Domácí langoše - Lepší a zdravější než z bistra

Potřebné ingredience

Těsto na 6 langošů: 150ml vody, 50ml bílého vína, 250g hladké mouky, 150g hrubé mouky nebo celozrnné, 1 žloutek, 40g rostlinného másla, ½ lžičky soli, 1 lžička cukru, 20g čerstvého droždí, hladká mouka na vál a olej na smažení

Postup přípravy

Postup: Vše dle postupu běžným dát do pekárny, zvolit program těsto
Po uplynutí, dát na pomoučený vál, rozdělit těsto na 6 dílů, z kterých se utvoří bochánky a nechat ještě…

Zobrazit více...

Kategorie