(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
ČESKÝ CHLÉB z pekárny
Potřebné ingredience
Suroviny: 300ml vody, 50ml syrovátky nebo podmáslí, 1 tableta Celaskonu 250mg,
350g hladké mouky, 250g žitné mouky chlebové, 2 lžičky soli, 2 lžičky cukru,
1 lžíce kmínu, 20g čerstvého droždí
Postup přípravy
Program: 1 – základní – BASIC,. Hmotnost 0,9, kůrka střední – medium
Obměny: - pro své zdraví nahradit část pšeničné i žitné mouky celozrnnými moukami, lze i
přidat sezamové i slunečnicové semínko
- přidáte-li do těsta trochu domácího žitného kvasu třeba i hodně rozředěného, bude
Chuť chleba mnohem lepší
Dobrou chuť
Obměny: - pro své zdraví nahradit část pšeničné i žitné mouky celozrnnými moukami, lze i
přidat sezamové i slunečnicové semínko
- přidáte-li do těsta trochu domácího žitného kvasu třeba i hodně rozředěného, bude
Chuť chleba mnohem lepší
Dobrou chuť
Tak to vypadá chléb po rozkrojení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
eDomecek
(upraveno)
12. 11. 2008, 6:14
Markétko, děkuji za super receptík , pekla jsem podle vašeho receptu svůj první chlebík v domácí pekárně a je opravdu vynikající a krásně se povedl
Marky.M
(upraveno)
12. 11. 2008, 6:43
@eDomecek
Verunko, tak to jsem ráda, že Vám moc chutnal a zkuste ještě ten bramborový chlebík, je velmi moc dobrý.