Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Vykoštěná kuřecí stehna

Vykoštěná kuřecí stehna

Potřebné ingredience

kuřecí stehna cibule ol. olej rajčata žampiony v plechovce česnek kari, kmín. sl. paprika, zlaté kuře koření, sůl, pepř hl. mouka, lambrusco nebo bílé víno

Postup přípravy

Na olej dáme cibuli na drobno. Necháme zesklovatět. Přidáme kuře i s kostí. Já stehna jen rozpůlila. Přidáme koření, od každého trochu. Podlijeme a dusíme. Přidáme rozkrájená…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
File s chřestem

File s chřestem

Potřebné ingredience

file exlusive rajčata česnek koření na ryby, sůl, sl. paprika, kmín citron olej, máslo lambrusco

Postup přípravy

File si necháme rozmrazit, dáme na trochu ol. oleje a másla, přidáme sůl, sl. papriku, kmín a trošku koření na ryby. Pokapeme citronem. Kolem ryb dáme na půlky nakrájená rajčata,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kachna

Kachna

Potřebné ingredience

kachna cibule jablka sůl kmín med

Postup přípravy

Kachnu nasolíme a nakmínujeme. Přidáme jablka, cibuli, maličko podlijeme a pečeme. Nejdřív přiklopenou a ke konci odklopíme a přeláváme výpekem a potřeme medem. Dobrou chuť.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Krůtí směs

Krůtí směs

Potřebné ingredience

krůtí prsa cibule mrkev kari, sůl, pepř, sojovka, worcester solamyl olej bílé víno

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na malé kousky. Dáme na rozpálený olej zatáhnout. Přidáme kari, sůl, pepř. Maličko podlijeme bílým vínem, aby kari nezhořklo. Přidáme cibuli na nudličky, nahrubo…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hrstková

Hrstková

Potřebné ingredience

čočka hrách fazole kroupy slanina majoránka, česnek, sůl, sádlo hl. mouka

Postup přípravy

Fazole přes noc namočíme, druhý den dáme vařit, když jsou poloměkké, přidáme hrách (dobrý je předvařený žlutý), pak čočku, vedle v kastrůlku ve třech vodách uvaříme kroupy. Na…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Torteliny

Torteliny

Potřebné ingredience

torteliny sůl olej šunka cibulka porek žampiony tavené sýry smetana oregano

Postup přípravy

Na trošce oleje zpěníme cibulku, porek, přidáme šunku, žampiony na plátky. Podusíme, přidáme tavené sýry, šlehačku a necháme vařit do zhoustnutí. Dochutíme oreganem. Podáváme s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Perkelt

Perkelt

Potřebné ingredience

vepřové plecko cibulka sladká paprika kmín hl.mouka olej nebo sádlo

Postup přípravy

Maso promícháme s hl. moukou a sl. paprikou a dáme na cibulku, kterou jsme orestovali na oleji nebo sádle. Necháme zatáhnout. Podlijeme vývarem nebo vodou. Přidáme kmín a sůl.…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety s tuňákem

Špagety s tuňákem

Potřebné ingredience

tuňák v konzervě cibulka česnek drcená rajčata porek olej sůl pepř oregano

Postup přípravy

Na trochu oleje dáme cibulku, česnek, trošku porku, na to rajčata z konzervy, vyklopíme tuňáka. Dochutíme solí, cukrem, oreganem.
Zasypala jsem goudou na talíři.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovice, zelí na víně, br. knedlík

Vepřová krkovice, zelí na víně, br. knedlík

Potřebné ingredience

krkovička cibule česnek sůl kmín hl. mouka sádlo __________________________________________________________________________________ ______ zelí Lidl v konzervě bílé víno cukr cibule sůl kmín pol. mouka

Postup přípravy

Maso očistíme, dáme do pekáče s kostma, pokud máme, je to lepší na šťávu pak......, osolíme, okmínujeme, přidáme cibuli a česnek, trošku sádla a podlijeme a přiklopené pečeme. Ke…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka

Vepřová panenka

Potřebné ingredience

vepřová panenka anglická slanina cibule hl. mouka koření steak a gril olej máslo hořčice bílé víno cukr

Postup přípravy

Panenku nakrájíme na steaky. Proklepeme hřbetem ruky. Okořeníme. Obtočíme slaninou. Z jedné strany lehce zaprášíme hl. moukou. Na pánev dáme kapku oleje. Maso dáme na pánev, tou…

Zobrazit více...

Kategorie