Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Mléčná polévka

Mléčná polévka

Potřebné ingredience

1 list vody, 5 brambor, sůl, 2 hříbky, kmín, 50 g tuku, šálek mléka, nudle.

Postup přípravy

Ve vodě uvaříme na kostky nakrájenébrambory. Vedle na tuku a kmínu podusíme houby, přidáme do polévky, přidáme mléko a zavaříme nudle. Chvilku povaříme a podáváme.

Recept…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kandovaná citrusová kůra

Kandovaná citrusová kůra

Potřebné ingredience

kůra z citrusových plodů (citróny, pomeranče. Z jiných citrusů se nehodí). sůl, voda, cukr.

Postup přípravy

Sušenou kůru namočíme do vody, lehce osolíme. Necháme máčet 2-3 dny, každý den vodu slijeme a znovu osolíme. Třetí den vyloupneme z kůry bílou vnitřní dřeň, kůru dáme do čisté…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Škvarkové houstičky

Škvarkové houstičky

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 2 vejce, 2 lžičky soli, 330g polohrubé mouky, 330g hladké mouky (obojí pšeničná), 100 g škvarků se sádlem, 21g kvasnic, lžička cukru.

Postup přípravy

Do pekárny dáme v pořadí, jak je výše napsáno (napřed tekutiny, pak sypké ingredience). Sádlo můžebýt i tuhé, z ledničky, v pekárně se rozmíchá.
Program Těsto.
Po…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Sirup z květů černého bezu

Sirup z květů černého bezu

Potřebné ingredience

20 a více květů černého bezu, 4 citróny, 1 kg cukru (až 1250 g) , 50 g kyseliny citrónové

Postup přípravy

Květy a citróny nakrájené na tenké plátky i s kůrou namočíme na 24 hodin do 2 l studené vody. Pak přecedíme, přidáme kyseilnu citrónovou a cukr a zahříváme do rozpuštění. Sbíráme…

Zobrazit více...

Kategorie