Kmínový chléb
Potřebné ingredience
Suroviny: 300 ml vody 2 lžičky cukru 2 lžičky soli 1 lžičku kmínu 500 g hladké mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
Postup přípravy
Tento chlebík je doporučován pro začátečníky. Je pouze z hladké mouky a díky ní krásně kyne. Postupně můžeme hladkou mouku ubírat a měnit za celozrnné, ale vždy by základem mělo…
Pizza rohlíky
Potřebné ingredience
Suroviny: 200 ml vody 4 lžíce oleje 2 lžičky soli 1 lžička pizza koření 1 vejce 200 g pizza mouky 290 g hladké mouky 1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí 1 lžička cukru
Postup přípravy
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělte na 2 díly a z každého vyválíme obdélníky o velikosti cca 30 x 20cm.…
Tvarohový mazanec od Anndy
Potřebné ingredience
Suroviny: 160 ml mléka 2 vejce 250 g tučného tvarohu (40%) 80 g krystalového cukru 1 vanilkový cukr pár kapek citronového aroma 1/2 lžičky kardamonu špetka soli 500 g hladké mouky 1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí 1 lžička cukru na čerstvé droždí
Postup přípravy
po zvukovém signálu (2:11 h pekárna Bifinett) přidáme hrst rozinek
Postup:
Pokud nemáme program Sladký (pečení s droždím, těsto kyne!), zvolíme Program Základní / stupeň…
Jogurtový chléb
Potřebné ingredience
Suroviny: 150 ml bílého jogurtu 1 lžíce oleje 200 ml vody 2 lžičky cukru 2,5 lžičky soli 300 g polohrubé mouky 100 g pšeničné chlebové mouky 100 g žitné chlebové mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí po zvukovém signálu přidáme po lžičce: sezam, lněné, kmín, dýně, tykev
Postup přípravy
Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
Jemný chlebík, který jsme si moc oblíbili...
Recept je vyzkoušený podle receptu z Dáma.cz
Česnekový chléb
Potřebné ingredience
Suroviny: 250 ml mléka 2 lžíce bílého jogurtu 1,5 lžičky soli 500 g polohrubé mouky 1 lžička sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí po zvukovém signálu přidáme asi 20 stroužků nasekaného česneku osmaženého na troše oleje, necháme chvíli na savém papíru okapat
Postup přípravy
Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
Kdo miluje česnek jako my, pochutná si .... Je to opravdu výborný chlebík.…