Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
KROKETY I.

KROKETY I.

Potřebné ingredience

400 g brambor vařených ve slupce (nechat vychládnout a nastrouhat) 1/2 šálku hrubé mouky 100 g strouhaného sýra sůl

Postup přípravy

Všechny suroviny zpracujeme v těsto a z připravené směsi vypracujeme kuličky, které obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a usmažíme ve fritéze.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
PIZZA - s kypřícím práškem

PIZZA - s kypřícím práškem

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky 1/8 l mléka 50 g másla 1 vejce 1 lžička soli 2 lžičky prášku do pečiva

Postup přípravy

Ze všech surovin zpracujeme těsto, necháme 15 min. odpočinout a můžeme zdobit.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
PIZZA - rychlá, z jogurtu

PIZZA - rychlá, z jogurtu

Potřebné ingredience

1 bílý jogurt 1,5 kelímku polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1 vejce špetka soli

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme, dáme na kulatý plech vyložený pečícím papírem a zdobíme surovinami, na které máme zrovna chuť :)

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
LANGOŠE II. - na delší dobu

LANGOŠE II. - na delší dobu

Potřebné ingredience

800 g hladké mouky 2 celá vejce 2 kostky droždí 1 zakysaná smetana 2 a 1/2 (3) dcl vody sůl

Postup přípravy

Zakysanou smetanu smícháme s vodou, droždím vejcem a solí. Tuto směs vlijeme do mouky a klasickým způsobem zpracujeme kynuté těsto. Necháme asi 1 hod. nakynout a můžeme z něj…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
LANGOŠE I.

LANGOŠE I.

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky 1 celé vejce 1 sklenka mléka 50 g droždí 4 středně velké, uvařené, nastrouhané brambory sůl

Postup přípravy

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme 1/2 hod. nakynout.Pak z něj tvarujeme placky o velikosti pánve a smažíme na tuku po obou stranách.
Podáváme s…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
JARNÍ POMAZÁNKA S ŘEDKVÍ A PÓRKEM

JARNÍ POMAZÁNKA S ŘEDKVÍ A PÓRKEM

Potřebné ingredience

1 pomazánkové máslo (nebo tvaroh) 2 lžíce Ramy (nebo jiného margarínu) 3 tavené sýry 150 g strouhané ředkve (lehce vymačkejte vodu) 100 g jemně nakrájeného pórku (světlá část) půl čajové lžičky mleté papriky sůl dle chuti

Postup přípravy

Všechny suroviny vymíchejte elektrickým šlehačem. Sojové rohlíky nakrájejte zešikma na širší plátky, natřete pomazánkou a ozdobte kousky rajčete a kouskem petrželky (plátky…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
BROKOLICE ZAPEČENÁ SE ŽAMPIONY

BROKOLICE ZAPEČENÁ SE ŽAMPIONY

Potřebné ingredience

200 g brokolice 150 g žampionů 2-3 vejce 50 g strouhaného eidamu sůl, kmín

Postup přípravy

Brokolici rozebereme na růžičky a chvíli povaříme. Nakrájené žampiony orestujeme na oleji na pánvi. Přidáme najemno nakrájenou brokolici, osolíme a okmínujeme. Chvíli dusíme.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KULIČKY Z NIVY

KULIČKY Z NIVY

Potřebné ingredience

100 g nivy 80 g másla 1,5 balíčku Lučiny hrst mletých vlašských ořechů sterilovaná kapie

Postup přípravy

Máslo a lučinu utřeme, přidáme strouhanou nivu. Dáme ztuhnout do ledničky asi na hodinu. Pak tvarujeme kuličky a obalujeme ve strouhaných oříšcích, ozdobíme sterilovanou kapií a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
BRAMBORY ZAPEČENÉ S KYSELÝ ZELÍM

BRAMBORY ZAPEČENÉ S KYSELÝ ZELÍM

Potřebné ingredience

brambory uvařené ve slupce, nakrájené na kolečka (asi 1 kg) 1 kysané zelí 300 g anglické slaniny nebo uzeného masa 4 cibule nakrájené na tenká kolečka smetana sůl, drcený kmín

Postup přípravy

Do zapékací misky vrstvíme brambory, cibuli, zelí a slaninu až do výšky zapékací misky. Končíme bramborami, které osolíme a posypeme drceným kmínem. Pak zalijeme smetanou a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
BRAMBORY ZAPEČENĚ SE ZELENINOU V ALOBALU

BRAMBORY ZAPEČENĚ SE ZELENINOU V ALOBALU

Potřebné ingredience

1,5 kg syrových brambor nakrájených na drobné kostičky 350 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice) cibule a pár kyselých okurek – vše nakrájené na drobné kostičky klobása nakrájená také na kostičky (může a nemusí být pár plátků anglické slaniny rovněž na kostičky) sůl, pepř, olej, alobal

Postup přípravy

Všechny nadrobno nakrájené suroviny smícháme ve velké míse, osolíme a mírně opepříme. Alobal nastříháme na půlmetrové kusy, každý uprostřed potřeme lehce olejem a klademe porce…

Zobrazit více...

Kategorie