Sojové plátky na houbách
Potřebné ingredience
balení sojových plátků, worcestrová omáčka, sojová omáčka, sůl, olej, 1 kostka bujonu, 400 g hub, kmín, 1 cibule, 3 stroužky česneku, pepř
Postup přípravy
Do vařící vody dáme sojovou omáčku, worcestrovou omáčku, sůl, pepř, bujón. Do takto připravené vody namočíme sojové plátky. Když plátky změknou, zcedíme je. Na oleji osmahneme…
Buchta s jablky a pudingem
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky, 25 dkg tuku Hera, 10 lžic studeného mléka, 1 prášek do pečiva, 1 kg strouhaných jablek, 2 vanilkové pudingy, 8 lžic cukru, 1 vanilínový cukr, rum, rozinky
Postup přípravy
Z mouky, tuku, mléka a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na dvě poloviny, vyválíme a do plechu dáme na dno jeden plát těsta tak, aby bylo pokryté celé dno, a asi…
Božské kuře
Potřebné ingredience
kuře, 3 rajčata, 1 cibule, 1 paprika, 1 konzerva žampionů, 1 smetana, česnek, sůl, pepř
Postup přípravy
Na pánvi na oleji dozlatova orestujeme plátky cibule, přidáme na kolečka nakrájený česnek. Když zezlátne, přidáme nakrájená rajčata, papriku a žampiony. 5-6 minut restujeme a…
Vepřové plátky zapečené s volskými oky
Potřebné ingredience
4 vepřové plátky, 100 g šunkového salámu, 4 plátky sýra, 1 konzerva žampionů, hrášek, kukuřice, 4 vejce, hořčice, sůl, pepř
Postup přípravy
Řízky naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a z obou stran prudce osmahneme. Dáme je do pekáče, podlijeme vodou a pečeme do měkka. Z vajíček připravíme volská oka.…
Čertovský mls
Potřebné ingredience
500 g vepřového masa, 2 větší cibule, 2 nožičky klobásy, grilovací koření, hladká mouka, slanina, 1 stroužek česneku, pepř, 2 lžíce kečupu
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme nadrobno, dáme do pánve a přidáme nakolečka nakrájenou cibuli, orestujeme. Pak přidáme na nudličky nakrájené maso, klobásu na kolečka, česnek, kečup a koření.…
Marinované roštěnky
Potřebné ingredience
4 roštěnky, 4 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 1 feferonka, 2 žloutky, 1 lžíce worchestrové omáčky, 2 lžíce tekutého polévkového koření, 2 cibule
Postup přípravy
Roštěnky naklepeme. Cibule a feferonky nakrájíme na jemno, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Roštěnky ve směsy důkladně omočíme a v nádobě necháme odležet 24 hodin v…
Roštěnky marinované v česneku a pivu
Potřebné ingredience
4 plátky roštěnky 4 stroužky česneku, 1 světlé pivo, sůl, pepř
Postup přípravy
Roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem tak, aby byly roštěnky zakryté, ale neplavaly. Necháme v chladničce odležet do…
Bůček pečený s česnekem
Potřebné ingredience
1 kg bůčku, sladká mletá paprika, 30 stroužků česneku, sůl
Postup přípravy
Do masa uděláme křížem zářezy. Česnek utřeme se solí, vetřeme do masa. Zabalíme do alobalu a necháme asi tři dny proležet v chladu. Poté maso vyjmeme z alobalu, dáme do pekáče,…
Rarášci
Potřebné ingredience
1 kg vepřové kýty, 3-5 vajíček , 1 lžíce hořčice , 1 lžička sladké papriky , 1 lžička pepře , 1 lžička grilovacího koření , 1 lžíce kečupu , 2 lžíce solamilu , 1 lžička pálivé papriky , 1 lžička soli , 1 lžička vegety
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, a na okrajích nařízneme. Všechny ostatní věci smícháme. Plátky namočíme v připravené omáčce a skládáme na sebe do uzavíratelné nádoby. Zbytkem…
Prezidentské maso
Potřebné ingredience
3/4 kg vepřové kýty, 1 cibule, 2 vejce, hořčice, 150 g šunkového salámu, 150 g sýra, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme, osolíme, opepříme a na pánvi na trošce oleje z obou stran opečeme. Do velkého pekáče dáme trochu oleje a celé dno pokryjeme masem. Maso…