Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Nepečený dort

Nepečený dort

Potřebné ingredience

dětské piškoty, jahody, meruňky, 2 druhy náplně

Postup přípravy

1. náplň - uvařený vanilkový puding ve 400 ml mléka, po zchladnutí zamíchán 1 tvaroh, rum

2. náplň - 250 ml smetany ke šlehání, 1 zakysaná smetana, kakao, moučkový cukr dle…

Zobrazit více...
DORTY
Jahodová a pomerančová šarlota

Jahodová a pomerančová šarlota

Potřebné ingredience

175 ml pomerančového džusu, 2 lžíce práškové želatiny (bezbarvé) ***** 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka, 350 ml mléka, 4 žloutky ***** 250 g mražených jahod, cukru krupice na posypání jahod (asi 2 lžíce), 4 lžíce jahodového džemu, 4 lžíce pomerančového likéru (lze nahradit rumem), 25 g škrobové moučky (Gustin) ***** 200 g cukrářských piškotů, 450 ml smetany na šlehání (dala jsem jen 1 šlehačku - 250 ml), moučkový cukr dle chuti

Postup přípravy

Džus nalejeme do kastrůlku a poprášíme želatinou, necháme 5 min. stát. Na středně silném ohni za častého míchání zahřejeme, do úplného rozpuštění.

V míse rozšleháme žloutky…

Zobrazit více...
DORTY
Dort - piano

Dort - piano

Potřebné ingredience

Klasický dort s krémem, politý čokoládovou polevou, obsypaný kokosem a ozdobený domácím marcipánem

Postup přípravy

---

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pantoflíčky, koflíčky

Pantoflíčky, koflíčky

Potřebné ingredience

inspirace ze svatby

Postup přípravy

---

Zobrazit více...
DORTY
Můj chlebový dort

Můj chlebový dort

Potřebné ingredience

kulatý bochník chleba, pomazánková másla (křenové, paprikové, pažitkové), tavený sýr, šunka, pikantní suchý salám (paprikáš), malé klobásky, niva, vejce natvrdo, zelenina (okurka, rajče, petrželka), sladká mletá paprika na ozdobu

Postup přípravy

---

Zobrazit více...
DORTY
Florentská zuccotto

Florentská zuccotto

Potřebné ingredience

1 klasicky upečený plát světlého piškotu (vyšší), 3 lžíce mandlového likéru na zvlhčení
1. náplň: 100 g čokolády na vaření, 120 g moučkového cukru, 60 g másla, 3 lžíce likéru (mandlový,
ořechový nebo rum)
2. náplň: 300 ml smetany, 2 lžičky kávové tresti, 50 g strouhané čokolády
Kávová šlehačka: 150 ml smetany, 2 lžičky kávové tresti, cukr dle chuti - vyšlehat

Postup přípravy

Středně velkou mísu (průměr asi 20 cm) vyložíme fólií. Připravený vychladlý piškot nakrájíme na trojúhelníky (nebo jiné tvary - jde o to vyložit tím piškotem mísu :-) Pokapeme 3…

Zobrazit více...

Kategorie