Nepečený dort
Potřebné ingredience
dětské piškoty, jahody, meruňky, 2 druhy náplně
Postup přípravy
1. náplň - uvařený vanilkový puding ve 400 ml mléka, po zchladnutí zamíchán 1 tvaroh, rum
2. náplň - 250 ml smetany ke šlehání, 1 zakysaná smetana, kakao, moučkový cukr dle…
Jahodová a pomerančová šarlota
Potřebné ingredience
175 ml pomerančového džusu, 2 lžíce práškové želatiny (bezbarvé) ***** 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka, 350 ml mléka, 4 žloutky ***** 250 g mražených jahod, cukru krupice na posypání jahod (asi 2 lžíce), 4 lžíce jahodového džemu, 4 lžíce pomerančového likéru (lze nahradit rumem), 25 g škrobové moučky (Gustin) ***** 200 g cukrářských piškotů, 450 ml smetany na šlehání (dala jsem jen 1 šlehačku - 250 ml), moučkový cukr dle chuti
Postup přípravy
Džus nalejeme do kastrůlku a poprášíme želatinou, necháme 5 min. stát. Na středně silném ohni za častého míchání zahřejeme, do úplného rozpuštění.
V míse rozšleháme žloutky…
Dort - piano
Potřebné ingredience
Klasický dort s krémem, politý čokoládovou polevou, obsypaný kokosem a ozdobený domácím marcipánem
Můj chlebový dort
Potřebné ingredience
kulatý bochník chleba, pomazánková másla (křenové, paprikové, pažitkové), tavený sýr, šunka, pikantní suchý salám (paprikáš), malé klobásky, niva, vejce natvrdo, zelenina (okurka, rajče, petrželka), sladká mletá paprika na ozdobu
Florentská zuccotto
Potřebné ingredience
1 klasicky upečený plát světlého piškotu (vyšší), 3 lžíce mandlového likéru na zvlhčení
1. náplň: 100 g čokolády na vaření, 120 g moučkového cukru, 60 g másla, 3 lžíce likéru (mandlový,
ořechový nebo rum)
2. náplň: 300 ml smetany, 2 lžičky kávové tresti, 50 g strouhané čokolády
Kávová šlehačka: 150 ml smetany, 2 lžičky kávové tresti, cukr dle chuti - vyšlehat
Postup přípravy
Středně velkou mísu (průměr asi 20 cm) vyložíme fólií. Připravený vychladlý piškot nakrájíme na trojúhelníky (nebo jiné tvary - jde o to vyložit tím piškotem mísu :-) Pokapeme 3…