Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
Pomazánka na topinky trochu jinak

Pomazánka na topinky trochu jinak

Potřebné ingredience

1 deko , 2 kg paprik , 2 kg rajčat , 1kg mletého masa na sekanou , 5 paliček česneku , 5 větších cibulí , 2 fefer'onky , nebo pálivou papriku .

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kolečka , česnek prolisujeme , vše nakrájíme a smícháme s dekem .Přidáme mleté maso , dle potřeby podlejeme vodou a v troubě vypékáme . Rozmixujeme …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
žraločí vepřové ploutve

žraločí vepřové ploutve

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety , 1 dl oleje , 1 lžička soli , špetka kari koření , 1-2 lžičky sojovky , půl lžičky mletého pepře , půl lžičky cukru , 1 vejce , 4 stroužky česneku , 1 lžíce solamylu , trochu vody nebo vývaru .

Postup přípravy

Kotlety vykostíme a naklepeme .Mírně je osolíme . Z oleje , zbytku soli , kari , sojovky , pepře , cukru , vejce , solamylu , prolisovaného česneku a vodou uděláme zálivku kterou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Žebrácký řízek v bramboráku

Žebrácký řízek v bramboráku

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety nebo řízky , 400 g brambor , podle chuti stroužky česneku , sůl , špetička kmínu , špetka majoránky , 1 vejce , 2 zarovnané lžíce hladké mouky , drcený pepř , olej na opékání .

Postup přípravy

Řízky naklepeme , osolíme , opepříme . Připravíme si bramborákové těsto(všechny víše uvedené přísady a na struhadle nastrouhané brambory).Olej na pánvi rozehřejeme , rozetřeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šalamoun

Šalamoun

Potřebné ingredience

1 hrnek vody , 2 hrnky cukru (krystal) 1 hera , 2 lžíce kakaa , 4 vejce , 2 hrnky polohr.mouky , 1 vanilkový cukr , 1 prášek do pečiva , rum dle chuti , kokos na ozdobu .

Postup přípravy

V hrnci zahřejeme vodu , cukr , heru , kakao , počkáme až se vše spojí .(nesmí vřít ).Část směsi oddělíme na polevu a dolijeme rumem.Do zbylé směsi přidáme vanilku , vejce , mouku…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Bramborová pomazánka ala tatar

Bramborová pomazánka ala tatar

Potřebné ingredience

300 g ve slupce uvařených brambor , 4 lžíce oleje , půl lžičky sladké a půl lžičky pálivé papriky , 1 cibule , 3 až 5 stroužků česneku , 3 lžíce kečupu , 1 větší kyselou nastrouhanou okurku , žloutek , sůl , pepř , drcený kmín dle chuti .,

Postup přípravy

Brambory a okurku nastrouháme a smícháme s ostatními přísadami . Krajíčky chleba osmahneme jako topinky a mažeme pomazánkou .

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Smažená veka

Smažená veka

Potřebné ingredience

1 veka , plátkový sýr , libovolný salám , vejce , strouhanku

Postup přípravy

Plátky veky slabě namažeme máslem , mezi dva plátky veky vložíme plátkový sýr a salám a celé to obalíme ve vejci a strouhance . Smažíme .

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč tvarohový

Koláč tvarohový

Potřebné ingredience

Těsto:450 g hlad. mouky , 220 g cukru práš. , 3 vejce , 220 g tuku , půl prdopeče , trochu mléka podle potřeby.Nápln´:půl kg tvarohu , půl l mléka , 150 dkg cukru práš., 1 pudinkový prášek , 2 lžíce rumu , 2 lžíce dětské krupice , trochu kokosu , 3 lžíce oleje.Marmeláda na potření.

Postup přípravy

U těsta smícháme přísady a mléko až naposled . Těsto dáme na plech a namažeme ho marmeládou . Potom nalejeme rozmixovanou nápln´.A celé to upečeme.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bombičkové řezy

Bombičkové řezy

Potřebné ingredience

6 vajec , 18 dkg cukru mouč. , 15 dkg hladké mouky , 2 lžíce oleje , půl prdopeče.Toto byl piškot . Nápln´: čtvrt l mléka , 3 lžíce kakaa , 1 vanilkový cukr . 1 a půl pytlíku piškotů , 1 máslo nebo rostl. tuk , 4 lžíce rumu . Bílá , čokoládová poleva z pytlíku

Postup přípravy

Ušleháme 6 žloutků s moučkovým cukrem , přidáme k tomu mouku , olej , prdopeč a upečeme piškot . Dále si svaříme miéko , kakao , van. cukr .Do vychladlé svařené náplně dáme 1 a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát Rumcajs

Salát Rumcajs

Potřebné ingredience

2 lžíce octa , 3 lžíce pln. hořtice , 2 lžíce kečupu , 2 lžíce worčestru , půl kg měkého salámu , 2 kyselé okurky , 2 cibule . 2 sáčky majolky , sůl , pepř.

Postup přípravy

Svaříme krátce v kastrůlku ocet , hořtici a kečup . Přidáme worčestr , nastrouhaný salám , nadrobno nakrájené okurky , cibule.Přidáme 2 sáčky majolky , osolíme a opepříme.Necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Swei-su-zou

Swei-su-zou

Potřebné ingredience

60 dkg vepřového masa , 2 žloutky , 1 lžíce solamylu , 2 lžíce oleje , 2 lžíce worčestru , 1 lžíce magi , lžička pepře , lžička papriky , lžička kari , .

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme a přidáme i maso.Necháme stát v lednici 24 hodin.Poté smažíme zprudka na oleji a hotové podáváme s rýží nebo s chlebem.

Zobrazit více...

Kategorie