Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŘEZY

ŘEZY

Potřebné ingredience

300g polohrubé mouky,1 lžička prášku do pečiva,špetka soli,180g hery,70g moučkového cukru,5 žloutků,sklenička jahodové nebo višnové marmelády,piškoty,bílkový sníh: 5 bílků,200g moučkového cukru,150g kokosové moučky,nebo strouhaných ořechů.

Postup přípravy

Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli.Změklý tuk ušleháme s cukrem a postupně zašleháme žloutky.Spojíme s moukou v těsto,které rozválíme na slabší plát nebo vychladíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ MASO SE ZELENINOU

VEPŘOVÉ MASO SE ZELENINOU

Potřebné ingredience

500g vepřové plece,1/2 celeru,1 mrkev,1 petržel,2 rajčata,sůl,pepř,2 kul. nového koření,1 lžíce vegety,1 - 2 stroužky česneku,hladká mouka na zahuštění,2 dcl zakysané smetany.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky,opečeme na tuku,podlijeme vodou,přidáme česnek utřený se solí a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu,okořeníme a necháme dusit.K poloměkkému masu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ ZÁVITKY PLNĚNÉ ZELÍM

VEPŘOVÉ ZÁVITKY PLNĚNÉ ZELÍM

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové krkovice,300g kyselého zelí,1 jablko,3 cibule,olej,vývar,hladká mouka,sůl.

Postup přípravy

Zelí pokrájíme na drobno,smícháme s nastrouhaným jablkem a dvěma nakrájenými cibulemi.Plátky masa naklepeme,osolíme,naplníme zelím a zavineme,upevníme nití.Závitky opečeme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
POCHOUTKA V ALOBALE

POCHOUTKA V ALOBALE

Potřebné ingredience

vepřové maso,anglická slanina,klabása,brambory, rajčata,parika,cibulu,sůl,kmín.pepř,worcesterová omáčka,máslo.

Postup přípravy

Na kousek alobalu cca 30x40cm,poklademe,plátek másla, oškrabané a na kolečka pokrájené brambory,posolíme,posypeme kmínem.Na ně položíme na plátky pokrájené a naklepané maso(maso…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ PO ZAHRADNICKU

HOVĚZÍ PO ZAHRADNICKU

Potřebné ingredience

500g hovězího masa,sůl,pepř,1 velká cibule,olej,100g celeru,100g mrkve,150g pórku,100g hrášku,250ml smetany,2 lžíce hladké mouky,vegeta.

Postup přípravy

Maso pokrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,okořeníme a po obouch stranách osmažíme na oleji.Přidáme pokrájenou cibuli,chvilku ji podusíme,maso podlijeme vodou a dusíme do…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
ZELENINOVÉ LÍVANCE

ZELENINOVÉ LÍVANCE

Potřebné ingredience

400g míchané mražené zeleniny,sůl,4 vejce,200ml mléka,160g polohrubé mouky,5 lžic oleje,120g dietního salámu.

Postup přípravy

Mraženou zeleninu dáme do hrnce,podlejeme troškou vody,posolíme a dusíme do měkka.Salám pokrájíme na malé kousky.Mléce rozšleháme žloutky,mouku,olej a sůl.Přidáme zeleninu,salám a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
SÝROVO - VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA

SÝROVO - VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA

Potřebné ingredience

3 natvrdo vařená vejce,1/2 hermelínu,100g tvrdého sýra (eidam).100g šunkového salámu,1/2 romadúru,(kdo nemá rád romadúr,může nahradit nivou) 1 cibuli,6 lžic majolky,200ml bílého jogurtu.

Postup přípravy

Do misky na hrubém struhadle postupně nastrouháme,vejce,hermelí,eidam,salám,romadúr,nebo nivu a přidáme najemno nasekanou cibuli,vmícháme majolku,bílý jogurt.Osolíme,opepříme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JEMNÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

JEMNÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

400 g práškového cukru,1 vanilkový cukr,5 vajec,300g hrubé mouky,600g neoloupaných jabllek,100g mletých ořechů,100g rozinek,3/4 sáčku prášku do pečiva,malinovou,nebo rybízovou marmeládu,čokoládovou polevu.

Postup přípravy

Vejce dobře vyšleháme s práškovým a vanilkovým cukrem a s práškem do pečiva.Střídavě po lžících přidáváme mouku a nastrouhaná jablka,vmícháme rozinky a ořechy,těsto vylijeme na…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
pochoutková žemlovka

pochoutková žemlovka

Potřebné ingredience

6 rohlíků,250g měkkého tvarohu,1 balíček jahodového pudinku,1l mléka,5 lžic cukru,1 balíček vanilkového cukru, 5 jablek,čokoláda na vaření.

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme a dáme do hlubší misky.Půl litru mléka rozmícháme s 2 vejci a 2 lžícemi cukru a polijeme tím rohlíky.Z prášku uvaříme podle návodu pudink.Jablka očistíme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BALKÁNSKÝ PLAMEN

BALKÁNSKÝ PLAMEN

Potřebné ingredience

600g vepřového masa,60g anglické slaniny,100g žampionů,80g cibulu,100g tuku,150g sterilizovaného leča,3 stroužky česneku,feferonka,kečup,sůl,mleté černé koření a smítko chilli koření.

Postup přípravy

Maso pokrájíme na kousky,cibuli a žampiony také pokrájíme.V hlubší pánvi rozpálíme tuk a osmažíme na kostky pokrájenou slaninu,přidáme osolené a okořeněné maso a zastálého míchání…

Zobrazit více...

Kategorie