Buchta s piškoty a ovocem
Potřebné ingredience
Lístové těsto, sklenice kompotovaného ovoce (nejlepší jsou meruňky) 1 vanilkový puding, 1/2 l mléka, 1 tvaroh, balíček piškotů
Postup přípravy
Nejprve si uvaříme puding, který po vychladnutí rozšleháme s vaničkou tvarohu.Na plech dáme pečící papír,,na něj rozválíme z půlky těsta placku....na placku pokládáme piškoty, na…
Kuřecí pohodička
Potřebné ingredience
4 ks kuřecích nebo krůtích prsíček, olej, smetana (sladká nebo zakysaná,dle chuti), kompotovené broskve, (já dávám celou sklenici bez šťávy), 2 lžíce sójové omáčky, mletý pepř, konzerva mandarinek, sůl
Postup přípravy
Maso omyjeme, osušíme, opepříme,osolíme a vložíme do vyšší pánve s rozpáleným olejem. Prudce opečeme do zlatova, zmírníme oheň a ještě asi 5 minut opékáme. V mixéru rozmixujeme…
Dírkovaný koláč
Potřebné ingredience
2 kelímky polohrubé mouky, kelímek cukru krupice, kelímek smetany, vanilkový cukr, prášek do pečiva, 3 vejce, - těsto ,
náplň - 250 g tvarohu, cukr moučka dle chuti , džem (raději tužší), rozinky
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto smícháme, těsto vylijeme na vymaštěný a vysypaný plech. tvaroh smícháme dle chuti s cukrem, případně můžeme přidat rozinky a citronovou kúru. Na těsto…
Rohlíčky s pařížským krémem
Potřebné ingredience
1 vejce, 14 dkg másla, 7 dkg cukru moučka 20 dkg hladké mouky - těsto
Postup přípravy
Těsto plníme do formiček, upečeme, zdobíme krémem a máčímě v čokoládě.....Z této dávky jich je asi 70, tak velkých jako jsou na fotce.
Krém : 1/4 l mléka, 3 žloutky, 10 dkg…
Ovocný čaj
Potřebné ingredience
1 1/2 kg jakéhokoliv ovoce, 1 kg cukru krupice, lžička skořice, 5 hřebíčků, 2 citrony, 2 vanilkové cukry a 100 ml rumu
Postup přípravy
Ovoce nakrájíme na malé kousky, přidáme cukr, skořici, hřebíčky, citrony nakrájené bez kůry a vanilkové cukry. Promícháme a dáme na hlubší plech nebo do širšího kastrolu do trouby…
Krůtí maso na zázvoru s mandlemi
Potřebné ingredience
Kuřecí, nebo krůtí či králičí maso (nejlépe prsa z krůty), sůl, mletý zázvor, citron, mandlové lupínky, cibule, porek
Postup přípravy
Maso asi tak den dva předem zasolíme, posypeme mletým zázvorem a zakapeme šťávou z jednoho citronu. Na oleji zpěníme cibulku (množství dle chuti) a na ní zprudka opečeme maso,…