Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Roláda - moje první

Roláda - moje první

Postup přípravy

Chci poděkovat za skvělej recept Zdence R. je to moje první roláda, co se mi povedla.
Děláno dle receptu na Rolády stáčené za studena.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurt - pomocník pekárnička

Jogurt - pomocník pekárnička

Potřebné ingredience

1 l mléka, 1 jogurt bílý (velý Max), 1 actimel, 1 piknik kousek alobalu na zakrytí pekárničky.

Postup přípravy

Mléko si předehřejeme v mikrovlnce asi tak 3 minuty. Do vaničky pekárny dáme jogurt, vytlačíme piknik (slazené mléko) a 1 actimel. V pekárně zapneme program Těsto (já mám DOMO…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
LABUTĚ - Odpalované těsto

LABUTĚ - Odpalované těsto

Potřebné ingredience

Odpalované těsto 1/4 l vody 10 dkg tuku (Hera) 15 dkg hrubé mouky asi 4 vejce (záleží na velikosti) Ve vodě rozpustíme tuk a přivedeme k varu, najednou nasypeme mouku a mícháme až se přestane těsto lepit, ztlumíme oheň. Do vlažného těsta zapracovat vejce, má vzniknout lesklé těsto. Dávka je asi na 16 labutí. Pečení na 200 stupňů asi 20 minut. Troubu neotvírat!!! - hlavně prvních 10 minut.

Postup přípravy

Labutě dělám z odpalovaného těsta, pak jsou částečně plněny krémem a částečně šlehačkou + ztučovač, aby to chvilku vydrželo.
Těsto stříkám do tvaru malého strdička na pečící…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Hermelínka

Hermelínka

Potřebné ingredience

2 hermelíny, 100 g majonézy Záruba, 1 pomazánkové máslo, 2 vařená vejce, 150 g šunkového salámu, sůl dle potřeby

Postup přípravy

Hermelín nastrouháme, přidáme nadrobno nakrájený salám a vejce, majonézu a pomazánkové máslo.
Stačí pak jen dochutit.
Kdo nevi kde sehnat majonezu Zaruba, poradim, je to…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Berušky

Berušky

Potřebné ingredience

berušky z perníku

Postup přípravy

.... dětem se moooc líbí.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Moje perníčky

Moje perníčky

Potřebné ingredience

tak konečně se zadařilo

Postup přípravy

... a mám skoro nazdobeno

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rozinkáče

Rozinkáče

Potřebné ingredience

200 ml vlažného mléka, 100 g tuku (Hera - rozpustit), 100 g cukru krupice, 1 žloutek, 500 g polohrubé mouky, 1 kostka kvasnic (42 g), 100 g rozinek (namočit do rumu, do těsta dávat přeceděné)

Postup přípravy

Výše uvedené suroviny dáme v uvedeném pořadí do DP, a program těsto pracuje za nás. Potom zapracujeme rozinky a vytvoříme 15 bochánků, které necháme na plechu chvíli dokynout,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pagáče

Pagáče

Potřebné ingredience

350 g polohrubé mouky 200 g škvarků - nasekat 2 žloutky 200 ml vlažného mléka 1 čajová lžička soli 1/2 čajové lžičky kmínu 20 g droždí, trocha cukru

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do DP, ta nám vypracuje těsto, z toho uděláme oblíbený tvar a necháme na plechu ještě chvilku dokynout. Peču v troubě 15 minut při 200 stupních.

Zobrazit více...

Kategorie