Rychlá a moc dobrá buchta z podmáslí se švestkami a…
Potřebné ingredience
6 dcl podmáslí, 35 dkg hladké mouky, 2 vajíčka, vanilkový cukr, skořice, 25 dkg třtinového cukru, 1,5 dcl oleje, prášek do pečiva švestky, mandle (mouka i cukr je pouze orientační množství - cukr přizpůsobte vašim švestkám, pokud jsou kyselé, možno přidat a naopak; mouku upravte podle velikosti vajec a konzistence podmáslí)
Postup přípravy
1. Všechny ingredience smícháme.
2. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe švestkama (půlené, vypeckované, hore řezem) a posypeme sekanýma mandlema.
3. Pečeme…
Mrkvová polévka s krevetami
Potřebné ingredience
2-3 menší mrkve, Rama coulinaise, ovesné vločky (v poměru cca 2:1 ve prospěch mrkve - dávám od oka), kysaná smetana, zeleninový bujón, krevety (ideální jsou mražené vařené, loupané, spíše menší velikosti - cca 2 hrsti)
Postup přípravy
1. Mrkev oškrábeme a nasekáme na menší kousky (možno i nastrouhat, každopádně nemá smysl se s tím moc mazat, bude se mixovat).
2. Na Ramě osmahneme mrkev, po chvíli přidáme i…
Telecí na rajčatech, portském víně, brusinkách a…
Potřebné ingredience
cca 1/2 kg telecího maso (kýta apod.), 1 cibule, rama coulinaise, cca 1 dcl portského vína, cca střední 4 rajčata, brusinky (dávala jsem sušené - jiné nebyly - cca hrst), pepř, sůl, snítka rozmarýnu (množství je pouze orientační - vařím od oka stylem co lednice dá :-))
Postup přípravy
1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na drobno.
2. Na Ramě osmahneme cibulku, až zesklovatí, přidáme maso, osolíme, opepříme, necháme zatáhnout.
3. Rajčata spříme a…