Kapr v těstíčku
Potřebné ingredience
Filet z kapra,vajíčko,solamyl,česnek,grilovací koření,sůl, pepř,zákápnout worčestrem
Postup přípravy
Filet nakrájíme na nudličky,ze surovin umícháme husčí těstíčko,namáčime nudličky a smažíme na oleji,aby se nedotýkaly.Po usmažení dáváme na ubrousek.Můžete si dát i jiné koření…
Makové koule z bramborového těsta
Potřebné ingredience
0,5kg hladké mouky,2 vejce,3 polévkové lžíce cukru,1 kávová lžička soli,250 g vařených brambor,300 ml mléka,půl kostky kvasnic.Asi 250ml mléka s kouskem másla-ohřát a na obalení namletý mák s cukrem
Postup přípravy
Zaděláme si kvásek,brambory nastrouháme na struhadle,umícháme těsto.Je lepivé,dáme vykynout na púl hodky.Mezi tím si připravíme 2 plechy,potřeme je sádlem nebo olejem,nameleme mák…
Béleše
Potřebné ingredience
1/2 kg hladké mouky,250g uvařených brambor-studené na jemno nastrouhat,špetka soli,1 vajíčko,350ml mléka,1 kávová lžička sušených kvasnic,1 kávová lžička cukru.Na potření domácí sádlo,povidla a mletý mák s cukrem
Postup přípravy
Ze surovin umícháme těsto(ručně nebo v pekárně),1/2 hodky necháme vykynout,Těsto je takové vláčnější jak na knedle,lepí se,tak se musí dost podmučovat, rozdělíme na 34 stejných…
tvarohový mls
Potřebné ingredience
Na želatinu-1/4 l mléka a 1 sáček želatiny prohřád,ale nevařit.Dále 2 tvarohy ve vaničce,125g másla trošku rozpustit,1/4 l mléka,1 vanilkový cukr,3 polévkové lžice rumu,3 polévkové lžice mletého cukru
Postup přípravy
Rozpustíme želatinu.Tvarohy a ostatní suroviny rozmixujeme nejlépe ponorným mixerem do hladka,pak přidáme rozpuštěnou želatinu,nalejeme do nějaké formy.Prokládáme piškotama a…
Příloha k rýži
Potřebné ingredience
Olej,cibula,namočené sušené houby, zavařené rajčata ve vlastní štávě(nejlépe domácí720ml i s nálevem),půl sklenice zavařené červené papriky nakrájené na nudličky,ze 5 stroučků česneku na plátky
Postup přípravy
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli,přidáme rajčata,asi tak hrst namočených hub,plátky česneku a dusíme asi tak 20 minut.Pak přidáme zavařenou papriku,necháme ještě…