Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Kuřecí dršťková

Kuřecí dršťková

Potřebné ingredience

Tento recept jsem okoukala v pořadu prostřeno, hned odzkoušela a super. 1 vanička kuřecích žaludků ,cibule,olej, červená paprika,kmín, sůl, pepř, česnek, majoránka, já přidala ještě z králíka od hřbetů takové masíčko-říkám tomu uši, když se to uvaří vypadá to podobně jako dršťky.

Postup přípravy

žaludky vařím v papiňáku asi 20min, poté klasika jako na dršťkovou........nakonec přidáme na zjemnění kousek másla.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tuniské řezy aneb obliž prst

Tuniské řezy aneb obliž prst

Potřebné ingredience

receptík zde z MMB i když trochu upravený.Na přání vkládám: těsto: 3vejce, 20dkg pol mouky, 20dkg cukru, 1/2 prdopeče, 2 lžíce kakaa, trocha vody na zředění.1.krém: 0,5l mléka 2 van cukry, 1 lžíce cukru, 1 máslo, 2 lžíce hl mouky, 5 žloutků.2. krém: 5 bílků, 25dkg cukru, ozdoba 1 pikao, kokosové lupínky, hrozno

Postup přípravy

těsto si připravíme klasicky, pekla jsem na tom úplně nejmenším plechu, 1 krém: mléko se žlutky a cukrem spolu s moukou svaříme, necháme vychladit a poté přidáme do utřeného másla…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
nejen pro koledníky

nejen pro koledníky

Potřebné ingredience

vytvořeno s láskou, jinak receptíky zde z MMB.odpalovaného těsta jsem se roky bála,ale po této zkušenosti budu dělat často.

Postup přípravy

těsto na věnečy a banánky: 16dkg vody, 12dky oleje,16 dkg hl mouky sůl,5 vajec,
nejlépe šlehat ručním šlehačem s metličkami na těsto, troubu na 200C a před pečením pokropit…

Zobrazit více...
POLÉVKY
bílá prdelačka .-)

bílá prdelačka .-)

Potřebné ingredience

kosti na vývar- kupuji v globusu, 1 mrkev, ale nemusí být, sůl , divoké koření, pepř, kroupy, 2 vajíčka

Postup přípravy

dyž už nevíte jakou .-)
v papiňáku uvařím kosti s divkým ořenáím a lžičkou soli-cca 15 min, oberu maso a vrátím zpět do vývaru, jak se začne vařit přidám propláchnuté kroupy…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Luxusní salátek z lososa

Luxusní salátek z lososa

Potřebné ingredience

1 větší mrkev, 1/3 celeru, 1 zakyska 200G či bílý jogurt, 2 filátka z lososa, 1 krabí tyčinky, sůl, citr šťáva, bílý pepř

Postup přípravy

mrkev a celer nastrouháme na hrubém struhadle, spaříme horkou vodou anecháme vychladnout, V misce si vyšleháme metličkou zakysku či jogurt s ¨kapkou oliv oleje, citr šťávou , solí…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
řezy FLORIDA

řezy FLORIDA

Potřebné ingredience

těsto: 5vajec, 15dkg mouč cukru, 16dkg pol mouky,, 1 prdopeč, 2lžíce kakaa první náplň: 2dc mléka, 2lžíce pol mouky, 20dkg cukru,3žloutky 20dkg másla, ovoce: dle chuti ,ale je lepší mix sladkého s kyselým vrch: 3smetany, 3 ztužovače, 1 tmavé pikao

Postup přípravy

Těsto připravýme obvyklým způsobem.......
1 náplň: žlotky šleháme nad párou s cukrem do pěny, postupně zašleháme i máslo, nakonec přidáme už předem připravený bešamel z mouky a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nedělní slast .-)

Nedělní slast .-)

Potřebné ingredience

1 acidofilní mléko, 2 hrnky pol mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1a 1/2 lžičky prdopeče, 2 lžíce kakaa náplň :1 tvaroh a půlka zakysky-co mi zbyla v lednici, švestky

Postup přípravy

Tohle je opravdu rychlovka, všechny suroviny do jedné mísy a nechat chvíli šlehat, Celé vlijeme na plech lžící klademe tvaroh se zakyskou a cukrem předem rozdělaný.nakonec švestky…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Gulášek trochu jinak

Gulášek trochu jinak

Potřebné ingredience

trocha obměna klasiky.-) 0,5kg hovězího zadního či vepřové plece,2cibule, 2papriky slovenské, 1 plechoovka žampionů, sůl, pepř, sladká paprika, kmín, sojovka na zahuštění amerika

Postup přípravy

Cibuli si osmahneme na tuku-krájela jsem na půlkolečka, maso nakrájíme na menšé kousky-kvůli dětem,zlehka osolíme, opepříme.Osmahneme spolu s kmínem, poté přidáme 2lžíce sladké…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zlatý vrabec

Zlatý vrabec

Potřebné ingredience

0,5kg vepřové plece nebo libovějšího bůčku, 0,5kg uzeného,3 cibule, půl paličky česneku, sůl, pepř, kmín

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky i uzené, Cibuli na hrubo a česnek na plátky.Vše dáme do pekáčku a smícháme i s kořením, lehce podlijeme a dáme péci na 180C 2hod pak odklopíme a dopečeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Masová bramboračka .-) u nás velice žravá

Masová bramboračka .-) u nás velice žravá

Potřebné ingredience

Vývar a trochu masa z uzeného jazyka,zelenina do polévky-já mám namixovanou vlastní, 3 brambory,kmín, sůl, pepř podravka,česnek,majoránka, amerika z pol mouky na zahuštění, 1 bílek nebo celé vajíčko-pro dohuštění polévky

Postup přípravy

Uzený jazyk vařím asi půl hod v papiňáku.Poté ještě teplý stáhnu.Do vývaru dáme uvařit brambory a zeleninu, kmín, sůl, po změknutí zahustíme.Necháme provařit a přidáme trochu…

Zobrazit více...

Kategorie