Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Francouzská polévka

Francouzská polévka

Potřebné ingredience

pytlík francouzské polévky,1 velká cibule, olej, koření - sladká paprika
klobása, těstovinová rýže( lze nahradit jakoukoliv menší těstovinou), 2 rajčata, 1 paprika, 1 velká mrkev( té nešetřete, já dávám i víc), petrželová nať, tmavá jíška

Postup přípravy

Uděláme si základ jako na guláš, tzn. na oleje zpěníme cibulku, zasypeme sladkou paprikou, zředíme vodou a přidáme pytlík hotové polévky. Do polévky postupně přidáváme klobásu a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Bretaňský salát

Bretaňský salát

Potřebné ingredience

Rajčata, paprika, okurka, ledoý salát, plechovka kukuřice
2 PL olivového oleje
Zálivka: , asi 0,75 l vody, 2 PL jablečného octa, 8 tabletek umělého sladidla( samozřejmě můžete
dát normální cukr), sůl, mletý pepř

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme do mísy, přidáme kukuřici, zakápneme olejem a zalijeme zálivkou. Zálivku si přisolte, přikyselte, přislaďte podle chuti.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ledové medové cukroví

Ledové medové cukroví

Potřebné ingredience

125 g medu, 125 g krystal. cukru ( já použila hnědý třtinový, ale kdo chce mít světlejší těsto, použije normální) 75 g másla, 1 vejce, 1 lžička skořice, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku, několik kapek mandlového aroma ( dávám asi 8- 10 kapek), 1 PL nastrouhané pomerančové kůry, 1 lžička jedlé sody, 400 g hladké mouky
Poleva: 250 g moučkového cukru a 4 PL teplé vody, mandlové aroma nebo punčové, ( polevu dělám nejdřív z poloviny a pak z druhé, ať mi tolik nevysychá)
kandované ovoce na zdobení

Postup přípravy

1. Rozehřejeme med, cukr a máslo. Do ještě vlažné směsi vmícháme vejce, skořici a hřebíček, aroma mandlí a pomeran. kůru.
2. Prosijeme mouku s jedlou sodou a obojí vmícháme do…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Masíčko, zelenina a kuskus- pro děti od ukončeného 10. měsíce

Masíčko, zelenina a kuskus- pro děti od ukončeného 10.…

Potřebné ingredience

masíčko(králičí, kuřecí nebo krůtí), mrkev, dýně Hokkaido, brokolice, petrželová nať, kuskus, kvalitní olej

Postup přípravy

Masíčko povaříme ve vodě, přidáme mrkev a nakonec brokolici a dýni. Přisypeme kuskus a vaříme mírně asi 5 minut. Přidáme petrželovou nať a zakápneme kvalitním olejem. Necháme bez…

Zobrazit více...
HOUBY
FRIKO - kyselá polévka s houbami

FRIKO - kyselá polévka s houbami

Potřebné ingredience

nové koření, bobkový list, pepř celý, sůl, 2 hrsti sušených hub, cibule, brambory, zakysaná smetana, ocet, hladká mouka

Postup přípravy

Do hrnec dáme vařit všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Po 15 minutách přidáme nakrájené brambory. Nakonec zahustíme polévku smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku na…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Špenátovka - pro děti od ukončeného 9 . měsíce

Špenátovka - pro děti od ukončeného 9 . měsíce

Potřebné ingredience

Bio špenát, mrkev, brambory, 1 PL smetany, žloutek

Postup přípravy

Mrkev a brambory dáme vařit, pak přidáme špenát. Uvaříme si vejce a přidáme uvařený žloutek do Špenátovky. Nakonec přidáme lžíci smetany. Nepřidáváme olej ani máslo, smetanu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Ratatouille s mletým masem - pro děti od ukončeného 10. měsíce

Ratatouille s mletým masem - pro děti od ukončeného 10…

Potřebné ingredience

Na 3 porce: 100 g cuket, 70 g lilku, 200 g rajčat, 200 g brambor, 2 lžičky kvalitního oleje, 70 g kvalitního mletého masa (já používám telecí nebo hovězí) 1 lžíce smetany nebo jogurtu, 1 lžíce protlaku, lžíce nasekané petrželky

Postup přípravy

Zeleninu důkladně omyjeme. Brambory nakrájíme na kostičky. V pánvi si rozehřejeme lžičku oleje a na něm krátce osmahneme mleté maso. Přidáme brambory, přilijeme asi 0,1 l vody a 5…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Karotková rýže- pro děti od ukončeného 9. měsíce

Karotková rýže- pro děti od ukončeného 9. měsíce

Potřebné ingredience

150 g karotky, 2 lžičky másla, 30 g předvařené rýže (nejlépe Natural nebo parboiled), 40 g sýru Cottage, 2 lžíce pomerančové šťávy

Postup přípravy

Karotku očistíme, oloupeme a na struhadle nahrubo nastrouháme. Podusíme ji na 1 lžičce másla. přidáme rýži a podlijeme 0,5 l vody. Přivedeme k varu a pak při mírné teplotě vaříme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka v leču - vynikající hlavně pro ty, kdo nemusí klasickou čočku

Čočka v leču - vynikající hlavně pro ty, kdo nemusí…

Potřebné ingredience

Sklenice leča, čočka....toť vše!!!! Na tuto sklenici dávám 2 varné sáčky

Postup přípravy

Záleží na vás, jestli si chcete udělat domácí lečo a nebo mít večeři rychle hotovou. Pokud zvolíte rychlou variantu....namočíme si čočku na 30 minut do vody a pak dalších 30 minut…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Instantní pohanková kaše - pro ty nejmenší i větší

Instantní pohanková kaše - pro ty nejmenší i větší

Potřebné ingredience

instantní pohanková kaše, mléko(mateřské nebo umělé, pro větší klidně pasterizované), ovoce nebo přesnídávka, jiskřička másla pro děti od ukončeného 8. měsíce

Postup přípravy

Do horkého mléka nasypeme instantní kaši a chvíli necháme bobtnat. Přidáme ovoce, dobrý je banán, meruňka, sezónní ovoce a nebo přesnídávka. Nakonec dětem od ukončeného 8. měsíce…

Zobrazit více...

Kategorie