Voňavá pečená makrela na cibuli, slanině a sušených…
Potřebné ingredience
Makrela, cibule nakrájená na plátky, česnek nakrájený na plátky, uzený špek na plátky, sůl, bílý pepř, citrón, balzamiko ocet, rajčata, chilli lupínky, směs koření dle vaší chuti, mletý zázvor, sušená rajčata v oleji, olej nebo máslo, horká voda na podlití, popř. bílé víno.
Postup přípravy
Rozmrazenou makrelu omyjema a osušíme. Smícháme olej se směsí koření, rybu uvnitř i z venku tímto potřeme a polijeme citronovou šťávou. Necháme uležet v ledničce do druhého dne.…
Výborný RUKOLOVÝ salát s cibulí plný vitamínů
Potřebné ingredience
Opraná rukola 1 balení , 1 větší bílá nebo červená cibule, 1 lžíce Ume octa (k dostání v obchodech se zdravou výživou), 1 lžíce bodlákového oleje JUST (lze nahradit jiným, za studena lisovaným olejem), popř. šťáva z citrónu.
Postup přípravy
Rukolu dáme do větší mísy, cibuli překrojíme, nakrájíme na velmi tenké plátky, posypeme jí rukolu, pokapeme octem - pozor je slaný, tak opatrně! (můžeme použít i jablečný BIO ocet…
EXPRES nadýchané drožďové knedlíčky do polévky
Potřebné ingredience
1 sáček instantního droždí, 1 zarovnaná lžíce másla, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce strouhanky (podle hustoty), 1 vejce, sůl, majoránka, čerstvá petrželka, bilý pepř
Postup přípravy
V mikrovlné troubě rozpustíme v misce máslo, přidáme všechny ingredience (kromě vajíčka a strouhanky), zamícháme. Nakonec vmícháme vejce a strouhanku dle hustoty. Rukou tvoříme…
KAPR CIBULÁČEK nejen na Vánoce
Potřebné ingredience
1 vykuchaný kapr, 1l mléka, 1 citrón, 2 dcl bílého kvalitního vína, 10dkg slaniny (bez masa), 2 lžíce másla nebo oleje, 4 větší cibule, palice česneku, 6 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, sůl.
Postup přípravy
Vykuchaného kapra naložím přes noc do mléka. Druhý den porce kapra opláchnu pod vodou, osuším, pocitrónuji a osolím. Pekáček vymažu máslem nebo olejem, hustě pokladu kolečkama…
Švýcarská dýňová polévka
Potřebné ingredience
• 1 dýně Hokkaidó • zeleninový vývar • sůl • čerstvě mletý pepř, popř. chilli • sladká smetana • několik česnekových stroužků • dýňový olej pro stylové dochucení - nejvíc mi chutná bio štýrský (DM drogerie) • pražená dýňová semínka, kysaná smetana na ozdobu
Postup přípravy
Tento jednoduchý, zato výtečný recept mám obkopírovaný od Šárky, v nezměněné formě dělám vždy na podzim a mé rodině moc chutná.
Dýni rozpůlíme, vydlabeme, nakrájíme na dílky,…
Voňavé vepřové koleno na zelenině
Potřebné ingredience
Vepřové koleno - pokud seženete, tak vykoštěné nebo (krkovice, kýta v celku), 3 cibule, 2 paličky česneku , kousek celeru (bulva), 2 rajčata, 4 sušená nakládaná rajčata, 1/4 fenyklu (bulva), olivový olej, 1 PL balsamico ocet, 1 PL med, 1 PL plnotučná hořčice, 1,5 dcl červené víno, směs steakového koření, sůl, chilli, pepř, horká voda.
Postup přípravy
Dno pekáčku, nejlépe litinového, zhusta vysteleme klínkama cibule, rozmáčklými stroužky česneku, čtvrtkami rajčat, kousky sušených rajčat, nadrobno sekaným feniklem a strouhaným…
HŘEJIVÁ BAREVNÁ ČESNEČKA
Potřebné ingredience
Množství dle chuti: sekaný (ne lisovaný) česnek, jemně krájená cibule na kostičky, jemně strouhaná mrkev, celer, petržel, brambory, máslo, olivový olej, zeleninový (kuřecí) bujón, bílé víno (není nutné), majoránka, petrželka, chilli, pepř.
Postup přípravy
Do kastrůlku dáme rozpustit máslo s trochou oleje. Na něm orestujeme do růžova cibulku a kořenovou zeleninu, přidáme bramnory a (hodně) sekaného česneku, restujeme, až začne…
Jemné kuřátko na stroužkách česneku
Potřebné ingredience
Kuřecí stehýnka nebo křidélka (nejlepší je Vodňaské kukuřičné kuře), máslo, sůl, celé NEOLOUPANÉ stroužky česneku, horká voda, pokud máte - cibulové koření JUST.
Postup přípravy
Tento recept je jednoduchý co se týče práce i ingrediencí. Jako odměnu však dostanete lahodou chuť pečeného celého česneku s křehkým masíčkem.
Dno pekáče zhusta vysteleme…