Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

HŘEJIVÁ BAREVNÁ ČESNEČKA

0.0
HŘEJIVÁ BAREVNÁ ČESNEČKA

Potřebné ingredience

Množství dle chuti: sekaný (ne lisovaný) česnek, jemně krájená cibule na kostičky, jemně strouhaná mrkev, celer, petržel, brambory, máslo, olivový olej, zeleninový (kuřecí) bujón, bílé víno (není nutné), majoránka, petrželka, chilli, pepř.

Postup přípravy

Do kastrůlku dáme rozpustit máslo s trochou oleje. Na něm orestujeme do růžova cibulku a kořenovou zeleninu, přidáme bramnory a (hodně) sekaného česneku, restujeme, až začne česnek vonět, přisypeme chilli a pepř. Poté zalijeme trochou vína, necháme vyčpět alkohol a přidáme vroucí vodu s kostkou bujónu. Vaříme cca 25min, prostě až jsou brambory měkké. Přisypeme majoránku, petrželku a ještě trochu česneku.
Kdo má rád hustější polévku, může po vypnutí do polévky přidat rozšlehané vejce nebo spolu s brambory hrst jáhel, ovesných vloček atd. U této polévky se fantazii meze nekladou. Dělávám ji dost často, pokaždé má jinou, ale skvělou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ivushi 25. 4. 2014, 11:45
Lído, |:o) |:o) musím říct, že tato česnečka je úžasná (clamp) (clamp) (clamp), zase když se na recept dívám, už bych ji vařila znovu. (Y) (Y) Česneku se může dát hodně a pořád je bezvadná (flower) Ivana
muńoska 27. 11. 2010, 22:55
chceme česnečku na štědrý večer,ale chtěl bych ji udělat jinak,tak zkusím podle tohoto receltu,snad bude chutnat,děkuju (jidlo) (L) (L) (L) (L)
lidpol 7. 12. 2010, 15:15
@muńoska Dobrý den, tak přeji dobrou chuť, když budete mít ještě čas a náladu, tak si do ní ještě rozpečte kostičky bagety s tvrdým sýrem. ŠŤASTNÉ A VESELÉ! Lída
muńoska 22. 12. 2010, 18:12
@lidpol ty kostičky určitě,budeme ji dělat na štedrý večer :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie