Zobrazit přihlášovací formulář
HOVĚZÍ MASO
Roštěnky na majoránce

Roštěnky na majoránce

Potřebné ingredience

4 roštěnky, slaninu, cibuli, sůl, pepř, česnek, kremžskou hořčici, majoránku, vývar, smetanu (sladkou nebo kysanou)

Postup přípravy

Roštěnky naklepeme, okraje nařízneme, lehce osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a hořčicí a zaprášíme majoránkou. To vše naskládáme na sebe a dáme na 24 hodin odležet v…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Mexické roštěnky

Mexické roštěnky

Potřebné ingredience

400g roštěnce, 200g uzeného masa nebo šunky, 160g tvrdého sýra, pepř, sůl, hořčici, petrželku, olej

Postup přípravy

Roštěnec nakrájíme na 8 plátků a uzené mao na 4 plátky. Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran osmahneme. Vyndáme z pánve, 4 plátky vložíme na pekáč,na ně položíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Párky se sýrem a slaninou

Párky se sýrem a slaninou

Potřebné ingredience

8 párků po 50g (tenké), 150g ementálu, 16 plátků anglické slaniny, 16 párátek

Postup přípravy

Párky podélně nařízneme tak, aby vznikly hluboké zářezy. Sýr nakrájíme na proužky a zářezy naplníme. Párek omotáme slaninou a přichytneme konce párátky. Grilujeme nebo pečeme v…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře v alobalu s párkem a lečem

Kuře v alobalu s párkem a lečem

Potřebné ingredience

4 menší kuřecí čtvrtky (nejlépe stehna), 2 párky, 1 menší sklenice leča, sůl, mletá sladká paprika, česnek, olej, alobal

Postup přípravy

Lečo krátce podusíme, aby zhoustlo. Čtvrtky kuřete osolíme, poprášíme paprikou, posypeme utřeným česnekem a dáme na alobal potřený olejem. Párky několikrát po obvodu nařízneme a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Tvarůžkové bramboráčky

Tvarůžkové bramboráčky

Potřebné ingredience

8 koleček tvarůžků, 1 vejce, 2 brambory, 1 bulva celeru, 1 palička česneku, 4 lžíce hladké mouky nebo prosáté strouhanky, pepř, majoránka, drcený kmín, olej na pečení

Postup přípravy

Jemně nastrouháme oloupané brambory, celerovou bulvu a česnek. Přidáme ostatní ingredience a upravíme hustotu přidáním vody.
Tvarůžky rozřízneme napůl. Z těsta tvoříme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánový beránek

Banánový beránek

Potřebné ingredience

250g polohrubé mouky, 250g cukru, 250g tuku (Hera, Stella...), 250g rozmixovaných banánů, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr.

Postup přípravy

V míse utřeme tuk s cukrem do pěny, postupně přidáváme žloutky a do vytvořené pěny dáme rozmixované banány a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Pečeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová buchta

Tvarohová buchta

Potřebné ingredience

15dkg práškového cukru, 1 celé vejce, 1 žlutý pudinkový prášek, 1/4 l mléka, 4 lžíce oleje, 30dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva.
2 tvarohy na sladko (stačí i 1) Může být i ovoce a i drobenka, ale nemusí být.

Postup přípravy

Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo vyložený pečícím papírem) a pocákáme sladkým tvarohem (můžeme poklást ovoce a klidně dát i drobenku). Dáme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Koblížky z tvarohu

Koblížky z tvarohu

Potřebné ingredience

250g tvarohu (je jedno jestli kostka nebo vanička), 250g hladké mouky, 3/4 prášku do pečiva, 3 vajíčka, čtvrtka rumu (nemusí být)

Postup přípravy

Suroviny smícháme a lžící vykrajujeme kousky do rozpáleného oleje a smažíme ze všech stran. Neděláme moc rychle, aby se uvnitř prosmažily. Hotové dáme na talíř, na který jsme dali…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Slaný závin

Slaný závin

Potřebné ingredience

Na těsto:
250dkg hladké mouky, 250dkg Hery, 250dkg tvarohu kostka
Na náplň: Kečup, česnek, bazalku, anglickou slaninu, šunku, plátkový sýr, nivu, kapii nebo červenou papriku, semínka - lněné, sezamové nebo slunečnicové, co má kdo rád.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto - je na dva záviny, pokud chcete jeden, udělejte poloviční dávku. Vyválíme plát a potřeme kečupem smíchaným s utřeným česnekem a bazalkou, na to poklademe plátky…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Nakládačka na maso

Nakládačka na maso

Potřebné ingredience

2 celá vejce
1 kávová lžička soli - rovná
1 kávová lžička pepře - rovná
1 polévková lžíce Klasiku
1 polévková lžíce Worchesterové omáčky
1 polévková lžíce Sojové omáčky
2 lžíce polotučné hořčice - rovné
2 lžíce solymylu - rovné
3 stroužky česneku - namačkat nebo nastrouhat

Postup přípravy

To vše smíchat a vložit naklepané kuřecí řízky. Já dala kilo kuřecích řízků (cca 5 kousků) Nechat uležet aspoň 24 hodin, jak píšu výše, nejlepší je to po 48 hodinách. Ale dělaly…

Zobrazit více...

Kategorie