Můj 2. potah a první růžičky- růžový
Potřebné ingredience
Mramor od Dáši, pařížská šlehačka- proloženo banány, potah z Marshmelow, růžičky ze salkové hmoty od Ariell
Postup přípravy
Protože mě to chytlo a je to bezva relax ( ne že bych toho měla málo při dvou malých raubířích a předcvičování aerobiku 4 x týdně málo), tak jsem chtěla zkusit růžičky a moooc se…
Můj první potahovaný- Rákosníček a hvězdy
Potřebné ingredience
Pro Tomáška k 1. narozeninám- mramorový korpus, pudingový krém ,potah od Ariel a marshmelow.
Postup přípravy
Milé maminky moc obdivuji vaše dortíky, tak jsem to chtěla zkusit taky- no možná to časem vypiluju. Moc děkuji za vaše rady, návody a recepty... kde bych bez nich byla....
Medovník pro Tomáška k svátku
Potřebné ingredience
aenb můj první pokus o figurku recept na medovník v mých receptech
Medovník - super receptík
Potřebné ingredience
těsto: 100g másla, 2 polévkové lžíce medu, 250g cukru, 700g hladké mouky, 1 kávová lžička octa, 1 polévková lžíce jedlé sody, 2 vejce. Na krém: 1 salko ( svařit celou uzavřenou plechovku 2 hodiny- celopotopenou), 380g másla
Postup přípravy
Smíchat jedlou sodu a ocet. Do hrnce dáme máslo, med a cukr- zahřejeme a necháme vše rozpustit, snížíme teplotu, přidáme sodu s octem a pořádně promícháme. Za stálého míchání…
Perníčky od Emilky- TAKY HNED MĚKKÉ
Potřebné ingredience
65 dkg hladké mouky, 25 dkg moučkového cukru, 25 dkg ztuženého tuku ( OMEGA), 1/4 lžíce koření ( hřebíček, anýz, nové koření)- já dávám perníkové koření už koupené namíchané, 3/4 lžíce skořice, 1,5dkg jedlé sody, 4 celá vejce, 13 dkg medu ( lepší je tekutá varianta), pro barvu můžete přidat trošku kakaa
Postup přípravy
Ze surovin vypracovat hladké těsto, které necháte v lednici odpočinout zabalit do fólie, aby neoschlo- nejlépe do druhého dne. Vykrajujeme libovolné tvary, dáme na plech a do…
Stříkané linecké rohlíčky- pro milovníky lineckého,…
Potřebné ingredience
36 dkg Hery, 11 dkg moučkového cukru, 1x vanilkový cukr 3 žloutky 46 dkg nařáté hladké mouky marmeláda ( nejlepší pikantnější, třeba rybízová), rozpuštěná čokoláda
Postup přípravy
Šleháme( utřeme) heru s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a do vyšlehaného přidat nahřátou! mouku ( mouka musí být opravdu nahřátá, jinak vám to nepůjde protlačit-…