UZENÉ KOLENO NA ZELÍ v PH
Potřebné ingredience
Uzené koleno bez kosti, 1sklenice 0,7 l sterilizovaného zelí, KL cukru, sůl,..
Postup přípravy
Na dno dám vysypu 1 nebo 2 sklenice 0,7 l sterilizovaného zelí které sliji od vody pocukruji KL cukru. Na zelí položím uzené koleno okořením, sůl, kmín. Zapnu PH na low 8 hodin a…
ZÉLOVÁ POLÉVKA z PH
Potřebné ingredience
1 cibule, klobása nebo salám,smetana, zelí ve skenici, mrkev,brambory, vejce, sůl, pepř, podravka,bobkový list, nové koření ...
Postup přípravy
Na cibulce osmažím cibulku vložím na to klobásku trochu osmahnu a zapnu PH a dám tam všechny suroviny a loudám 3 - 4 hod. na 2 high. Půl hodiny před komcem zahustím přidám…
PÓRKOVÁ POLÉVKA z PH
Potřebné ingredience
1 pórek,3 lžíce másla,1 smetana 33%,pepř, sůl,2- 3 brambory,1 mrkev
Postup přípravy
Na lžíci másla osmahneme nakrájený pórek, mrkev a na konec brambory.Podlijeme vodou a loudám 3 hod. hig.
Potom pórek rozmixujeme dáme smetanu zahustíme jíškou dle potřeby…
BROKOLICOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA z PH
Potřebné ingredience
1 lžíce másla 1 kostka bujónu nebo vývaru 1 lžíce jíšky1 x 33% sladká smetana a trochu mléka sůl a pepř podle chuti 3/4 l vody1 brokolice menší asi 200g 1 mrkev 3 brambory
Postup přípravy
Na másle zpěníme cibulku,mrkev přilijeme vodu, přidáme na růžičky nakrájenou brokolici, vodu osolíme, opepříme, přidáme brambory a dáme do PH na 4 hod. Hig. Potom vše rozmixujeme,…
VEPŘOVÉ NA ČERNÉM PIVU v PH
Potřebné ingredience
Maso,cibulu,bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl, kečup, hořčici a černé pivo
Postup přípravy
Cibulku usmažím zatáhnu na ní maso přidám bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl, kečup, hořčici a podlévám chvilku pivem černým. Potom vložím do PH na high na 4,5 hodiny. Půl…
KAČENA V POMALÉM HRNCI
Potřebné ingredience
sůl, kmín, jablíčko, máslo, cibule
Masové koule v rajčatové omáčce
Potřebné ingredience
500 g mletého masa (mix vepřové-hovězí), 2 lahůdkové cibulky, 1 vejce, 3 stroužky česneku, 1 lžička koření do mletého masa, sůl, 250 ml Passaty, 1 lžíce třtinového cukru, máslo na vymazání hrnce, stonek bazalky
Postup přípravy
Cibulku pokrájet na drobno - dát zvlášť bílou a zelenou část, česnek prolisovat.
Promísit maso + bílou část cibulek + česnek + vejce + koření + sůl.
Z masové směsi…
Zimní slepičí polévka
Potřebné ingredience
1 slepice, 2-3 cibule (nejlépe ve slupce), sůl, cca 4 kuličky černého pepře, 3 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 tenký pórek, několik listů kapusty, 1⁄2 červené kapie, 2 stroužky česneku, 2 lžíce petrželky, libeček
Postup přípravy
V hrnci pomalit slepici s cibulí, trochou soli a pár kuličkami černého pepře 10-12 hodin (3,5l hrnec).
Ke konci si připravit zeleninu:
- mrkev nastrouhat na hrubo
-…
Vepřové v kapustě
Potřebné ingredience
500 g vepřové plece, slanina (lze vynechat), kapusta, cibule, 5 stroužků česneku, pepř, sůl, instantní jíška na zahuštění
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- maso pokrájet na větší kostky
- slaninu pokrájet na kostičky
- cibuli pokrájet na drobno
- česnek pokrájet na kostičky
- kapustové…
FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ z PH
Potřebné ingredience
1/2 kg masa. Halali, sůl, pepř, nové koření, cibule bobkový list, mrkev // smetena 30%. mléko, jíška,
Postup přípravy
Maso s kořením dáme do láku na dva dny. Potom loudáme na Hig.3,5 hod. Potom vyndáme maso na talíř a nakrájíme, tyčovým mixérem rozšleháme omáčku a přidáme jíšku, mléko a smetanu…