Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety

Zapečené kotlety

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, vegetu, hladkou mouku, olej, 1/4 l vývaru, 2 papriky, 2 cibule, 20 dkg eidamu

Postup přípravy

Kotlety naklepeme a nařízneme.
Hladkou mouku promícháme s vegetou, v této směsi obalíme maso.
Na oleji zprudka orestujeme z obou stran
Opečené kotlety naskládáme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bratislavské plecko

Bratislavské plecko

Potřebné ingredience

Vepřová plec, cibule, mrkev, celer, kyselá okurka, rajčatový protlak, čerstvý hrášek, smetana, sůl, pepř, sladká paprika

Postup přípravy

Osmahneme cibulku a přidáme na kostičky nakrájené plecko. přidáme na kostičky nakrájený celer, mrkev, a 1 kyselou okurku. zaprášíme sl. paprikou a po chvilce restování přidáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté nekynuté šátečky

Kynuté nekynuté šátečky

Potřebné ingredience

125 g hladké mouky 125 g polohrubé mouky 125 ml smetany 33% 125 g másla špetka soli 1 žloutek 1 lžíce cukru 2 lžíce mléka 15 g čerstvého droždí

Postup přípravy

Tvarohová náplň:
250 g tvaroh v kostce
1 žloutek
1 lžíce rumu
vanilkový cukr
moučkový cukr dle chuti
Postup: Do vlažného mléka přidáme cukr, rozdrobíme droždí a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecké košíčky s krémem

Linecké košíčky s krémem

Potřebné ingredience

Linecké těsto - 315g hladké mouky 210g másla 105g cukru moučka 3 žloutky + citronová kůra.

Postup přípravy

Z těsta upečeme košíčky a naplníme je krémem.

Uvaříme si pudink - 1 litr mléka, 120g vanilkového pudinku, 100g cukru, 2 vanilkové cukry.
Necháme vychladnout, občas…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Měkké šátečky

Měkké šátečky

Potřebné ingredience

300 ml vlahého mléka , 1,5 kostky droždí + cukr do kvásku 500g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, nastrouhaná kůra že 2 citrónu, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr , 1 změklé máslo, 4 žloutky Náplně maková : 100-200g mletého máku, 100-200 ml mléka podle použitého máku, 1 vanilkový cukr , cukr dle chuti, trochu rumu , šťávu z citrónu Ořechová : - 200 g vlašských ořechů mletých, 100ml mléka + trochu medu , 1 vanilkový cukr , cukr dle chuti , trochu rumu + trochu šťávy z citrónu Pokud je to řídké přidají se mleté piškoty na zahuštění Tvarohová : 1 tvaroh (nejlépe v kostce, je hustší ) + hrozinky, trochu skořice, šťáva z citrónu dle chuti, trochu rumu, 1 vejce , 2 vanilkové cukry + cukr na doslazení Na dokončení: 2vejce na potření drobenka, rozehřáté máslo, trochu rumu

Postup přípravy

Tyto šátečky jsou vláčné a vydrží měkké déle jak týden
Uděláme kvásek z vlahého mléka, droždí + cukr do kvásku + zaprášit hl. ostatní suroviny dáme do mísy a přilijeme…

Zobrazit více...
DORTY
Mandarinkový dort ze salka a tvarohu

Mandarinkový dort ze salka a tvarohu

Potřebné ingredience

2 tvarohy v kostce, 1 slazené kondenzované mléko, 3 plechovky mandarinek, piškoty, 1 1/2 sáčku želatiny na ztužení krému, trošku vanil. aroma

Postup přípravy

Tvarohy vyšleháme se salkem a šťávou ze všech mandarinek. Mezitím si připravíme želatinu podle návodu a vmícháme do tvarohové hmoty. Do formy průměr 24 cm dáme vrstvu piškotu,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocný koláč s drobenkou

Ovocný koláč s drobenkou

Potřebné ingredience

1 a 1/2 hrnku pol. mouky, 1 PDP, 1 hrnek moučkového cukru, 1-2 vejce,1 hrnek mléka,1/2 hrnku oleje , drobenka -polohrubá mouka, máslo, cukr drobné ovoce

Postup přípravy

Všechny suroviny ušleháme a nalijeme na plech s papírem ,poklademe ovocem a posypeme drobenkou, pečeme při asi 180 / 25-30 minut

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
*** CITRONOVÁ BABETA

*** CITRONOVÁ BABETA

Potřebné ingredience

4 vejce, 220g cukru , 1 dcl oleje, 1 dcl vody,2 citróny, 250 g pol. mouky, 1/2 PDP

Postup přípravy

Vyšleháme bílky se špetkou soli. V jiné misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme olej, vodu a šťávu ze 2citronu a šleháme. Nakonec zašleháme mouku s 1/2PDP a kůru z 1…

Zobrazit více...
DORTY
Dortové korpusy na dort 16-18

Dortové korpusy na dort 16-18

Potřebné ingredience

4vejce, 16dkg cukru, 4lzice oleje, žloutky, 16dkg hl. mouky

Postup přípravy

KORPUS 16
Jednoduchý a dobrý. 4bilky + 16dkg cukru vyšlehat, přidáme 4lzice oleje, žloutky, šleháme, nakonec 16dkg hl. mouky zamíchat. Péct na 180st asi 45min. Můžete…

Zobrazit více...
DORTY
Piškotové korpusy na dort 1 - 15

Piškotové korpusy na dort 1 - 15

Potřebné ingredience

4 vejce, 200g cukru moučka, 200g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 10 lžic vody, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, přidáme 10 lžic vody.
Nakonec zašleháme mouku, kterou jsme si předem smíchali s kypřicím práškem.
Formu si vyložíme pečicím papírem a…

Zobrazit více...

Kategorie