Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Saláty, zálivky

Přidat recept
SALÁTY, ZÁLIVKY
VYNIKAJÍCÍ KUŘECÍ SALÁT - BLESKOVKA PRO FAJNŠMEJKRY :-)

VYNIKAJÍCÍ KUŘECÍ SALÁT - BLESKOVKA PRO FAJNŠMEJKRY :-)

Potřebné ingredience

kuřecí maso asi 1kg, 2 malé plechovky konzervovaných mandarinek, 1 plechovka ananasu, 2 velké pórky, 2 majonézy, kari, sůl, pepř.

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme, přidáme trochu kari, a nejlépe na olivovém oleji orestujeme do měkka a necháme vychladit. Do mísy přidáme opravdu na tenké kolečka…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Těstovinový salát

Těstovinový salát

Potřebné ingredience

Uvařené těstoviny, 400 g kuřecího masa, cibule, grilovací koření, sůl, 1 balení mražené zeleniny kterou máte rádi, trocha citronové šťávy, 1 zakysaná smetana, trochu kečupu, trochu tatarky,

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli a maso vložíme na pánev, osolíme, posypeme grilovacím kořením a opečeme . Přikryjeme poklicí a dusíme. V druhém hrnci uvaříme zeleninu s trochou soli a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Potřebné ingredience

Červená řepa, sůl, cukr, ocet, olej

Postup přípravy

Červenou řepu uvaříme ve slupce do měkka a necháme trochu vychladnout a oloupeme a hned nastrouháme nahrubo (nevaříme oloupanou, protože by vytekla šťáva a všechno by bylo červené…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
NÁŠ TUŇÁKOVÝ SALÁT, aneb jediné "lupení", co u u nás "letí"

NÁŠ TUŇÁKOVÝ SALÁT, aneb jediné "lupení", co u u nás …

Potřebné ingredience

1ledový salát ***
1-2 velké konzervy tuňáka "vcelku" (ne drť), nejlépe v olivovém oleji ***
1 plechovka sladké kukuřice (např. Bonduelle)

Postup přípravy

To je taková rychlovka, že pomalu nestojí za psaní postupu :-D
Ledový salát se natrhá na kousky. Tuňák se vidličkou rozdělí na menší sousta (ale drť naše holčičky nerady :-)))…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Kuřecí salát s ovocem

Kuřecí salát s ovocem

Potřebné ingredience

1 jablko, 1 plechovka ananas kousky, hrst vlašských ořechů, 1 větší kuřecí prso (nejlépe když vám zbyde z pečeného kuřete,pak už ho nemusíte restovat), kari, majonéza, sůl, worcestr

Postup přípravy

Kuřecí maso pokrájené na kousky orestujeme s trochou worcestru, necháme vychladnout. Přidáme na drobné kousky pokrájený ananas, oloupané pokrájené jablko a kousky ořechů. Vše…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Rychlo-salátek

Rychlo-salátek

Potřebné ingredience

1/2 velké sklenice bílého zelí ve sladkokyselém nálevu, cca 20 dkg "junioru", křeník, trocha tatarky, sůl, pepř.

Postup přípravy

Junior si necháme chvíli v ledničce (popř. chviličku v mrazáku), aby se nám dobře strouhal.
Do větší mísy si nastrouháme salám junior, přidáme řádně zcezené bílé zelí (NE…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Jarní salát

Jarní salát

Potřebné ingredience

1 listový salát
2ks vařených vajec
1ks svazek ředkviček
1ks salátové okurky
2ks rajčat
1ks malé cibulky najemno nakrájené
250ml šlehačkysůl, pepř

Postup přípravy

Vše nakrájíme a promícháme.
Dáme vychladit do lednice a pak papáme s celezrnným pečivem

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Určitě vyzkoušejte !!

Určitě vyzkoušejte !!

Potřebné ingredience

salatova okurka , kysele okurky , cesnek , cibule , sul pepr , zakysana 15% smetana,

Postup přípravy

Salatová okurka -NESTROUHAT!! nakrajena na kosticky , 2 kysele okurky drobne nakrajet nebo nastrouhat , 2 zakysane smetany 15% , na jemno nakrájená 1 cibule , 4 strouzky…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Sýrový salát s pomerančem, vejcem a šunkou

Sýrový salát s pomerančem, vejcem a šunkou

Potřebné ingredience

300g uzeného sýra (eidamu nebo moravského bochníku), 1 pomeranč, 2 natvrdo vařená vejce, 100g šunky, sůl, citrónová šťáva.

Postup přípravy

Sýr a šunku nakrájíme na nudličky , stejně tak i očištěný pomeranč. Přidáme oloupaná, nahrubo nakrájená vejce. Směs promícháme jen se solí a citrónovou šťávou. Takto připraveným…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Zelí na maďarský způsob

Zelí na maďarský způsob

Potřebné ingredience

25 g másla
1 cibule
1 lžíce mleté papriky
1 rajčatový protlak (70 g)
750 g kyselého zelí
2 lžičky římského kmínu
2 lžičky sušeného tymiánu
250 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru z kostky

Postup přípravy

Cibuly nahrubo nakrájet a zpěnit na másle. Přidat mletou papriku a rajčatový protlak a nechat na mírném ohni asi 2 minuty povařit.

Odkapané zelí, římský kmín a tymián…

Zobrazit více...

Kategorie