Jablkový koláč s ořechovým sněhem
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 150 g másla, 120 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g strouhaných ořechů, 150 ml mléka. Náplň: 1 kg očištěných a oloupaných jablek, 5 PL třtinového cukru, 2 lžičky skořice. Sníh: 4 bílky, 120 g cukru moučka, 120 g strouhaných ořechů.
Postup přípravy
Nejdřív si připravíme náplň: Jablíčka nakrájíme na tenké plátky a spolu s cukrem je podusíme (bez přidání vody), po vypnutí přimícháme skořici a necháme vychladnout.
Změklé…
Chlebíček s hroznovým vínem
Potřebné ingredience
225g hladké mouky, 1 a 1/2 lžičky PP, sůl, 150g cukru, 3 vejce, 140g mléka, 100g oleje, 1 lžíce rumu, 250g hroznového vína bez pecek
Postup přípravy
Cukr s vejci vyšleháme do pěny, přidáme tekuté suroviny, nakonec sypké. Nalijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a dáme péct na 170°, po asi 10 min. nasypeme…
Dýňové piškoty
Potřebné ingredience
140g dýňového pyré, 130g hladké mouky, 50g špaldové mouky, 90g třtinového cukru, 60g měkkého másla, 50ml oleje, 100g mléka, 1 vejce, 1 lžička PP. 1/2 lžičky sody, sůl, skořice, mletý zázvor, 1 lžíce kakaa. Náplň dle chuti
Postup přípravy
Cukr šleháme s máslem a olejem, poté přidáme vejce, mléko a pyré. Nakonec přimícháme sypké suroviny. Zdobícím sáčkem tvoříme na plech piškoty. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C…
TVAROHOVÉ ŠÁTEČKY ( ze zakysané smetany )
Potřebné ingredience
TĚSTO : 450 g hladké mouky, 250 g změklého másla ( ne roztopené ), kelímek zakysané smetany, lžičku soli. NÁPLŇ : tvarohová, marmeláda, povidla nebo maková
Postup přípravy
Na vále zpracujte z přísad těsto. S těstem se po zpracování velmi dobře pracuje, není lepivé. Vyválejte na placku a nakrájejte na čtverce. Na káždý z nich dejte oblíbenou náplň a…
Malinové řezy se šlehačkou
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 5 PL oleje, 160 g polohrubé mouky. Náplň: 350 ml malinové šťávy (povařených a přepasírovaných malin), cukr dle chuti, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100 ml vody. Krém: 400 g bílého jogurtu, 250 g tvarohu ve vaničce, 100 ml malinové šťávy, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač, 100 ml vody. Dále: 250 ml smetany ke šlehání 33%, maliny na zdobení.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, zašleháme olej, metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme …
Tvarohový hrnkový koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 5 žloutků, 1 hrnek krystalového cukru, 1 hrnek oleje, 1 hrnek vlažného mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr; Náplň: 500 g vaničkového tvarohu, 5 lž krystalového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 vanilkový puding, sníh z 5 bílků
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C.
Ze surovin na těsto umícháme hladké těsto. Polovinu těsta vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a zapečeme 10-15 minut (těsto by…
Kynuté muffiny s pudingem
Potřebné ingredience
Těsto: 17 dkg polohrubé mouky, 13 dkg hladké mouky,100 ml mléka, 21 g droždí, 7 lžiček cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky soli, 50 ml oleje; Náplň: 300 ml mléka, 1 kakaový puding, 1,5 lžíce cukru
Postup přípravy
Těsto: Vypracujeme kynuté těsto, které necháme vykynout.
Náplň: Z mléka, pudingu a cukru uvaříme hustý puding, povrch přikryjeme potravinovou fólií nebo igelitovým sáčkem,…
Ovocno-jogurtový nanuk
Potřebné ingredience
200 g ovoce (jahody, maliny, borůvky, rybíz, meruňky...), 250 g řeckého jogurtu (nebo zakysanou smetanu), sladidlo (cukr, čekankový sirup, stévie...), (vanilka - není nutná), na polevu čokoláda (mléčná, bílá, na vaření...) + případně nějaký tuk)
Postup přípravy
Ovoce rozmixovat do hladka.
Smíchat ovoce + jogurt, osladit dle vlastní chuti.
Směs rozdělit do formiček, dát do mrazáku a nechat mrzit několik hodin.
Rybízový koláč z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 120 g pšeničné polohrubé mouky, 60 g špaldové mouky, 130 g cukru krupice, 130 g mléka, 60 g oleje, 1 vejce, ½ sáčku prášku do pečiva (tedy 6 g); trochu rozpuštěného másla na vymazání formy, trochu strouhaného kokosu na vysypání formy; * NA POVRCH: 250 g čerstvého rybízu; * DROBENKA: 20 g másla, 40 g polohrubé mouky, 50 g cukr krupice
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 26 cm.
Formu vymazat máslem a vysypat kokosem.
Připravit drobenku - máslo…
Rychlé a křehké tvarohové roládky
Potřebné ingredience
Těsto: 370 g hladké mouky, 150 g másla, špetka soli, 1 vejce, 5 PL zakysané smetany, 1 zarovnaná lžička jedlé sody. Náplň: 1 tvaroh v alobalu, cukr dle chuti (těsto je bez cukru), 1 vejce, trochu pudinkového prášku.
Postup přípravy
Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme půl hodiny odpočinout. Zamícháme tvaroh s ostatními surovinami.
Těsto rozdělíme na ½. Každý díl…