Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč s ořechovým sněhem

Jablkový koláč s ořechovým sněhem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 150 g másla, 120 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g strouhaných ořechů, 150 ml mléka. Náplň: 1 kg očištěných a oloupaných jablek, 5 PL třtinového cukru, 2 lžičky skořice. Sníh: 4 bílky, 120 g cukru moučka, 120 g strouhaných ořechů.

Postup přípravy

Nejdřív si připravíme náplň: Jablíčka nakrájíme na tenké plátky a spolu s cukrem je podusíme (bez přidání vody), po vypnutí přimícháme skořici a necháme vychladnout.
Změklé…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Chlebíček s hroznovým vínem

Chlebíček s hroznovým vínem

Potřebné ingredience

225g hladké mouky, 1 a 1/2 lžičky PP, sůl, 150g cukru, 3 vejce, 140g mléka, 100g oleje, 1 lžíce rumu, 250g hroznového vína bez pecek

Postup přípravy

Cukr s vejci vyšleháme do pěny, přidáme tekuté suroviny, nakonec sypké. Nalijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a dáme péct na 170°, po asi 10 min. nasypeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dýňové piškoty

Dýňové piškoty

Potřebné ingredience

140g dýňového pyré, 130g hladké mouky, 50g špaldové mouky, 90g třtinového cukru, 60g měkkého másla, 50ml oleje, 100g mléka, 1 vejce, 1 lžička PP. 1/2 lžičky sody, sůl, skořice, mletý zázvor, 1 lžíce kakaa. Náplň dle chuti

Postup přípravy

Cukr šleháme s máslem a olejem, poté přidáme vejce, mléko a pyré. Nakonec přimícháme sypké suroviny. Zdobícím sáčkem tvoříme na plech piškoty. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TVAROHOVÉ ŠÁTEČKY ( ze zakysané smetany )

TVAROHOVÉ ŠÁTEČKY ( ze zakysané smetany )

Potřebné ingredience

TĚSTO : 450 g hladké mouky, 250 g změklého másla ( ne roztopené ), kelímek zakysané smetany, lžičku soli. NÁPLŇ : tvarohová, marmeláda, povidla nebo maková

Postup přípravy

Na vále zpracujte z přísad těsto. S těstem se po zpracování velmi dobře pracuje, není lepivé. Vyválejte na placku a nakrájejte na čtverce. Na káždý z nich dejte oblíbenou náplň a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malinové řezy se šlehačkou

Malinové řezy se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 5 PL oleje, 160 g polohrubé mouky. Náplň: 350 ml malinové šťávy (povařených a přepasírovaných malin), cukr dle chuti, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100 ml vody. Krém: 400 g bílého jogurtu, 250 g tvarohu ve vaničce, 100 ml malinové šťávy, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač, 100 ml vody. Dále: 250 ml smetany ke šlehání 33%, maliny na zdobení.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, zašleháme olej, metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový hrnkový koláč

Tvarohový hrnkový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 5 žloutků, 1 hrnek krystalového cukru, 1 hrnek oleje, 1 hrnek vlažného mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr; Náplň: 500 g vaničkového tvarohu, 5 lž krystalového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 vanilkový puding, sníh z 5 bílků

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180°C.
Ze surovin na těsto umícháme hladké těsto. Polovinu těsta vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a zapečeme 10-15 minut (těsto by…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté muffiny s pudingem

Kynuté muffiny s pudingem

Potřebné ingredience

Těsto: 17 dkg polohrubé mouky, 13 dkg hladké mouky,100 ml mléka, 21 g droždí, 7 lžiček cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky soli, 50 ml oleje; Náplň: 300 ml mléka, 1 kakaový puding, 1,5 lžíce cukru

Postup přípravy

Těsto: Vypracujeme kynuté těsto, které necháme vykynout.

Náplň: Z mléka, pudingu a cukru uvaříme hustý puding, povrch přikryjeme potravinovou fólií nebo igelitovým sáčkem,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocno-jogurtový nanuk

Ovocno-jogurtový nanuk

Potřebné ingredience

200 g ovoce (jahody, maliny, borůvky, rybíz, meruňky...), 250 g řeckého jogurtu (nebo zakysanou smetanu), sladidlo (cukr, čekankový sirup, stévie...), (vanilka - není nutná), na polevu čokoláda (mléčná, bílá, na vaření...) + případně nějaký tuk)

Postup přípravy

Ovoce rozmixovat do hladka.

Smíchat ovoce + jogurt, osladit dle vlastní chuti.

Směs rozdělit do formiček, dát do mrazáku a nechat mrzit několik hodin.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rybízový koláč z remosky

Rybízový koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 120 g pšeničné polohrubé mouky, 60 g špaldové mouky, 130 g cukru krupice, 130 g mléka, 60 g oleje, 1 vejce, ½ sáčku prášku do pečiva (tedy 6 g); trochu rozpuštěného másla na vymazání formy, trochu strouhaného kokosu na vysypání formy; * NA POVRCH: 250 g čerstvého rybízu; * DROBENKA: 20 g másla, 40 g polohrubé mouky, 50 g cukr krupice

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 26 cm.


Formu vymazat máslem a vysypat kokosem.

Připravit drobenku - máslo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé a křehké tvarohové roládky

Rychlé a křehké tvarohové roládky

Potřebné ingredience

Těsto: 370 g hladké mouky, 150 g másla, špetka soli, 1 vejce, 5 PL zakysané smetany, 1 zarovnaná lžička jedlé sody. Náplň: 1 tvaroh v alobalu, cukr dle chuti (těsto je bez cukru), 1 vejce, trochu pudinkového prášku.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme půl hodiny odpočinout. Zamícháme tvaroh s ostatními surovinami.
Těsto rozdělíme na ½. Každý díl…

Zobrazit více...

Kategorie