Polévka z dýně hokaido s cizrnou
Potřebné ingredience
1 střední dýně hokaido 4 mrkve 2 kořenové petržele 1 cibule 1,5 l vody 3 stroužky česneku 3 snítky libečku plechovka cizrny olej kousek másla sůl mletý pepŕ římský kmín
Postup přípravy
Dýni rozkrojte a lžící vydlabejte vnitřní část se semeny. Očistěte kořenovou zeleninu,cibuli i česnek. Do hrnce trochu oleje a osmahněte na něm mrkev (1 mrkev ponechte stranou),…
Krkonošské kyselo
Potřebné ingredience
120 g žitného chlebového kvásku 35 g sušených hřibovitých hub 200 g brambor 100 ml mléka 2 žloutky 2 lžíce másla Mletý černý pepř Sůl Drcený kmín 200 ml kysané smetany nebo řeckého jogurtu Petrželka
Postup přípravy
Sušené houby namočíme do většího hrnce do 1 litru studené vody, asi na 2 hodiny. Po uvedené době dáme houby vařit na 20 minut. Po uvedené době k houbám přidáme na kostičky…