Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Křehké vanilkové rohlíčky (bez vajec)

Křehké vanilkové rohlíčky (bez vajec)

Potřebné ingredience

340g Hery ...100g moučkového cukru ... 420g hladké mouky ... 160g mletých vlašských ořechů ... špetka soli

Postup přípravy

Vše smícháme a necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Pak vytvarujeme rohlíčky, které pečeme při asi 170 C dokud nezrůžový. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Recept je…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Dalmátské čufty

Dalmátské čufty

Potřebné ingredience

Čufty: 500 g mletého masa (2x pomletého, čufty se dělají jemnější)), vajíčko, hl. mouka podle potřeby, koření adžika 1 lžička, sl. paprika, sůl, pepř, rohlík nakrájený a namočený v mléce.***Omáčka: 2 konzervy drc. rajčat, cibule, masox, cukr, sůl, pepř, chilly, 1 velká zelená paprika, mražený hrášek, trocha sladké smetany

Postup přípravy

Maso okořeníme, přidáme vajíčko a rohlík, který jsme nakrájeli, namočili do vody ( mléka ) a hodně vyždímali. Ze směsi tvoříme malé šišky, které opečeme na oleji. Potom je dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutý koláč s ovocem a drobenkou

Kynutý koláč s ovocem a drobenkou

Potřebné ingredience

300 g hl. mouky, 60 g cukru, sůl, kostka droždí, 80 g másla, 1 lžíce oleje, 1 žloutek, 200 ml mléka. Drobenka: 80 g pol. mouky, 60 g másla, 50 g cukru, skořice - vše smíchat. A ještě jakékoliv ovoce

Postup přípravy

Ve vlažném mléce rozpustím jednu lžíci cukru, přidáme droždí a nechám vzejít kvásek. V jiné míse smíchám vše ostatní a vliju vykynutý kvásek. Nechám kynout cca hodinu. Pak vyválím…

Zobrazit více...
DORTY
Písecký dort (jahodový dort)

Písecký dort (jahodový dort)

Potřebné ingredience

Výborný, jednoduchý! Zkuste taky :o). Recept i s postupem - Soňa Č. (ssonda) ID 165593

MOUČNÍKY, POHÁRY
Báječný litý perník

Báječný litý perník

Potřebné ingredience

Na těsto: 2 hrnečky pol. mouky, 3/4 hrnečku krup. cukru, 1 kypřící prášek do perníku, 1 vejce, 1/2 hrnečku oleje, 1/2 -3/4 hrnečku mléka (podle potřeby), 1 PL marmelády, 2 PL medu, 2 PL kakaa. Na ozdobu: marmeláda, čokoládová poleva

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v předem vyhřáté troubě na 180 st. upečeme. Ještě teplý perník potřeme marmeládou a polijeme čokoládou.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pekelníkova pomazánka

Pekelníkova pomazánka

Potřebné ingredience

vanička měkkého tvarohu, konzerva ďábelských toastů, tavený sýr, sůl

Postup přípravy

Všechno smícháme, konzerva ďábelských toastů může být velká jak chcete, čím větší, tím bude pomazánka pálivější a tmavší, soli dle chuti. Nakonec můžete přidat tavený sýr na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Potřebné ingredience

4 plátky vepřového masa nebo kuřecích prsíček, česnek, majoránka, anglická slanina, Hermelín nebo Niva, sůl, pepř, cibule, olej

Postup přípravy

Plátky rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme Hermelín nebo Nivu a dáme doprostřed plátku.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková polévka

Pórková polévka

Potřebné ingredience

300 g pórku, 3 lžíce másla, kostka masoxu, 1 1/2 l vody, 2 rovné lžíce polohrubé mouky, muškátový květ, 2 dl smetany, žloutek, sůl

Postup přípravy

Očištěný, omytý pórek nakrájíme na kolečka, osmahneme na polovině dávky másla, zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme doměkka. Ze zbývající dávky másla a mouky připravíme světlou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Desetiminutová polévka

Desetiminutová polévka

Potřebné ingredience

60 g anglické slaniny, 100 g mrkve a celeru, kousek cibule, lžíce hrubé mouky, 2 vejce, sůl, pepř, kostka masoxu, 1 1/2 l vody, petrželka

Postup přípravy

Do hrnce vložíme nakrájenou slaninu a necháme ji rozpustit. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli a na křenovém struhadle nastrouhanou zeleninu. Krátce ji osmažíme, přidáme hrubou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BORŮVKOVÉ ŘEZY SYPANÉ PERNÍKEM

BORŮVKOVÉ ŘEZY SYPANÉ PERNÍKEM

Potřebné ingredience

3 vejce 220 g polohrubé mouky 150 g cukru krupice 100 g másla 125 ml mléka 1/2 prášku do pečiva 500 g borůvek 80 g perníku na strouhání skořice

Postup přípravy

Změklý tuk utřeme se 100 g cukru a žloutky do pěny. Z bílků ušleháme sníh. Mouku a práškem do pečiva a sníh vmícháme do směsi.Těsto dáme na vymazaný a vysypaný pekáč a poklademe…

Zobrazit více...

Kategorie