Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Ovesná kaše

Ovesná kaše

Potřebné ingredience

hrnek mléka,3 vrchovaté lžíce ovesných vloček-dobré jsou "jemně mleté"ale nejlepší jsou "extra jemně mleté celozrnné"(nemáme-li je,stačí obyčejné ovesné vločky,které přebereme,aby v nich nebyly šlupky a semeleme na masovém strojku všechny najednou,aby jsme měli zásobu na příště),pár zrnek soli,2 lžičky cukru,trochu másla na polití ,na dochucení-Granko,vanilkový cukr,skořicový cukr nebo ovocná přesnídávka

Postup přípravy

Do studeného mléka dáme cukr,sůl a ovesné vločky.Přivedeme k varu,stáhneme plamen a za stálého míchání necháme trochu zhoustnout.Nalijeme do talíře,polijeme máslem a dochutíme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Potřebné ingredience

1 malá cuketa-asi 200g,1 stř. cibule,1 brambora,1 kostka zeleninivého bujónu,80 g malých mušliček,sůl,pepř,petrželka

Postup přípravy

VARIANTA č.1 pro děti od 4 let a pro dospělé:Do 1 litru vody dáme vařit oloupanou celou cibuli,cuketu nakrájenou na kostky,kostku bujónu a okrájenou bramboru,vaříme asi 12 min…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Přesnídávka

Přesnídávka

Potřebné ingredience

4kg očištěných jablek , 1 kg ovoce zbaveného slupek a pecek - nejlepší jsou broskve,meruňky,jahody,maliny,borůvky,hrušky,banány,pro malé děti i mrkev -dáme jí pouze 0,5 kg protože je suchá , 2,5l vody , 3 vanilkové pudinkové prášky-pro lepší chuť můžeme použít pudink s příchutí použitého ovoce , 0,5kg cukru

Postup přípravy

Jablka spolu s jedním druhem ovoce a 2 l vody uvaříme doměka.S vrchu sebereme řídké a dáme do jiného hrnce vařit,přidáme pudinky rozmíchané v půl litru vody a necháme přejít varem…

Zobrazit více...

Kategorie