(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Cuketová polévka
Potřebné ingredience
1 malá cuketa-asi 200g,1 stř. cibule,1 brambora,1 kostka zeleninivého bujónu,80 g malých mušliček,sůl,pepř,petrželka
Postup přípravy
VARIANTA č.1 pro děti od 4 let a pro dospělé:Do 1 litru vody dáme vařit oloupanou celou cibuli,cuketu nakrájenou na kostky,kostku bujónu a okrájenou bramboru,vaříme asi 12 min.Vše rozmixujeme,upravíme hustotu,aby polévka byla krásně krémová.Přivedeme k varu,přidáme mušličky,předem uvařené v osolené vodě,necháme přejít varem.Osolíme , opepříme a ozdobíme peprželkou.VARIANTA č.2 pro děti od 1 roku:místo bujónu dáme vývar z kořenové zeleniny a méně soli i pepře.VARIANTA č.3 pro děti od 8 měsíců:místo bujónu dáme zeleninový vývar ,před mixováním vyjmeme cibuli,nesolíme ani nepepříme,dáme drobnější těstoviny-jako jsou vlasové nudle,těstovinová rýže či písmenka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pet
(upraveno)
25. 7. 2006, 14:33
Neznáte náhodou nějakou pomazánku na topinky z cukety?
Casablanka
(upraveno)
26. 7. 2006, 11:47
@pet
Sama jsem ještě žádnou pomazánku nezkoušela,ale mám knížku receptů z cukety.Jsou tam tři recepty:cuk.pomazánka pikantní s česnekem,cuk.pomaz. s masem a houbami a cuk. pomaz. se sýrem.Jestli budete mít o nějakou zájem,napište kterou a já vám ji opíšu.
pet
(upraveno)
26. 7. 2006, 21:51
@Casablanka
Zajímala by mě s tím česnekma a sýrem. Moc děkuji, mám plnou zahrádku a nějak moc nevím co už s tím
Casablanka
(upraveno)
27. 7. 2006, 12:07
@pet
Dám ty recepty do svého receptáře.
kvítečko
(upraveno)
20. 7. 2006, 22:38
Blanko, polívku jsem dnes uvařila a všem chutnala SUPER! I manžel, který není polívkový dlabal a Kačenka 3 roky taky! Klučinu(3měs.) až začnu přikrmovat, tak vyzkouším variantu 3,dík . U nás se cuketa dělá na mnoho způsobů(taťka nás zásobuje) ale vítězí cuketový nákyp( jak teplý i studený) a teď polévka od Vás
Casablanka
(upraveno)
24. 7. 2006, 11:54
@kvítečko
U nás chutná taky všem,dětem jsem ji dělala už jako miminkám a pokaždé měla úspěch.Zkuste také podle mého receptu zapékané těstoviny s cuketou,moji kluci si jdou vždycky ještě přidat,jak jim chutná.Mám ráda cuketu a přidávám ji třeba také do bramboráků místo části brambor nebo do zapékaných francouzských brambor,sestra ji dává i do leča a do omáčky na špagety.Váš recept na nákyp mě zajímá ,kdyby jste byla tak laskavá a napsala mi ho, ráda bych ho také vyzkoušela.
kvítečko
(upraveno)
25. 7. 2006, 21:32
@Casablanka
Blanko Cuketový nákyp = nádivka a je v mém albu viz.recepty, nebo pošlu na mail?
Casablanka
(upraveno)
26. 7. 2006, 11:38
@kvítečko
Díky za recept,vyzkouším ho.Chci se zeptat,jak velké ty cukety a jestli nádivku jíte samotnou nebo s přílohou.
kvítečko
(upraveno)
26. 7. 2006, 21:36
@Casablanka
Blanko, to jsem ráda, že Vás recept zaujal, je moc dobrý, jak teplý =oběd a brambor i kaše nebo studený =samotný k dobrému zel.salátu(nakrájím na čtverce) a dlabe celá rodina! A cukety a velikost , píšou 2 menší cukety(asi tak odhad 2x 20dkg, já osobně úplně ty nejmenší i se šlupkou na hrubo nastrouhám asi 3-4ks 12-15cm)Ale co doporučuji tu angl.slaninu(kupuji v Plusu,spíš libovější)a cibuly nakrájet a osmažit(pak nechat vychladnout a přidat do směsi).Když jsem dělala po druhé, tak manžel chodil a pořád ujídal, super rychlé a jedlé
Casablanka
(upraveno)
27. 7. 2006, 12:04
@kvítečko
Raději jsem se zeptala,protože naše cukety dorůstají do velkých rozměrů:kilo a více.Šlupka je tuhá ,proto ji vždy oloupu,budu je tedy muset utrhnout dříve,dokud jsou malé a šťavnaté.Až ten recept vyzkouším,dám vám vědět,jak chutnalo.