Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
šlehačková pochoutka

šlehačková pochoutka

Potřebné ingredience

1x šlehačka, 1x 100% tuk, 30 dkg hl.mouky, moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

Ze surovin umícháme těsto (tuk je lepší do mouky nastrouhat). Vyválíme silnější placku a vykrajujeme různé tvary. Zvolna pečeme a po upečení dorůžova (ještě teplé) obalujeme v…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sladkokyselé okurky

Sladkokyselé okurky

Potřebné ingredience

4l vody, 1l octa, 1 deko, 1 lžička soli, 60 dkg cukru, na dno skleničky: mrkev, cibule, kousek bobkového listu, několik kuliček nového koření a pepře, kousek kopru

Postup přípravy

Lák: svaříme vodu, ocet, deko, sůl a cukr, můžeme scedit kuličky z deka.
Okurky naplníme do sklenic a zalijeme připraveným lákem (teplým nebo studeným).
Sterilujeme na…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
limonáda z černého bezu

limonáda z černého bezu

Potřebné ingredience

4 veliké květy, 4 l vody, 1/2kg cukru, 1 citron na kolečka

Postup přípravy

Svaříme 4 l vody s 1/2kg cukru, necháme vychladnout, nalijeme do velké sklenice od okurek, přidáme 1 citron a 4 veliké květy, sklenici uzavřeme celofánem, zavážeme a necháme týden…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
šťáva z černého bezu

šťáva z černého bezu

Potřebné ingredience

25 velkých květů, 2 kg cukru

Postup přípravy

Květy necháme 24 hod vyluhovat ve 2 l vody, pak přecedíme přes plátno, přidáme 2 kg cukru, krátce povaříme a stočíme do lahví.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
med z černého bezu

med z černého bezu

Potřebné ingredience

25 velkých květů, 1 l vody, 1 kg cukru, 1 oloupaný citon na kolečka

Postup přípravy

Květy bez stopiček a citron povaříme 20 min ve 1 l vody, pak necháme 24 hod stát. Poté scedíme (nejlíp vymačkat přes plátno), přidáme 1 kg cukru a vaříme na mírném ohni do…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
pampeliškový med

pampeliškový med

Potřebné ingredience

200 květů pampelišek, 1 litr vody, 1 citron, 1 kg cukru

Postup přípravy

Pampelišky a citron na kolečka 20 min povaříme, pak necháme 24 hod stát. Přecedíme (nejlíp přes plátno), přidáme 1 kg cukru a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Plníme do…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
kukuřičky nakyselo

kukuřičky nakyselo

Potřebné ingredience

malé bílé kukuřičné klásky, lák na okurky

Postup přípravy

Kukuřičky očistíme od chloupků, omyjeme, naskládáme do skleniček a zalijeme horkým lákem na okurky, sterilujeme jako okurky.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
ředkvičky nakyselo

ředkvičky nakyselo

Potřebné ingredience

malé ředkvičky, nálev na okurky

Postup přípravy

Ředkvičky omyjeme, naskládáme do skleniček, zalijeme horkým lákem a sterilujeme jako okurky. Je to opravdu MŇAMKA!

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
pribináček

pribináček

Potřebné ingredience

pudink (nejlíp vanilkový, ale lze i jiné příchutě), mléko, cukr, tvaroh ve vaničce

Postup přípravy

Pudink uvaříme dle návodu, jen mléka dáme trošku míň, aby byl tužší. Necháme vychladnout a do studeneého ručním šlehačem zašleháme tvaroh. Osladíme dle chuti. Rozdělíme do…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
rychlovka

rychlovka

Potřebné ingredience

máslo, česnek (množství dle chuti), sůl, koření na pizzu

Postup přípravy

Rozmačkaný česnek vmícháme do másla, přidáme koření na pizzu (podle chuti, ale ne příliš) a osolíme. Pomazánka je vhodná na jednohubky, ale nejen na ně. Dobrou chuť!

Zobrazit více...

Kategorie