Zobrazit přihlášovací formulář
RYBY A DARY MOŘE
Rychlý Pangas (sumeček) = rybička bez kostí

Rychlý Pangas (sumeček) = rybička bez kostí

Potřebné ingredience

Pangasius, sůl, majoránka, (česnek, strouhaný sýr), olej na smažení

Postup přípravy

Během rozehřívání pánve s trochou oleje osolíme zmrazené rybí filety (asi 1 filet na osobu) a posypeme majoránkou (ev.i strouhaným česnekem) z obou stran. Pak dáme na pánev, po…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z brambor a mrkve

Polévka z brambor a mrkve

Potřebné ingredience

Brambory
Mrkev
Smetana/mléko/máslo
Lžíce másla
Kari

Postup přípravy

Brambory a mrkev okrájet a nakrájet na kousky (zhruba kolik je brambor, tolik mrkví). Uvařit v osolené vodě.
Slít vodu.
Odebrat část uvařených brarmbor a mrkví.
Ostatní…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Karbanátky bez smažení

Karbanátky bez smažení

Potřebné ingredience

maso (kuřecí nebo vepřové nebo i bůček nebo i krůtí - jak je libo) cca 400 grozmrazená mražená zelenina - asi tak hrnek 250 ml (hrášek, mrkev, kukuřice, fazolky - ty ev. krájím na menší kousky) - stačí ráno před plánováným obědem vyndat z mrazáku eidam asi 10 dkgpůlka většího jablka nebo malé celé (vykrájet a okrájet slupku)půlka cibule strouhaný nebo lisovaný česnek (množství podle chuti)majoránka1 vejce2 lžíce solamylu2 lžíce olejesůl

Postup přípravy

Maso, sýr, jablko, cibuli umlít. Přidat ostatní přísady, rozmrazenou zeleninu (tu nemelu).
Zamíchat.
Ev. přidat solamyl dle potřeby, aby konsistence byla jako na…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Lívance

Lívance

Potřebné ingredience

hrnek hladké mouky
hrnek mléka
1/2 prášku do pečiva
1/2 jablka nastrouhat (mně víc chutná na jemno)
1 vejce
trochu ovesných vloček
méně než špetka soli
Trocha oleje na smažení

Postup přípravy

Do mouky s práškem do pečiva nalít mléko a přidat další přísady. Zamíchat. Nechat "odpočinout".
(Někdy dám méně mouky pšeničné a přidám trochu kukuřičné - jsou pak krásně…

Zobrazit více...

Kategorie