Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
PERNÍKOVÁ POVIDLOVÁ ROLÁDA

PERNÍKOVÁ POVIDLOVÁ ROLÁDA

Potřebné ingredience

30dkg hladké mouky, 20dkg mletého cukru, 10dkg másla, 2 polévkové lžíce medu, 2 polévkové lžíce mléka, 2 polévkové lžíce rumu, 1 vejce, 1 prášek do perníku.

Postup přípravy

Přísady smícháme a vypracujeme hladké těsto. To necháme 1-2 hodiny odpočinout. Potom jej rozdělíme na dva díly a z nich vyválíme pláty (do obdélníku). Potřeme je povidly -…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
LINECKÉ "SMAJLÍCI"

LINECKÉ "SMAJLÍCI"

Potřebné ingredience

300g hladké mouky, 200g tuku (Hery), 100g moučkového cukru, 1 žloutek, citronová kůra, jahodová marmeláda na slepování

Postup přípravy

Inspirace od OLGA P. (laso) ID 62451. Díky.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PUDINKOVÁ MOKRÁ BUCHTA

PUDINKOVÁ MOKRÁ BUCHTA

Potřebné ingredience

200 g hladké mouky, 200 g cukru krupice, 4 vejce, 1 dl oleje, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr, 2 kelímky zakysané smetany, Granko, pudink - ingredience: 0,5 l mléka, 1 vanilkový pudink, 1 lžíce cukru

Postup přípravy

Do větší mísy dáme vejce, cukr, vanilkový cukr a šleháme "do bíla".
Pak přidáme olej, mouku a prdopečiva. Vše ušleháme.
Do vymazaného a moukou vysypaného plechu…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
ŠPENÁTOVÉ LASAGNE

ŠPENÁTOVÉ LASAGNE

Potřebné ingredience

Lasagne, špenát, olej, hladká mouka, mléko, vajíčko, pepř, sůl, muškátový oříšek, česnek, cibule, tvrdý sýr. Množství dle velikosti zapékací mísy.

Postup přípravy

Na osmažené cibulce podusíme špenát, přidáme sůl, pepř, česnek a vajíčko. Směs necháváme spíše řídkou – vodnatou (lasagne jsou hodně "žíznivé").

Připravíme si…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
MUSAKA Z CUKETY

MUSAKA Z CUKETY

Potřebné ingredience

1000g mletého masa (vepřové + hovězí), 800g rajčat, 1500g brambor, 1velká cuketa (nebo 2 patizóny), 100g parmezánu, 200g bílého jogurtu, 2 vejce, 600ml mléka, 50g másla, 50g hladké mouky, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce kečupu, 1 svazek petrželové natě, 1 cibule, 2 stroužky česneku, černý pepř mletý, sůl, 4 lžíce cukru, strouhanku na vysypání zapékací mísy.

Postup přípravy

Příprava je trochu delší, ale výsledek stojí za to. A hlavně se dobře najíte - je to 6-8 porcí (my si ji doma děláme ve dvou a baštíme tři dny :o).

Cuketu oloupeme a…

Zobrazit více...

Kategorie